Egyetemi tanulás. Ti hogy csináljátok?
Szerintem nagyon kevés egyetemista tanul évközben is. Legalábbis nálunk a bölcsészkaron egyszerűen nincs idő még arra is. Az a sok olvasnivaló annyira kikészít, hogy kinek van kedve, és ideje hogy átnézze a kurzusokat is?
Szóval vizsgaidőszakban muszáj az alatt az 2-3 nap alatt felkészülni. Azt a tanácsot tudom adni, hogy vizsga előtti éjjel ne maradj fenn tanulni, hanem pihend ki magad. Egyél rendszeresen, igyál sok folyadékot és ne stresszeld túl magad.:)
Ha nem a 3-as a cél, akkor bizony kell minimum 4-5 nap tanulás. Általában az egyetemen elég nagy terjedelmű megtanulnivalóról van szó, ezért:
1-2 nap: Át kell olvasni az anyagot, megtanulni, és értelmezni, mert csak arról lehet "rizsázni" amit értünk. És akkor nem számít annyira hogy elfelejtettük a mondatot...
Szóval magolni nem szabad.
3-4 nap: Amikor belenézünk az anyagba, általában az az érzése az embernek, hogy elfelejtettünk mindent, és teljesen 0-ról indulunk.
Szóval megint jön a tanulás.
5. nap: Rendszerezés, az egész gyors átolvasása stb..
Ezek után a vizsgán soha nem volt problémám, az esetek döntő többségében 5-öst kaptam.
Ha kevesebb az idő, akkor rosszabb a jegy is. Kell idő hogy leülepedjen az emberben.
Szóval szerintem ahhoz, hogy az ember a vizsga pillanatában tudja az anyagot, ahhoz kell ez az idő.
Ha csak a 3-as a cél, akkor elég 1-2 nap is. Valamit össze lehet ilyenkor kaparni a vizsgán.
Egyébként 5. évben mindenki azt számolgatta, hogy ha jobb átlaga lett volna alsóbb évfolyamokon, akkor most mennyivel könnyebb lenne elérni a 4-es diplomát..
Én is köztük voltam, pedig mint írtam, az elméleti tárgyakból 5-ös voltam. De a durvább tantárgyak mindenkinek gyengén mennek, ezért kell hogy az ilyen "csak olvasást" megkövetelő tantárgyakból az ember jó legyen.
Átlag javítás, v. jobb átlag több ösztöndíj stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!