Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményed erről az...

Mi a véleményed erről az emberről?

Figyelt kérdés

Egy multi cég HR osztályán dolgozok egy rövid ideje és tegnap volt egy nagyon érdekes interjú alanyunk aki meglehetősen megosztott minket.

Kíváncsi lennék másoknak mi a véleménye róla.

Kezdjük a jó dolgokkal:

16 évesen magántanulóként érettségizett. Majd egy ösztöndíjnak köszönhetően az USA-ban tanult az MIT egyetemen (A brit QS cég 2012-ben a világ legjobb egyetemeként rangsorolta, olyan egyetemek előzve meg mint pl. a Harvard. Általánosságban is nagy az egyetértés abban, hogy ez a világ legjobb műszaki egyeteme!) Itt szerzett két Mater szintű mérnöki diplomát.

Aztán visszajött Európába és egy nagy Német autógyárnál vállalt munkát a kutatás-fejlesztés részlegnél. Innen pedig családi okokra hivatkozva nemrég visszajött Magyarországra. Ettől a Német autógyártól olyan ajánlólevéllel távozott amiben többek között az ez a két mondat állt: "Munkája az utóbbi évek több nagy fejlesztésének az alappillérét adta.", "Egyike a legmagasabban kvalifikált gépipari fejlesztő mérnököknek."

Angolul, Németül folyékonyan beszél.

Ennyit tudtunk róla mielőtt elnem érkezett az interjú ideje. Azt hittük abszolút főnyeremény. Aztán jött az interjú...

Bejön egy 33 éves fickó egy farmeben meg egy mellkasig kigombolt, feltűrt ujjú ingben. Egyébként kifejezetten prémium ruhadarabok voltak rajta, valamint a karján egy Hublot karóra. Mindkét karján és a mellkasán jól látható tetoválások. Egyik szeme alatt monokli! Mint később kiderült a hobbija a ketrecharc és a Thai box. Kifejezetten kisportolt és jó képű férfi.

Aztán a beszélgetés közben meg jött a döbbenet...

Nálunk 8-kor van a munkakezdés és ő kijelentett, hogy az neki nem jó mert 7-től 8-ig ő edz és ezen nem kíván változtatni. Így legfeljebb 9-re tud jönni. Már amikor bejön.

Ugyanis néha nem jár be dolgozni akár napokig is. Azt mondja néha edzés közben eszébe jut egy új ötlet vagy megoldás és ilyenkor elkezd rajta még otthon dolgozni. Ilyenkor ha félbe hagyná és bejönne a munkahelyre lehet kizökkenne a gondolatmenetből és inkább folytatja otthon akár napokig is.

Megesik olyan is mikor épp a munkahelyén van, hogy egyszer csak feláll és távozik. Ezt azzal indokolja, hogy ha elakad valamiben akkor kell egy kis lazítás. Ilyenkor elmegy edzeni és hátha közben megjön az "ihlet".

Amikor viszont a munkahelyén nagyon belelendül valamibe nem érdekli, hogy lejárt a munkaidő. Képes akár egész éjszaka bent maradni és eljutni az általa kitűzött célig.

Ezen kívül csak a saját számítógépén hajlandó dolgozni és a saját székében hajlandó ülni.

Egy irodában 3 embernél többel nem akar lenni. Virágokat, növényeket és folyamatosan szóló zenét szeretne az irodába. Nem szeretné ha irodájába lenne fénymásoló mivel felidegesíti.

Nem szeretne "csipogós" hangú növel egy irodában dolgozni. Valamint női főnökkel nem hajlandó együtt működni! Az önálló munkavégzést preferálja. Csapatban akkor tud dolgozni ha mindenki hozzá hasonló kvalitású. Azt mondja a nála gyengébb képességűek csak visszafogják így nem akarja rájuk pazarolni az idejét.

Saját parkoló helyet szeretne mert ugyan oda szeret mindig parkolni. fizetést 22 naponta szeretne kapni.

