Mi a véleményed erről az emberről?
Egy multi cég HR osztályán dolgozok egy rövid ideje és tegnap volt egy nagyon érdekes interjú alanyunk aki meglehetősen megosztott minket.
Kíváncsi lennék másoknak mi a véleménye róla.
Kezdjük a jó dolgokkal:
16 évesen magántanulóként érettségizett. Majd egy ösztöndíjnak köszönhetően az USA-ban tanult az MIT egyetemen (A brit QS cég 2012-ben a világ legjobb egyetemeként rangsorolta, olyan egyetemek előzve meg mint pl. a Harvard. Általánosságban is nagy az egyetértés abban, hogy ez a világ legjobb műszaki egyeteme!) Itt szerzett két Mater szintű mérnöki diplomát.
Aztán visszajött Európába és egy nagy Német autógyárnál vállalt munkát a kutatás-fejlesztés részlegnél. Innen pedig családi okokra hivatkozva nemrég visszajött Magyarországra. Ettől a Német autógyártól olyan ajánlólevéllel távozott amiben többek között az ez a két mondat állt: "Munkája az utóbbi évek több nagy fejlesztésének az alappillérét adta.", "Egyike a legmagasabban kvalifikált gépipari fejlesztő mérnököknek."
Angolul, Németül folyékonyan beszél.
Ennyit tudtunk róla mielőtt elnem érkezett az interjú ideje. Azt hittük abszolút főnyeremény. Aztán jött az interjú...
Bejön egy 33 éves fickó egy farmeben meg egy mellkasig kigombolt, feltűrt ujjú ingben. Egyébként kifejezetten prémium ruhadarabok voltak rajta, valamint a karján egy Hublot karóra. Mindkét karján és a mellkasán jól látható tetoválások. Egyik szeme alatt monokli! Mint később kiderült a hobbija a ketrecharc és a Thai box. Kifejezetten kisportolt és jó képű férfi.
Aztán a beszélgetés közben meg jött a döbbenet...
Nálunk 8-kor van a munkakezdés és ő kijelentett, hogy az neki nem jó mert 7-től 8-ig ő edz és ezen nem kíván változtatni. Így legfeljebb 9-re tud jönni. Már amikor bejön.
Ugyanis néha nem jár be dolgozni akár napokig is. Azt mondja néha edzés közben eszébe jut egy új ötlet vagy megoldás és ilyenkor elkezd rajta még otthon dolgozni. Ilyenkor ha félbe hagyná és bejönne a munkahelyre lehet kizökkenne a gondolatmenetből és inkább folytatja otthon akár napokig is.
Megesik olyan is mikor épp a munkahelyén van, hogy egyszer csak feláll és távozik. Ezt azzal indokolja, hogy ha elakad valamiben akkor kell egy kis lazítás. Ilyenkor elmegy edzeni és hátha közben megjön az "ihlet".
Amikor viszont a munkahelyén nagyon belelendül valamibe nem érdekli, hogy lejárt a munkaidő. Képes akár egész éjszaka bent maradni és eljutni az általa kitűzött célig.
Ezen kívül csak a saját számítógépén hajlandó dolgozni és a saját székében hajlandó ülni.
Egy irodában 3 embernél többel nem akar lenni. Virágokat, növényeket és folyamatosan szóló zenét szeretne az irodába. Nem szeretné ha irodájába lenne fénymásoló mivel felidegesíti.
Nem szeretne "csipogós" hangú növel egy irodában dolgozni. Valamint női főnökkel nem hajlandó együtt működni! Az önálló munkavégzést preferálja. Csapatban akkor tud dolgozni ha mindenki hozzá hasonló kvalitású. Azt mondja a nála gyengébb képességűek csak visszafogják így nem akarja rájuk pazarolni az idejét.
Saját parkoló helyet szeretne mert ugyan oda szeret mindig parkolni. fizetést 22 naponta szeretne kapni.
Ateista. Valamint nyíltan felvállalja, hogy rasszista (romák).
Fizetés igénye több mint 100%-al több az általunk gondoltnál.
Legfeljebb 2 évig dolgozna nálunk, utána külföldre szándékozik vissza menni.
Azt is leszögezte, hogy ő öltönyben nem jár dolgozni.
Tehetsége és szakmai tudása vitathatatlan. Több kolléga szerint még csak hozzá hasonló képességű mérnök sincs jelenleg a cégnél. Hatalmas potenciál van benne. A jelleme, viselkedése viszont nagyon is különc.
Tulajdonképpen parázs vita alakult ki rajta a HR osztály és a cégvezetés körében. Végül amellett döntöttek, hogy állást ajánlanak neki.
Akár munkatársként, akár párkapcsolatban tudnátok együtt működni egy ilyen emberrel? Illetve ha ti döntenétek a felvételéről akkor felvennétek?
Engem meg az érdekelne, hogy honnan tudja egy HR-es,
hogy mi is az a "Hublot" ??
"Én csak kiváncsi vagyok, hogy egy ilyen kvalitású embernek, nagyságrendileg milyen fiztés jár itthon?
