Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményed erről az...

Mi a véleményed erről az emberről?

Figyelt kérdés

Egy multi cég HR osztályán dolgozok egy rövid ideje és tegnap volt egy nagyon érdekes interjú alanyunk aki meglehetősen megosztott minket.

Kíváncsi lennék másoknak mi a véleménye róla.

Kezdjük a jó dolgokkal:

16 évesen magántanulóként érettségizett. Majd egy ösztöndíjnak köszönhetően az USA-ban tanult az MIT egyetemen (A brit QS cég 2012-ben a világ legjobb egyetemeként rangsorolta, olyan egyetemek előzve meg mint pl. a Harvard. Általánosságban is nagy az egyetértés abban, hogy ez a világ legjobb műszaki egyeteme!) Itt szerzett két Mater szintű mérnöki diplomát.

Aztán visszajött Európába és egy nagy Német autógyárnál vállalt munkát a kutatás-fejlesztés részlegnél. Innen pedig családi okokra hivatkozva nemrég visszajött Magyarországra. Ettől a Német autógyártól olyan ajánlólevéllel távozott amiben többek között az ez a két mondat állt: "Munkája az utóbbi évek több nagy fejlesztésének az alappillérét adta.", "Egyike a legmagasabban kvalifikált gépipari fejlesztő mérnököknek."

Angolul, Németül folyékonyan beszél.

Ennyit tudtunk róla mielőtt elnem érkezett az interjú ideje. Azt hittük abszolút főnyeremény. Aztán jött az interjú...

Bejön egy 33 éves fickó egy farmeben meg egy mellkasig kigombolt, feltűrt ujjú ingben. Egyébként kifejezetten prémium ruhadarabok voltak rajta, valamint a karján egy Hublot karóra. Mindkét karján és a mellkasán jól látható tetoválások. Egyik szeme alatt monokli! Mint később kiderült a hobbija a ketrecharc és a Thai box. Kifejezetten kisportolt és jó képű férfi.

Aztán a beszélgetés közben meg jött a döbbenet...

Nálunk 8-kor van a munkakezdés és ő kijelentett, hogy az neki nem jó mert 7-től 8-ig ő edz és ezen nem kíván változtatni. Így legfeljebb 9-re tud jönni. Már amikor bejön.

Ugyanis néha nem jár be dolgozni akár napokig is. Azt mondja néha edzés közben eszébe jut egy új ötlet vagy megoldás és ilyenkor elkezd rajta még otthon dolgozni. Ilyenkor ha félbe hagyná és bejönne a munkahelyre lehet kizökkenne a gondolatmenetből és inkább folytatja otthon akár napokig is.

Megesik olyan is mikor épp a munkahelyén van, hogy egyszer csak feláll és távozik. Ezt azzal indokolja, hogy ha elakad valamiben akkor kell egy kis lazítás. Ilyenkor elmegy edzeni és hátha közben megjön az "ihlet".

Amikor viszont a munkahelyén nagyon belelendül valamibe nem érdekli, hogy lejárt a munkaidő. Képes akár egész éjszaka bent maradni és eljutni az általa kitűzött célig.

Ezen kívül csak a saját számítógépén hajlandó dolgozni és a saját székében hajlandó ülni.

Egy irodában 3 embernél többel nem akar lenni. Virágokat, növényeket és folyamatosan szóló zenét szeretne az irodába. Nem szeretné ha irodájába lenne fénymásoló mivel felidegesíti.

Nem szeretne "csipogós" hangú növel egy irodában dolgozni. Valamint női főnökkel nem hajlandó együtt működni! Az önálló munkavégzést preferálja. Csapatban akkor tud dolgozni ha mindenki hozzá hasonló kvalitású. Azt mondja a nála gyengébb képességűek csak visszafogják így nem akarja rájuk pazarolni az idejét.

Saját parkoló helyet szeretne mert ugyan oda szeret mindig parkolni. fizetést 22 naponta szeretne kapni.

Ateista. Valamint nyíltan felvállalja, hogy rasszista (romák).

Fizetés igénye több mint 100%-al több az általunk gondoltnál.

Legfeljebb 2 évig dolgozna nálunk, utána külföldre szándékozik vissza menni.

Azt is leszögezte, hogy ő öltönyben nem jár dolgozni.

Tehetsége és szakmai tudása vitathatatlan. Több kolléga szerint még csak hozzá hasonló képességű mérnök sincs jelenleg a cégnél. Hatalmas potenciál van benne. A jelleme, viselkedése viszont nagyon is különc.

Tulajdonképpen parázs vita alakult ki rajta a HR osztály és a cégvezetés körében. Végül amellett döntöttek, hogy állást ajánlanak neki.

Akár munkatársként, akár párkapcsolatban tudnátok együtt működni egy ilyen emberrel? Illetve ha ti döntenétek a felvételéről akkor felvennétek?

2013. febr. 1. 10:48
 81/124 anonim ***** válasza:
0%

Miért ne állhatna közel a gyúrás meg ezek egy ilyen sráchoz???

Figyelj én is meg sok haver is aki szintén mérnök mind edz és nagyon ki vannak pattintva,akkorák,hogy hihetetlen és mellette programozó,közgazdász,meg ilyesmik vannak.

Nem evidens szerintem,hogy aki mérnök az egyből GYIK meg csicsk@ mert lehet ép testben ép lélek.

2014. aug. 29. 00:12
 82/124 anonim ***** válasza:
100%

Te 49%-os ezt te irtad ki nem?

