Diákok, akik dolgoztok! Ti hogy csináljátok? Hol dolgoztok, mennyit, és hogy megy mellette a tanulás?
Tudtok mellette rendesen tanulni, nem fáraszt le túlságosan? Mennyit érdemes vállalni egy héten?
A jövő héten kezdek, és szeretnék tájékozódni :)
(gyorsétterem, nappalis egyetem mellett)
Mérnöknek tanulok, egy félévet dolgoztam a suli mellett, de szó szerint majd bele döglöttem, pedig nagyon jó helyem volt.
A suli könyvtárában csináltam különböző papírmunkákat, egyéb háttérmunkákat. Így helyben volt és bármikor mehettem, ha két órára egy nap akkor annyira. Szombat délig is melózhattam. Az egyetlen kikötés az volt, hogy havi 100 óra minimum legyen meg. Volt hogy nem volt meg, de így is kifizettek, bár keveset kaptam. Olyan 30-35 ezernél nem kerestem többet vele és gyakorlatilag úgy jött össze, hogyha nem órán voltam, akkor dolgoztam, ergo gyakorlatilag reggel 8-tól este 8-ig bent voltam szünet nélkül, szombaton délig. Este ha hazaértem még neki kellett volna állni tanulni, rajzolni, évközit írni, persze energia már nem sok, hajnali 1-2-ig amennyit tudtam csináltam, 6-kor kelés.
A baráti körömnek annyi lett, nem volt semmi társasági életem, még szerencse, hogy akkor éppen párom nem volt. A jegyeim a béka segge alá csúsztak, késtem az évközikkel (amiért fizetni kell) és a mai napig nem tudom hogyan lett meg akkor minden tárgyam. Tapasztalatnak jó volt, de nem bírtam volna. Szerencsére nem szorulok rá a melóra, így volt választási lehetőségem.
Iskolaidőben nem dolgozom, csak a nyári, illetve a téli szünetben. Nyáron Londonban, télen Bécsben, ilyenkor eléggé szét szoktam hajtani magam, de megéri. Londonban 2-3 hónapot szoktam kinn lenni, heti 90-95 órát dolgozom, de 2-2,5 millióval szoktam hazajönni, Bécsben pedig 5-10 alkalom között, minden alkalommal 100-110 eurót szoktam keresni.
Az évek alatt elég komoly összeget összeszedtem 21 éves létemre, ilyenek után nekem egyszerűen nem éri meg 500 forint órabéres diákmunkát végezni.
Utolsó, te hogy szerezted a munkát és mit dolgoztál?
Én nyáron kezdtem el angolt tanítani. Heti 8 órát tanítok most suli időben is. Ez havi kb. 20.000 Ft. Emellett még én is járok heti kétszer magántanárhoz. De nem oylan vészes. api 1-2 óra szabadidőm mindig van. Az már más kérdés, hogy az sem tanulással töltöm. Vannak olyna tantárgyak amik nem érdekelnek (föci, fizika..) azokon tanulok a fontos órákra.
18L
A bécsit apukám által, ő ott dolgozik pincérként, én csak a bécsi téli vásáron szoktam segíteni a cégének főzni, mosogatni ilyenek.
A másik meg egy nemzetközi takarítócég, egyik ismerősöm vezetett be, aztán bedolgoztam magam, így nem probléma minden nyáron visszamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!