Első éves vagyok a jogi egyetemen jogász szakon és nagyon el vagyok keseredve tanulás terén! Ti hogy csináljátok?
Én is jogra jártam, átérzem a problémádat. Ez később viszont még durvább lesz (pl polgári,vagy alkotmány és mindez egyetlen betűtévesztés nélkül) ! :( Úgyhogy sajnos vagy most leülsz és napestig magolsz egyedül, vagy inkább hagyd abba és keress olyat, ami könnyebb! Ne haragudj,nem elkeseríteni akarlak, tudom, hogy meg tudod csinálni (több 1000en már végigcsinálták már előtted) :)
Hamar elmegy ez az 5 év-mégha most soknak is tűnik! Szóval kitartás:) Éspróbáld meg úgy olvasgatni pl a római jogot vagy EÁJT, mint valami jó kis történetet, bestsellert, úgy sokkal könnyebb :)
első válaszolónak: igazából én azért szeretném elvégezni a jogot mert a későbbi terveimbe igen csak beleillik,pl ha tudom a jogszabályokat nem vághatnak át.az én döntésem is viszont tudom hogy szivem szerint inkább valamilyen kreativ dologba kezdtem volna,pl elmentem volna cukrásznak,szakácsnak és diétás szakácsnak...csak abból meg ugye nem lehet megélni.ugy tervezem megcsinálom a diplomát és ezt is igy a kettő összeegyeztethető, még vállalkozás is lehet belőle.
utolsó hozzászóló köszi a tippet,igen próbálok példákat kitalálni a perek fajtáira pl ugy könyebb megjegyezni sokkal :)
A római jog szerintem elég korrekt olvasmány, bár 1-2 része a földi-hamza könyvnek elég összefüggéstelen, gyengén szerkesztett(pl. eljárásjog bevezetés).
Nem írtál egyetemet, az sem mindegy :D De pl. eájt és májt nagy részét elvileg tudod(valahogy bejutottál, ahhoz meg kellett a jó töri), amit tanulni kell az a róma, a többi tárgyra bejársz. Az ajánlott irodalmat nem hiszem, hogy sokan olvassák, mert ha minden ilyen hülyeséget elolvasnál be is zombulnál a végén. Beszarni meg nem kell, a legtöbb tárgyból úgy is egy jó hangulatú, kötetlen beszélgetés (a 'la kollokvium) folyamán fogsz számot adni a tudásodról.
egy joghallgató
hát ha ezt csak úgymond kiegészítésnek szánod,akkor sztem nem jól választottál!a jogi pályán nagyon nehéz manapság érvényesülni,sokat kell nyalni felfelé,és egész embert kíván...mellette nem nagyon lehet még mást csinálni
persze nem szerettnélek most elkeseríteni,lehet hogy ez a neked való dolog,csak eleinte nehéz nagyon...én csak tudom,most vagyok elsős nyelvszakos,és az első egy hónapban totál depressziós voltam,nem tudtam,mit akarok (mondjuk most se nagyon!) de kezdek belejönni!
azt tanácsolom,most még semmiképp se hagyd abba,ha ezen gondolkoznál,várd meg az első évet,minden kezdet nehéz
tippeket így elég nehéz adni,mert a kedv elég nagy ösztönzőerő...ha az nincs,sokkal több idő a tanulás,amitől persze egyre nyomottabb leszel...ördögi kör.a jogon meg muszáj folyamaatosan tanulni,ha bent akarsz maradni
próbáld meg azt,hogy tűzz ki magad elé célokat,hogy pl hét közben tanulsz,és mondjuk szombat de. és este elmentek bulizni,moziba,találkoztok a barátokkal,vagy mondjuk egy nap tanulsz ha hazamész,majd este utána találkozol a barátoddal (ha feltételezenm lány vagy!)
de gondold azt végig,milyen típus vagy...hazamész és egyből nekiállsz tanulni,mert utána már nem tudsz,vagy hazamész,pihensz egy kicsit,és úgy könnyebb?
remélem segítettem (19/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!