Az elso oldaltol kezdve folyamatosan kommentelsz es nyalod a kitalalt fiud feneket. Ilyen szeretnel lenni? Almodozunk, almodozunk? xD xD

Egyebkent hogy leessen no vagyok, es ugy irom, hogy utalom az ilyet, na meg milliomos, millardos tarsasagokban is megfordulok az elet mindig erdekes helyekre sodor es nagyon utalnek egy ilyen kis bekepzelt patkanyt. Megjegyzem a felso 10.000-bol is van par ferfi ismeros a munkam soran, egyiknek sincs nagy arca, pedig van koztuk svajci orvosprofesszor is amellett, hogy most orokolt partiz vagy szazmillio fontot, nem tudom pontosan mennyit, csak azt, hogy a weekend hazukban Londonban vagy 30 tobbszazezres vagy tobbmillio fontos festmeny log es titkos a cim. A Google maps is egy lyukat mutat a helyen.

2014. aug. 29. 00:25
 83/124 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó,nem álmodozok hanem ezt akarom,akár hogy is nézel le.

És el is érem,mert teszek érte.

Ez a baj a magyarokkal,hogy fikázni meg irigykedni tudnak.

Mert dögöljön meg a szomszéd tehene is,van célod egyből neked esnek.

2014. aug. 29. 00:41
 84/124 anonim ***** válasza:
100%
A 49%-os a kérdező....
2014. aug. 29. 00:45
 85/124 anonim ***** válasza:
100%
Nincs szó itt irigykedésről, ismerősöm ETH Zürich-re jár mesterképzésre (Einstein is ott tanult) gratuláltam neki, nincs bennem egy csepp irigység se, örülök a sikerének, ez a történet egy kamu, nincs mire irigynek lenni benne.
2014. aug. 29. 00:52
 86/124 anonim ***** válasza:

Koszonom, nem vagyok irigy, eleg jol megy a sorom.

Lenezni de nezlek le, a kerdes a lenyeg meg mindig, hogy egy olyan szemelyu embert ruhellnek, es nem azert mert irigy vagyok ra, mint mondtam no vagyok - hanem azert mert irritalo lenne szamomra.

Most olvastam el egy friss cikket a volt munkaltatomrol, na ok pl. anyai agon olajfinomitoii voltak az 1900as evek elottol es tamogattak a robbanomktorok fejleszteset is - na vajon miert xD Apai agon pedig kijevi, szentpetervari meg odesszai bankok alapitoi voltak a felmenok... A 3 orokos megis teljesen normalis, ket labbal a foldon jaro emberek.

Na de mindegy. A kerdest torlom a listabol azert nem reagalok tobbet, 3-4 eve szoktam ra erre az oldalra vagy tobb, es utalom, hogy mindig beszippant...

2014. aug. 29. 01:44
 87/124 anonim ***** válasza:

Kamu a kérdés, de ehh.. ez mi a faxom?

"egyiknek sincs nagy arca, pedig van koztuk svajci orvosprofesszor is amellett, hogy most orokolt partiz vagy szazmillio fontot, nem tudom pontosan mennyit, csak azt, hogy a weekend hazukban Londonban vagy 30 tobbszazezres vagy tobbmillio fontos festmeny log es titkos a cim. A Google maps is egy lyukat mutat a helyen."

Egyik kamugép beszól a másiknak.. bexarok..

"Google maps is egy lyukat mutat a helyen."

kész, végem :DDD Egyébkét ha akkora elit vagy, megtanulhatnál helyesen írni... ;)

De gondolom ha több száz milliós festménye van meg több száz millió fontot örököl akkor már rég dollármilliárdos és fent kéne lennie a forbes billionaires-en vagy a bloomberg billionaires index-en, szóval jöhet a link ;) ja az már nincs igaz? és egy ilyen vagyonnal rendelkező ember nyilván alkalmazott... még ha orvos is, és még ha az orvosokat jól megfizetik külföldön....

Na tipikus, a más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát sem veszi észre... kamugép, nem forogsz te milliárdos körökben maximum az álmaidban. :)

2014. aug. 29. 03:17
 88/124 anonim válasza:
68%

"Többek között az én feladatom az, hogy ilyeneket tudjak.

Azt is tudom, hogy milyen márkájú cipő, nadrág és ing volt rajta. Azt is tudom az az ing melyik kollekció része. Arra meg van egy erős tippem, hogy milyen parfümöt használ. "

Mekkora gold digger r*banc vagy... Mert egy informatikusnál ezek aztán rohadtul fontosak. És sajnos, még ha kamu is a kérdés, a HR-es p*csák ezeken kívül tényleg nem sok mindenhez értenek. Szerencsére a legtöbb cégnél már szakmabeli interjúztat szakmabelit, mondjuk egy informatikust a leendő osztályának a főnöke, aki általában szintén informatikus(mert máshogy nem tudná ellenőrizni az osztályán dolgozó emberek munkáját).

2014. szept. 6. 23:49
 89/124 anonim ***** válasza:

Pedig igen egy HR-s csaj ezeket is nézi,hogyne nézné sőt ha csajozol minden csaj egyből levágja milyen ruhában vagy.

Egy kalibrált munkahelynél ki is néznek ha nem megfelelő az öltözködésed,értsd rocker cuccokba be se engednek,csak mondjuk öltönybe,de az se mindegy milyen.

2014. szept. 7. 10:08
 90/124 anonim ***** válasza:
jaj 49%-os(kérdező) meddig akarod még itt áldani a kitalált karaktered?
2014. szept. 7. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!