Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tartsam magamban a...

Hogyan tartsam magamban a lelket munkanélküliként?

Figyelt kérdés
Három hónapja keresek munkát, sikertelenül. Egyszerűen már úgy érzem nincs miért felkelnem. Mivel nincs pénzem, így nem tudok sehova menni, semmit csinálni, csak őrlődök itthon. Persze abban szerencsém van, hogy a szüleim támogatnak ahogy tudnak, de már emiatt is akkora bűntudatom van...Mindig pozitív típus voltam, de most már úgy érzem a depresszió kerülget. És ami a legjobban bánt, hogy a páromon vezetem le a feszültséget sokszor, próbálok odafigyelni, de minden apróságon felhúzom magam...Van megoldás?:(
2012. nov. 5. 10:54
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
88%

"Nagy tévedés, hogy Budapesten könnyebb, itt is ugyanolyan nehéz munkát találni mint bárhol máshol. :("

Komolyan? Pedig még ebben az egyben bztam...

2012. nov. 5. 11:24
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

Három hónap?Én már több, mint egy éve keresek.Azelőtt sem volt sokáig munkám, de az betegség miatt volt(pánikbeteg voltam, nem jártam ki sehová) most sem vágyom emberek közé, de keresem a munkát, mert kellene nagyon a pénz, szörnyű az állandó spórolás, kuporgatás, nem nekem való.Betegségem alatt segélyt kaptam, közben egy közmunkát is rám sóztak, ami nagyon megalázóan érintett, nem azért szereztem több szakmát is...Aztán akadt egy önkéntes meló, ami arra volt jó csak, hogy kicsit kimozduljak, fizikailag jót tett és ott legalább rendesek voltak a munkatársak is, próbáltam állandósnak bekerülni, de oda is csak ingyen kelllett volna ember.Nem lakom kisvárosban, még sincsenek lehetőségek.Már hetek óta csak férfi munkák vannak(szakmunka), villanyszerelőnek, gépkezelőnek csak nem mehetek:D

De amúgy mindent ami csak lehetséges megpályázok, a munkáltatók csak válogatnak, már azt sem tudják jó dolgukban, milyen újabb eszement elvárást találjanak ki.Amit a munkáltatók csinálnak a jelentkezőkkel, meg alkalmazottakkal az is külön hányinger!

Xar mindenképp.Ha nincs munka, nem jó, mert nincs pénz.Ha van munka, pénz akkor sincs sokkal több és még megalázó helyzetekbe is kerülhetsz, pl feketéztetnek, stb...Szerencsére anyám valamelyest tud támogatni, bár jobban örülnék, ha már nem szorulnék rá, de nap mint nap megkapom, hogy a nyakán élek.Természetesen idegbeteg is vagyok mindezek miatt.Köszönjük azoknak, akik ide juttatták az országot és az embereket!

2012. nov. 5. 11:31
 23/47 anonim ***** válasza:
88%
Gyerekfelügyelet, takarítás, kutyasétáltatás?-Van egyáltalán olyan, akinek ez összejött?Már vagy egy éve hirdetem magam, hogy gyermekfelügyeletet vállalnék, egy db érdeklődő sem volt!
2012. nov. 5. 11:33
 24/47 anonim ***** válasza:
Én augusztus vége óta keresek munkát és eddig 3 lehetőséget halásztak el az orrom elöl protekcióval,úgyhogy üdv a klubban.:(Most várok és reménykedek,hogy hátha kelleni fogok valahova,de néha nagyon le vagyok törve.
2012. nov. 5. 11:34
 25/47 anonim válasza:
69%
Mivel minden bugrijóska idejön vidékről,mert nem fogják fel,hogy Budapest nem Manhattan és azt hiszik ez egy feneketlen kút ezért mára már olyan szinten nincs itt sem munka,hogy hiába jöttök még ide vagonszámra.
2012. nov. 5. 11:36
 26/47 anonim ***** válasza:
73%
A leírtak alapján egy ötlet: keress Ausztriában a határhoz közel bébiszitter melót. Akkor lakhatásod megoldva, és van kereseted is, szükség esetén haza tudsz ugrani. A gyerek mellett pedig szabadidődben belekezdhetnél egy saját portál létrehozásába. Te írnád a tartalmát olyan témában/cikekkel amiben profi vagy. Ha tényleg jó vagy, akkor egy idő után egyre több olvasód lesz, adhatsz el reklámhelyeket stb.... Ezt fejlesztheted olyan szintig, amíg már önállóan is megélhetsz belőle. Jó visszajelzés is lenne a szakmádról/tehetségedről, hogy sokan olvasnak-e. Az elején nyilván döcögösen fog menni, meg kicsit bele kell vetned magad a linkmarketingbe, de egy kommunikáció szakosnak nem hiszem, h nehézséget okozna, h elérje az olvasótáborát.
2012. nov. 5. 11:36
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

Három hónap még nem is olyan vészes, van ismerősöm, aki két éve keres. :(

Én is keresek, közben ugyan dolgozgatok, de nem élek meg belőle, engem is el kell tartani. :(

Őrület, ez Magyarország!!! El kell innen menni, csak hát ahhoz is pénz és/vagy ismeretség kéne!!

2012. nov. 5. 11:38
 28/47 anonim ***** válasza:
100%

Ja, igen, az a másik, hogy ingyen munkát én is találtam, csináltam is, abban a reményben, hogy úgy majd be lehet kerülni idővel, vagy legalább "feketén", de fizetnek majd valamit.

De egy fenét!!!! Csak ingyen kell a munka!!

2012. nov. 5. 11:41
 29/47 anonim ***** válasza:
GyMSM i! nyelvtudás nélkül egy utoló senkiként kezelnek,ha perfet vagy és érzik az akcentusod,úgy beszélnek veled mint egy 5 évessel..elbaszott egy népség az osztrák..ha nem beszéled a nyelvet legális munkát nem kapsz,mivel az egészségügya alkalmasági vizsgálaton az orvosi titoktartásra vontkozó szabály szerint 3.fél jelen esetben tolmács nem lehet jelen(ezért van a wiener neustadti plazmacentrumban magyar orvos ill személyzet)munkaszerzödést szintén nem irhatsz alá mivel nem érted mi az stb stb egy dolog ok a bérek a pályaudvaron a bizt örök ami az aljamunka itt 9euro 35 centes órabérben vannak bejelentve full hivatalosan ez magyarban 450-500ft ami 1.euró70,80 cent,ez igaz a többi szakmár is albérletek 500-800 euróig +rezsi 2 havi kaukció a lakástszerzö dillernek 2 havi a tulajnak ha felmondod semmi gond de 3 hónapig a felmondás ideje alatt fizetned kell,egy darab só kifli 80cent...gondol meg kijössz e...ha nincs lehetöséged magyarban élni és utazni...ne gyere..
2012. nov. 5. 11:41
 30/47 anonim ***** válasza:
75%

Én több, mint 2 éve keresek munkát. Szerencsére párom nagyon jól keres, így nincs szükség arra, hogy elmenjek Mekibe wc-t pucolni éjfélig...

Jelenleg önkénteskedek heti 1x, így legalább lefoglalom magamat, javító érettségizni akarok, arra tanulok. Itthon sportolok. Amúgy meg intézem párom ügyeit meg háztartást.

2012. nov. 5. 11:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!