Publikus, hogy ő mennyit kért?"
22 naponta fog kapni 1,5 milliót nettóban. Ennyit kért. Plusz kilátásba van helyezve prémium amennyiben az indokolt. Ő kérte a 22 napos periódust. Most ezt így hirtelen nem tudom pontosan mennyire jön ki egy hónapra nézve és bruttóban. Olyan 3 millió körül lehet bruttóban, havonta. Semmiféle cafeteriára nem tart igényt.
Valamint bármely hozzá köthető esetleges szabadalom jogdíjaiból részesedés kért.
Egyébként rajta kívül minden mérnök bruttó 240 és 520 között keres.
Ő lesz ezzel a cégnél a második legjobban kereső ember. Egyedül a "nagyfőnöknek" magasabb a fizetése.
"Engem meg az érdekelne, hogy honnan tudja egy HR-es,
hogy mi is az a "Hublot" ??"
Többek között az én feladatom az, hogy ilyeneket tudjak.
Azt is tudom, hogy milyen márkájú cipő, nadrág és ing volt rajta. Azt is tudom az az ing melyik kollekció része. Arra meg van egy erős tippem, hogy milyen parfümöt használ.
A cégnél nagy figyelmet fordítunk a jelentkezők megjelenésére. Nagyon sok mindent elárul ez is egy emberről.
Segítek:
1'500'000/22*365/12=2'073'864
Ennek a bruttója 3'166'200
"
A cégnél nagy figyelmet fordítunk a jelentkezők megjelenésére. Nagyon sok mindent elárul ez is egy emberről."
Jah, imádom ezt a filozófiát !! A ruhájával meg a karórájával fog dolgozni -.-
# 33/35
ma 16:48
Privát üzenet
"Egyébként rajta kívül minden mérnök bruttó 240 és 520 között keres.
Ő lesz ezzel a cégnél a második legjobban kereső ember. Egyedül a "nagyfőnöknek" magasabb a fizetése."
Azért ez nem semmi. Kíváncsi vagyok, hogy ha a többiek megtudják miként viselik majd.
A többiek ennyivel gyengébbek lennének, hogy a legjobb mérnök is csak 550-et kap, hmm...
1,5 millát kap? Hmm ezek szerint a magyar szakember szart sem ér, ha a többiek csak a 20%-át kapják.
Elég egy neves amcsi diploma és megvan oldva minden.
Nem a diplomái miatt kap ennyit.
Mondjuk két MSc diploma a világ ténylegesen legjobb egyetemén önmagában nem semmi! Hanem a tudása és a képességei miatt kap ennyit!
Mit ér 20 mérnök ha egy se tudja elvégezni azt amit Ő eltud? Semmit...
Egyébként elég jól mutatja azt, hogy az MIT-n milyen minőségű képzés folyik és milyen képességű emberek jártak/járnak oda, hogy 76 jelenlegi és volt diákja kapott már Nobel díjat (aki nem hiszi: Google). Ezzel szemben a hallgatóinak száma pedig mindössze harmad annyi mint mondjuk az ELTE hallgatóinak száma. Hány ELTE-n tanult ember kapott már Nobel díjat?
Még néhány dolog az egyetemről:
Az MIT-ra a felvételi keményebb mint egy magyar mérnök szakon a záróvizsga. 500 kérdéses tesztsor valamint felvételi elbeszélgetés. Kizárólag kivételes képességű hallgatókat vesznek fel.
Az éves tandíj több mint 9 millió forintnak megfelelő dollár.
Az egyetem hallgatóinak fele posztgraduális képzésen vesz részt.
A kutatólaboratóriumaiban élen járnak a világon a robotika és mesterséges intelligencia kutatásában.
Szabadalmak százai köthetők az egyetem valamelyik laborjához és hallgatóihoz.
A neves brit Quacquarelli Symonds felsőoktatással foglalkozó cég minden évben szempontok sorát mérlegelve összeállít egy rangsor.
Eszerint a világ legjobb egyeteme a MIT, második a Cambridge, harmadik a Harvard. A legjobb magyar egyetem az ELTE és a világranglistán a 222. helyet foglalja el.
Végül is mondhatjuk azt is, hogy azért kap annyi pénzt mert itt tanult. Ennek viszont a velejárója az óriási tudás!
Az MIT-ről kikerülő emberek nem mérhetőek egy átlag magyar szakemberhez. Ég és föld a különbség. Kb olyan mintha egy sárkányrepülő pilótáját hasonlítanánk egy vadászrepülő pilótájához. Mind kettő tud repülni, de mégis más a dolog...
Hát igen,de hogy sikerült neki így elérni egy magántanulóból?
Le a kalappal a srác előtt,utolsó válaszadónak,gondolhatod ember,hogy megkéri a fizuját,mert egy olyan suliban tanult ami k_rva jó oktatást ad.Mellette a srác egy alfa domináns hím,szóval teljesen egyben van,ahogy egy férfinak kell.Nagy példaképem lett a srác naponta többször is elolvasom a kérdést,mert erőt ad.
25Ffi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!