Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményed erről az...

Mi a véleményed erről az emberről?

Figyelt kérdés

Egy multi cég HR osztályán dolgozok egy rövid ideje és tegnap volt egy nagyon érdekes interjú alanyunk aki meglehetősen megosztott minket.

Kíváncsi lennék másoknak mi a véleménye róla.

Kezdjük a jó dolgokkal:

16 évesen magántanulóként érettségizett. Majd egy ösztöndíjnak köszönhetően az USA-ban tanult az MIT egyetemen (A brit QS cég 2012-ben a világ legjobb egyetemeként rangsorolta, olyan egyetemek előzve meg mint pl. a Harvard. Általánosságban is nagy az egyetértés abban, hogy ez a világ legjobb műszaki egyeteme!) Itt szerzett két Mater szintű mérnöki diplomát.

Aztán visszajött Európába és egy nagy Német autógyárnál vállalt munkát a kutatás-fejlesztés részlegnél. Innen pedig családi okokra hivatkozva nemrég visszajött Magyarországra. Ettől a Német autógyártól olyan ajánlólevéllel távozott amiben többek között az ez a két mondat állt: "Munkája az utóbbi évek több nagy fejlesztésének az alappillérét adta.", "Egyike a legmagasabban kvalifikált gépipari fejlesztő mérnököknek."

Angolul, Németül folyékonyan beszél.

Ennyit tudtunk róla mielőtt elnem érkezett az interjú ideje. Azt hittük abszolút főnyeremény. Aztán jött az interjú...

Bejön egy 33 éves fickó egy farmeben meg egy mellkasig kigombolt, feltűrt ujjú ingben. Egyébként kifejezetten prémium ruhadarabok voltak rajta, valamint a karján egy Hublot karóra. Mindkét karján és a mellkasán jól látható tetoválások. Egyik szeme alatt monokli! Mint később kiderült a hobbija a ketrecharc és a Thai box. Kifejezetten kisportolt és jó képű férfi.

Aztán a beszélgetés közben meg jött a döbbenet...

Nálunk 8-kor van a munkakezdés és ő kijelentett, hogy az neki nem jó mert 7-től 8-ig ő edz és ezen nem kíván változtatni. Így legfeljebb 9-re tud jönni. Már amikor bejön.

Ugyanis néha nem jár be dolgozni akár napokig is. Azt mondja néha edzés közben eszébe jut egy új ötlet vagy megoldás és ilyenkor elkezd rajta még otthon dolgozni. Ilyenkor ha félbe hagyná és bejönne a munkahelyre lehet kizökkenne a gondolatmenetből és inkább folytatja otthon akár napokig is.

Megesik olyan is mikor épp a munkahelyén van, hogy egyszer csak feláll és távozik. Ezt azzal indokolja, hogy ha elakad valamiben akkor kell egy kis lazítás. Ilyenkor elmegy edzeni és hátha közben megjön az "ihlet".

Amikor viszont a munkahelyén nagyon belelendül valamibe nem érdekli, hogy lejárt a munkaidő. Képes akár egész éjszaka bent maradni és eljutni az általa kitűzött célig.

Ezen kívül csak a saját számítógépén hajlandó dolgozni és a saját székében hajlandó ülni.

Egy irodában 3 embernél többel nem akar lenni. Virágokat, növényeket és folyamatosan szóló zenét szeretne az irodába. Nem szeretné ha irodájába lenne fénymásoló mivel felidegesíti.

Nem szeretne "csipogós" hangú növel egy irodában dolgozni. Valamint női főnökkel nem hajlandó együtt működni! Az önálló munkavégzést preferálja. Csapatban akkor tud dolgozni ha mindenki hozzá hasonló kvalitású. Azt mondja a nála gyengébb képességűek csak visszafogják így nem akarja rájuk pazarolni az idejét.

Saját parkoló helyet szeretne mert ugyan oda szeret mindig parkolni. fizetést 22 naponta szeretne kapni.

Ateista. Valamint nyíltan felvállalja, hogy rasszista (romák).

