Hogyan tartsam magamban a lelket munkanélküliként?
Figyelt kérdés
Három hónapja keresek munkát, sikertelenül. Egyszerűen már úgy érzem nincs miért felkelnem. Mivel nincs pénzem, így nem tudok sehova menni, semmit csinálni, csak őrlődök itthon. Persze abban szerencsém van, hogy a szüleim támogatnak ahogy tudnak, de már emiatt is akkora bűntudatom van...Mindig pozitív típus voltam, de most már úgy érzem a depresszió kerülget. És ami a legjobban bánt, hogy a páromon vezetem le a feszültséget sokszor, próbálok odafigyelni, de minden apróságon felhúzom magam...Van megoldás?:(
Én direkt azért költöztem fel vidékről Budapestre, hogy gyorsabban eltudjak helyezkedni. Általános gazdasági és statisztikai ügyintézőm illetve banki szakügyintézőm van.
Nagy tévedés, hogy Budapesten könnyebb, itt is ugyanolyan nehéz munkát találni mint bárhol máshol. :(
2012. nov. 5. 11:18
12/47 anonim válasza:
Annyira rossz, mert lenne elvégzendő munka, feladat ebben az országban, csak csesznek rá... Mondjuk nem kéne kizsigerelni a vállalkozókat és akkor nem kéne annyi embert elbocsájtaniuk, de sok vállalkozás meg is szűnik emiatt, vagy mikor bemegy az ember egy hivatalba és órákat kell várni, mert 200 ügyfélre van 3 dolgozó, nos oda is kéne pár ember...
De ami még idegesít, nálunk itt Győrben az Audiban, hogy még a legalja munkához is diplomát meg nyelvismeretet kérnek, mikor (ottani dolgozó ismerőseim tapasztalatai szerint) soha nem is lesz rá szükségük... Pedig tele van Audis álláshirdetésekkel a net.
2012. nov. 5. 11:18
13/47 anonim válasza:
Hol laksz és még milyen egyéb tudásod van (nyelvismeret, jogsi stb...)? Hátha tudunk segíteni. Fel a fejjel, addig is vállalj apróbb munkákat (gyerekfelügyelet, takarítás, kutyasétáltatás) ami mellett álláskeresésre is jut idő. Ezenkivül mivel úgy néz ki, hogy nehéz elhelyezkedned, keress ingyenes tanfolyamokat, és végezz el vmi olyat, amire úgy látod, hogy lenne kereslet. Mivel úgy látom, hogy van interneted, itt az ideje, hogy indíts egy blogot vagy valamit, ami alapján felfigyelhetnének rád. Kommunikációt tanultál, biztos el tudod jól adni magad! Küldj be mindenféle portálra ingyen cikkeket, jelentkezz írói pályázatokra. Kitartást és sok sikert!
2012. nov. 5. 11:20
14/47 A kérdező kommentje:
12 egyetértek...én is Győrben keresgélek.
2012. nov. 5. 11:20
15/47 A kérdező kommentje:
Jogsim van, német nyelvismeret van...szívesen tanulnék angolt, majd ha lesz pénzem rá be is iratkozok egy tanfolyamra...az, hogy a netről tanuljam, nekem nem megy.
2012. nov. 5. 11:21
16/47 anonim válasza:
Előző vagyok, most engem is olyan interjúra hívtak múlt héten ahol telefonálni kell, úgy vettem észre kellemes benyomáást keltettem, szerintem visszahívnak, viszont dolgotam már ilyen helyen és, jaja, olyan sok bunkó ember van a vonál másik felén...viszont nincs választásom, el kell vállalnom, ha engem választanak. Én is kommunikáció szakos voltam...
2012. nov. 5. 11:22
17/47 anonim válasza:
Illetve ma 11:16-os vagyok, bocsi
18/47 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi mindenkinek!:)
19/47 anonim válasza:
hallod azért örli fel mert fejben gyengék vagytok mint a harmat, olyan dolog ellen ill dolgon rágodtok ami ellen nem tudtok tenni semmit..elözö irta úgysem sikerül..minek keltél fel?úgyis álmos leszel..sajnáljátok magatokat a saját depressziv magatartásoatok kihat mindenkire,ezért megy tönkre minden,kapcsolat barátok stb..ja ja..mekkora Magyarországon a munkanélküliség?Pesten az egyik kukáskocsin állatorvos végzetségü pali tekeri a kukákat..diploma..kinek kellesz gyakorlat szakmai tapasztalat nélkül?aha minimum szakterülettöl függöen 2 5 év,,azt meg hol szerzed meg)kapufa orzág kapufa törvényekkel..csak a mutyi megy..ha kajakra zavar hogy nincs melod diplomásként akkor lejebb kell venni..elmehetsz kulizni..vagy mit tudom én de ha ez nem tetszik akkor hajrá
2012. nov. 5. 11:23
20/47 anonim válasza:
GYMS megyei vagy?
Gyere ki dolgozni Ausztriába.
Hidd el ,itt megfizetnek.
Én is GYMS megyei vagyok és kint dolgozok.Közel a határ , használd ki.
Ha nem tudod a nyelvet akkor hogy is mondjam "alantasabb" munkát kell elvégezned de még így is annyit kapsz mint sok menedzser Magyarországon.
És mivel Magyarországon költöd el így sok pénznek számít ami ott kevésnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!