Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vajon miért van az, hogy akik...

Vajon miért van az, hogy akik egy légkondis irodában meresztik a seggüket tízszer annyit keresnek?

Figyelt kérdés
..mint aki mondjuk kőművesként húzza az igát napi 10-12órába,40fokos melegben is?ez aztán az igazságos...

2013. okt. 27. 15:53
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó mondjuk a szakmunkás is 4 évig jár szakmunkásba nem párnapig. De lényegében igazad van.
2013. okt. 27. 18:04
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem minden irodában odavalók ülnek, volt szerencsém hivatalban dolgozni, tudnék mesélni a sok csókos, seggét meresztő, délelőtt elcseverésző, ebéd után észbe kapó, semmihez sem értő, látszatfeladatokat végző diplomás köztisztviselőkről, némelyiknek már az ügyirat számának a felvezetése a határozatra megerőltető volt, 4x kellett visszvinni, akkor még a határozat szövege köszönőviszonyban sem volt a melléklettel, stb..
2013. okt. 27. 18:35
 13/40 anonim ***** válasza:
50%
Hogy a kérdező "logikájával" válaszoljak: azért, mert mondjuk a kőművesmunkát bármelyik hülyegyerek meg tudná csinálni.
2013. okt. 27. 18:39
 14/40 anonim ***** válasza:
29%
Hagy meressze. Te is tanulhattál volna annyit és te is mereszthetnéd. Én nem sajnálom, hogy annyit keresnek amennyit. Ha én tanultam volna annak akkor most én mereszteném. Nem pedig szobafestő lennék :)
2013. okt. 27. 21:58
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

"Hagy meressze. Te is tanulhattál volna annyit és te is mereszthetnéd. Én nem sajnálom, hogy annyit keresnek amennyit. Ha én tanultam volna annak akkor most én mereszteném. Nem pedig szobafestő lennék :)"

2 diplomával és nyelvvizsgával, több mint 20 év tanulás után legutóbb egy szaktudást és szakmai tapasztalatot nem igénylő könnyű fizikai, betanított minimálbéres munkára hívtak be :( Azért is szomorú ez számomra, mert a többi pályázó is hasonlókkal rendelkezett. Hol van itt arányban a tanulás a fizetéssel?

Nincs mindenkinek hely irodában, ahhoz nagyon jó ismeretség kell, és nem iskola, az sajnos édes kevés, van ismerős szakmunkással ül a légkondis irodában, bevallva nem megy neki, csak úgy elvan, mert a férjének jó haverja az igazgató.

2013. okt. 28. 06:38
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

Jó is lenne, ha az irodai munkát így megfizetnék. Sajnos ahogy írta valaki, az ügyintézők keveset keresnek és úgy is állnak hozzá a munkájukhoz, tisztelet a kivételnek. Van, hogy eleve 30 napig tart egy aláírás, mert csak. Addig tologatják.

Aki rengeteget tanult attól én nem sajnálom. De a 30 éve bebetonozott lábat lógató ügyintézőktől a falra mászok, akik protekcióval ott csücsülnek és többet kávéznak, mint dolgoznak.

2013. okt. 28. 06:42
 17/40 anonim ***** válasza:
77%

A szakmunkásokról meg: hát néha azt hiszem, nem ismerik a vízmértéket és az egyenes fogalmát. Ferde fal, ferde csempézés, állandóan elduguló lefolyó egy új házban...Nálunk a férjem leszedette a csempéket, mert el volt repedve már újkorában, vicc. A tapétázást festést a szüleim egyszer csináltatták szakemberrel, mert utána ők maguk szebben megcsinálták. Ja, és gyorsabban.

Kolléganők felújíttatták a házat, sorban küldték el a szakembereket, mert nem azt csinálták, amit kértek, át akarták őket vágni. Hát nem kellene olyan nagyra lenni.

A jó szakember akár irodista, akár munkás, megbecsült foglalkozás. Aki meg olyan szuper munkás, szépen menjen ki külföldre, keresse meg az itthoni bére tízszeresét és ne sírjon. Ja, hogy kellene idegennyelv-ismeret? Hát az nem lehet olyan nehéz, némi seggmeresztés és már fejbe is száll a tudomány.