Fizetés igénye több mint 100%-al több az általunk gondoltnál.

Legfeljebb 2 évig dolgozna nálunk, utána külföldre szándékozik vissza menni.

Azt is leszögezte, hogy ő öltönyben nem jár dolgozni.

Tehetsége és szakmai tudása vitathatatlan. Több kolléga szerint még csak hozzá hasonló képességű mérnök sincs jelenleg a cégnél. Hatalmas potenciál van benne. A jelleme, viselkedése viszont nagyon is különc.

Tulajdonképpen parázs vita alakult ki rajta a HR osztály és a cégvezetés körében. Végül amellett döntöttek, hogy állást ajánlanak neki.

Akár munkatársként, akár párkapcsolatban tudnátok együtt működni egy ilyen emberrel? Illetve ha ti döntenétek a felvételéről akkor felvennétek?

2013. febr. 1. 10:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/124 anonim ***** válasza:
65%

"Mit ér 20 mérnök ha egy se tudja elvégezni azt amit Ő eltud? Semmit..."

akkor a többit minek tartjátok meg ?:D

2013. febr. 4. 23:18
 42/124 anonim ***** válasza:
82%

Azért nem kell az MIT végezni, hogy valaki nem vezető beosztásban ilyen fizetést kapjon. Én nem tartom magam zseninek még is többet kapok mint ő és nem vagyok vállalkozó (légiforgalmi irányítás). Bocs, de nem dicsekvésből írtam, csak rávilágítottam, hogy lehet sokat keresni beosztottként is és nem kell MIT, Harvard meg ilyenek.

És tegyük hozzá, hogy az ELTE-ről is kikerültek már különösen jó képességű emberkék akik felvehetik a versenyt az ilyen helyen végzettekkel.

Csak egy példa aki nem tudná: tavaly rendezték meg a Google Lunar X Prize robot versenyt. Röviden: LEGO robotot kellett építeni ami képes egy hold felszínéhez hasonló talajon mozogni, manőverezni, minden külső beavatkozás nélkül. Tehát, robotot tervezni, szoftvert írni, programozni, öntanuló folyamatokat megírni stb... elég bonyi na... Ezt a soproni Széchenyi István Gimnázium csapata nyerte meg. Több nemzetközi csapatot előztek meg, magyarán világ elsők lettek. Olyan innovatív megoldásokat találtak ki, amivel abszolúte győztek. A 2. és 3. helyen két amerikai csapat végzett.

Ezek a srácok csak 16-17 évesek és minden esélyük megvan, hogy zsenik legyenek. DE, kíváncsi lennék, ha ők az ELTE-n végeznének vajon kapnának-e akkora fizut csak mert az ELTE a 222. egyetem a sorban.

A srácok jutalma egyébként 4 napos Hawaii utazás és több NASA-intézményben való körbevezetés. És tegyük hozzá, hogy úton vannak a hírnév felé, megalapozták a jövőjüket.

2013. febr. 5. 08:38
 43/124 anonim ***** válasza:
31%

Utolsó vagyok...

Nem azt mondom, hogy túl sokat kért az emberke, hanem azt, hogy egy jó szakember igen is ennyit ér! Bár minden jó szaki ennyit keresne itthon. Az meg más kérdés, hogy ha nálatok az összes mérnök nem ér fel ezzel az egy mérnökkel az elgondolkodtató.

2013. febr. 5. 08:45
 44/124 anonim ***** válasza:
38%

Az egy hónapban 2 milliónál is több, nettóban :-D.

Mondjuk az igaz, hogy a magyarok is vannak olyan intelligensek és képzettek mint mások. Én is voltam nemzetközi diákolimpián érmes, megelőztük az amcsikat is.