Ateista. Valamint nyíltan felvállalja, hogy rasszista (romák).

Fizetés igénye több mint 100%-al több az általunk gondoltnál.

Legfeljebb 2 évig dolgozna nálunk, utána külföldre szándékozik vissza menni.

Azt is leszögezte, hogy ő öltönyben nem jár dolgozni.

Tehetsége és szakmai tudása vitathatatlan. Több kolléga szerint még csak hozzá hasonló képességű mérnök sincs jelenleg a cégnél. Hatalmas potenciál van benne. A jelleme, viselkedése viszont nagyon is különc.

Tulajdonképpen parázs vita alakult ki rajta a HR osztály és a cégvezetés körében. Végül amellett döntöttek, hogy állást ajánlanak neki.

Akár munkatársként, akár párkapcsolatban tudnátok együtt működni egy ilyen emberrel? Illetve ha ti döntenétek a felvételéről akkor felvennétek?

2013. febr. 1. 10:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/124 anonim ***** válasza:
92%

Én is felvettem volna.

Hír róla?

2013. ápr. 25. 13:52
 62/124 anonim ***** válasza:
100%

"Na, valami hir a csávóról?"

Meghúzta és feldarabolta a HR-est :-D

2013. ápr. 25. 14:00
 63/124 anonim ***** válasza:
85%

Na mizu azóta?

Gondolom bevált a srác,és még többet keres már?

2013. máj. 20. 08:58
 64/124 anonim ***** válasza:
75%

Kíváncsi vagyok,azóta mizu van?

Hogy szerepelt a kolléga?

2013. júl. 12. 14:01
 65/124 anonim ***** válasza:
89%
Nah mi van már? Elszállt az ihlet, nem tudsz valami érdekes történetet kitalálni? Várjuk a kamu történet végét! Sorozatgyilkos volt, meghúzta a HR-es csipogó hölgyet?
2013. dec. 5. 09:45
 66/124 anonim ***** válasza:
13%

Utolsó látom savanyú a szőlő.

Attól még,hogy nem hiszed el ilyen van,csak tenni kellene érte.

,,Attól,hogy nem hiszel a gravitációban attól még létezik".

Ennyi,k_rvára nem kamu a sztori nekem is van olyan spanom ő is IT-s mint én és bement a vezetőhöz,és bejelentette,hogy ,,akkor most azonnal felmondok mert nem fizetsz jól."

A vezetője reszketett izzadt és megemelte a bérét 40%-al.

A te valóságodba ez nem fér bele,mert lusta voltál tanulni és nem te irányítod a feltételeket hanem a cég téged és örülsz ha megszánnak hát nem aki komoly ott fordítva van a cég könyörög érted.Csak erre el kell jutni,ennyi.Én se mennék el 3kiló alatt dolgozni,mert nem és kész nem ezért tanulok és tanultam.

2013. dec. 5. 11:50
 67/124 anonim ***** válasza:
92%

"Utolsó látom savanyú a szőlő. "---sajnállak érte...

A mi szőlészetünkben édes a szőlő, a borunk pedig kiváló!

"Attól még,hogy nem hiszed el ilyen van,csak tenni kellene érte. "---Elhiszem, hogy van nagy tudású ember, valamint hogy faragatlan bunkók is léteznek! (Utóbbira itt vagy élő példának)

Amit nem hiszek el maga a történet, miszerint ezen 2 tulajdonság egy emberben ilyen szinten megnyilvánul!

"A vezetője reszketett izzadt és megemelte a bérét 40%-al."---legalább humorod van :)

"A te valóságodba ez nem fér bele,mert lusta voltál tanulni és nem te irányítod a feltételeket hanem a cég téged és örülsz ha megszánnak hát nem aki komoly ott fordítva van a cég könyörög érted."---Nem tudsz rólam semmit! Ennek ellenére maszatolsz, és sértegetsz... Mit mond ez el rólad?