2013. okt. 28. 06:49
 18/40 anonim ***** válasza:
64%

A végzettség nem az egyetlen mércéje a későbbi jó fizetésnek!

Lehet valakinek 2 diplomája, meg még jó pár szép pont az önéletrajzában, ha más dolgok hiányoznak belőle, akkor nem lesz magas fizetése.

Az hogy ki mennyire lesz sikeres az életben, egy nagyon komplex rendszer eredménye, aminek éppúgy, mint bármi más, a végzettségek is csak egy szeletét adják.

A tanulás fontos, ez tény. Tanulsz. Értékes tudásod lesz, amit megfizetnek. De ez csak ahogy mondom egy lépés a sokból.

Sokan ott is elakadnak még az életben, hogy azt hiszik elég jól tanulni, ötösöket szerezni az iskolában és diplomát kapni ahhoz, hogy meglegyen az átlagbér körüli vagy feletti fizetés.

Hát nem. Kell hozzá becsületesség, talpraesettség, fegyelmezettség, jó kapcsolatteremtő készség, (sok esetben) támogató társ, jó munkabírás, a munkád/szakmád szeretete, jó vezetői készségek (sokszor), erős versenyszellem, erős jellem, önmagad jó eladása, az élet által kínálat lehetőségek észrevétele és kihasználása, jó tanítók, köztiszteletet kivívni tudó személyiség.

Ezek mind fontosak összességében (van olyan szakma ahol csak pár, van ahol egy pár fontosabb mint egy pár másik, stb.), de külön kiemelném az emberekkel való jó kapcsolatteremtő képességet. Ha valaki sértődékeny, másokat sértegető, antiszociális, vagy morci, az nehezen tud előrejutni majd, mert hiába okos, ha közben mindenkit megbánt és maga ellen fordít a környezetében és nem tud jó kapcsolatot ápolni másokkal. (Mert a munkák 99%-a igényli a másokkal -ügyfelek, főnök, munkatársak, beosztottak- való jó kapcsolatteremtő készséget és bánásmód készségét.)

A felsorolt tulajdonságok nagyon fontosak.

2013. okt. 28. 07:29
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

„az ügyintézők keveset keresnek és úgy is állnak hozzá a munkájukhoz, tisztelet a kivételnek.”

Dolgoztam irodában 1 évig, mint pályakezdő diplomás munkanélküli „tapasztalatszerzés” címszó alatt, egy átlag diplomás ügyintéző kb. 3x annyit kapott kézbe, mint én, akinek nem volt az is többet keresett, a legtöbb nem volt a munka hőse, sírni nagyon tudtak, hogy ennyiből nem lehet megélni, nem is nagyon ragadta el őket a munkakedv. Tisztelet a kivételnek, volt pár ember, aki tényleg dolgozott és képben is volt a munkáját illetően, de a többségre sajnos nem ez volt a jellemző, nem győztem helyrehozni, amit összebarmoltak.

Megjártam már önkormányzatnál, mák-nál, nav-ról nem beszélve, azt se tudta némelyik mi a feladata, nekem kellett felvilágosítani, csak nézett bambán, másutt félig rosszul kitöltött igazolást szerettek volna rám sózni, stb.

Az a baj sok helyen a sógor-kóma-jóbarát elv érvényesül a felvételnél és ez nagyon meglátszik a munkájukon, ezek ráadásul túl jól meg is vannak fizetve. Aki tényleg ért hozzá és dolgozik is az megérdemli a magasabb fizetést, de ez ritka.

Másik helyen érettségivel rendelkező barátnőm szintén olyan fizetést kap, amit én sose kaptam eddig, neki kevés volt a max. gyed, még 1 éves se volt a gyerek, már rohant vissza, a + 40ezerért, pedig nem volt rászorulva. Úgy látom a legtöbb helyen meg vannak fizetve az irodisták, nem minimálbérért dolgoznak, legalábbis olyat nem ismerek, aki ilyen keveset kapna.

2013. okt. 28. 14:12
 20/40 anonim ***** válasza:
67%
hajjaj, munkahelyi kölcsönnél se a bank, se a munkahely nem volt képben, persze én voltam a h.lye, mert én sem tudtam, mi a helyzet...és vissza akartam fizetni, fogalmuk sem volt, mi az ügymenet. Hetek után sem.
2013. okt. 28. 14:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!