2013. febr. 5. 12:39
 45/124 anonim ***** válasza:
95%

Én is dolgoztam az egyik hazai nagy banknak ahová egyszerre kerültem be egy Angol sráccal. Mind a kettőnket programozónak vettek fel. Ő kétszer annyit kapott mint én, csak mert mindenki elélvezett attól, hogy angol és húúú micsoda nagy szám, meg milyen iskolái vannak stb. Aztán 1 év múlva megváltak tőle, mert kiderült nem is annyira okos és innovatív mint amennyire az elsőre látszott. Én 5 évet maradtam ott és több project irányítását rám bízták végül. Sikerrel vettem a feladatokat. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy magyar mérnök is ér annyit mint egy külföldön végzett. Azt elismerem, hogy az MIT a legjobb műszaki egyetem és aki ott végez az nagy koponya, de hazai szinten is vannak kiváló, hozzáértő mérnökök akiknek szintén kijárna ekkora fizetés.

Mára vezető lettem és én is felvenném ezt az őrültet, de azért az egy kicsit lázító, hogy a többi mérnök max 520e bruttót vagy mennyit kap, pedig biztosan van közöttük értelmes is. Vagy kapjon a második mérnök ez után az őrült után mondjuk 1M bruttót vagy a hapsikám kapjon kevesebbet.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy bevált-e az emberke. Pár hónap múltán írhatnál, hogy mit alkotott eddig.

2013. febr. 5. 14:36
 46/124 anonim ***** válasza:
78%

Én is kíváncsi vagyok,hogy mizu lesz a sráccal,én szurkolok neki.

Majd meséld már el.

Utolsó,ez kemény,pontosan mi volt a baj az angol gyerekkel?

2013. febr. 5. 14:43
 47/124 anonim ***** válasza:
90%

Furcsának tűnik,hogy a munkavállalóért kell küzdenie a konkurens cégeknek,és nem fordítva.Pedig ez lenne a normális.

nyilván tisztában van vele,hogy ilyen refernciákkal lehetnek kérései és elvárásai a munkáltató irányába (teljesen jogosan. Még egy bolti eladónak is lehetnének ideális esetben . Ehhez képest magasan kvalifikált embereknek is kuss a neve és örüljön hogy szivességet tehet ba cégnek azzal,hoyg néáluk dolgozhat) .

Másik része, persze távdiagnosztizálni nem tudok,de nekem pl erős a gyanúm egy Asperger szindrómára vagy magasan funkcionáló autizmusra. Én dolgoztam ilyen gyerekekkel nagyon sokáig,rengeteg flenőttet is ismerek,és aki emellé még nagyon intelligens és találékony is,azokból lesznek ezek a tipikus bogaras -őrültzseni kockák :) (nem sértés,sőt!)

A referenciáit elnézve az is nagyon produktív lenne ha "csak" 2 évig dolgozna nálatok . Én felvenném,egyértelmű! Amíg a munkáját elvégzi valaki,nekem teljesen mindegy,hogy 8ra vagy kielncre jön dolgozni,hiszen gondolom határidős feladatok vannak nem napi teendők amiket délután 4ig meg kell csinálni.

A fénymásoló és a nyávogós szőke pics.ák távoltartását pedig mindenhol be kellene vezetni .:D

2013. febr. 5. 14:55
 48/124 anonim ***** válasza:
34%

Nem hiszem,hogy őrült zseni kocka a srác,mellette a megjelenésére is figyel szal tuti nem kocka :D:D:D:D

Nyávogós szőke csajokat munkaidő végén rendelkezésére bocsátani,hogy meg jobban tudjon dolgozni :D:D:D

2013. febr. 5. 15:05
 49/124 anonim ***** válasza:
96%

A kockát tulajdonképpen erre értettem :

"Amikor viszont a munkahelyén nagyon belelendül valamibe nem érdekli, hogy lejárt a munkaidő. Képes akár egész éjszaka bent maradni és eljutni az általa kitűzött célig. "

Azt mondja néha edzés közben eszébe jut egy új ötlet vagy megoldás és ilyenkor elkezd rajta még otthon dolgozni. Ilyenkor ha félbe hagyná és bejönne a munkahelyre lehet kizökkenne a gondolatmenetből és inkább folytatja otthon akár napokig is. "

2013. febr. 5. 15:07
 50/124 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem felejted el, írjál 2-3 hónap múlva, hogy mi van a kis zsenivel.
2013. febr. 5. 20:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!