Aki komoly ott fordítva van,... ez alatt aki komoly tudással rendelkezik, annál ez fordítva van! Erre gondoltál?

"Én se mennék el 3kiló alatt dolgozni,mert nem és kész nem ezért tanulok és tanultam."---kisdiákként nehéz képet alkotni a valóságról, de majd az élet megtanít rá téged is!

2013. dec. 5. 12:22
 68/124 anonim ***** válasza:
11%

"Utolsó látom savanyú a szőlő. "---sajnállak érte...

A mi szőlészetünkben édes a szőlő, a borunk pedig kiváló!

-->te szótál be itt a másiknak

"Attól még,hogy nem hiszed el ilyen van,csak tenni kellene érte. "---Elhiszem, hogy van nagy tudású ember, valamint hogy faragatlan bunkók is léteznek! (Utóbbira itt vagy élő példának)

-->Lehet kicsit erős voltam,megesik mert nem bírok a korlátolt gondolkodást,külföldön nem ez megy,és ezt nem bírom,ami itt megy Magyarországon.

Amit nem hiszek el maga a történet, miszerint ezen 2 tulajdonság egy emberben ilyen szinten megnyilvánul!

-->Pedig ilyen van,mert be van feszülve ettől a moslék országtól,és még keveset is fizetnek neki effektíve mert a srác egy nagyon kalibrált gyerek akinek 1,5milla helyett havi5-t kellene keresnie.

"A vezetője reszketett izzadt és megemelte a bérét 40%-al."---legalább humorod van :)

-->PEdig így volt ha hiszed ha nem,ő nem fog 4kilóért dolgozni amikor a Javasohoz dobják a zsét külföldön meg pláne.

"A te valóságodba ez nem fér bele,mert lusta voltál tanulni és nem te irányítod a feltételeket hanem a cég téged és örülsz ha megszánnak hát nem aki komoly ott fordítva van a cég könyörög érted."---Nem tudsz rólam semmit! Ennek ellenére maszatolsz, és sértegetsz... Mit mond ez el rólad?

Aki komoly ott fordítva van,... ez alatt aki komoly tudással rendelkezik, annál ez fordítva van! Erre gondoltál?

"Én se mennék el 3kiló alatt dolgozni,mert nem és kész nem ezért tanulok és tanultam."---kisdiákként nehéz képet alkotni a valóságról, de majd az élet megtanít rá téged is!

-->nem csak diák vagyok mert dolgozok is már senior szinten állok,mellette járok suliba,és tényleg nem mennék el 3kiló alatt már sehova mert több mint 4 éve dolgozok.

2013. dec. 5. 12:52
 69/124 anonim ***** válasza:
80%

sokan rettentő soknak tartják a fizetését. De egy jó praxissal rendelkező jogász is szépen kereshet. Akár még többet is. És itt Magyarországon. Én inkább azt tartom szomorúnak, hogy egy mérnök ember havi 200-350 ezer forintból kell megéljen. Ha családja is van, akkor a fizetése a hónapról hónapra történő megélhetésre elegendő.

Mások jönnek vele, hogy egy német szakmunkás mennyit keres. És rájönnek, hogy annyit, mint itthon egy jól megfizetett diplomás. De azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy németeknél mennyibe kerül egy olajcsere.

Szerintem a magyar munkavállaló annyira megfélemlített, hogy az szörnyű.

2013. dec. 12. 16:50
 70/124 anonim ***** válasza:
9%
Ez a fizu nem sok egyáltalán sőt ez kevés is,komolyan mondom ez kellene legyen az alapfizu itthon is egy mérnöknek mert nem azért tanultunk,hogy 2-3 kilót keressünk hanem minimum a 10 szeresét,rengeteg meló van ebben én csak tudom amikor 3-4 napig szinte semmit nem alszok mert tanulok,beadandót írok és melózok is.
2013. dec. 12. 17:21
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!