Magolásból tanulás hogyan lehetséges?
Akkor az nem magolás még. A magolás lényege, hogy sok mindent megjegyzel de nem alapos tudásként (pl. nem érted csak tudod a dolgokat) s így 1-2 napig megy de utána azt se tudod miről szólt.
A tanulásnál figyelembe kell venni, hogy értsd amiről szó van. Ha egy verset tanulsz akkor értsd a szöveget, miről szól. A suliban mindig oda kell figyelni, hogy ne a 0-ról kezdj otthon tanulni mert az iskolában nem figyeltél. S végül a magolás se olyan rossz... én pl. sosem tanultam meg alaposan azokat a tárgyakat, amiket sosem használtam utólag csak kellett pl. érettségire de továbbtanulásnál teljesen mást tanultam.
Az amit mondtam, nem tudod miről szól az amit megtanultál. Ha nem arra mész, hogy tudd szóról szóra a 2 oldalt hanem azt jegyzet meg miről szól akkor már csak minimális gyakorlás kérdése, hogy majdnem szóról szóra menjen. Ez amúgy gáz de sok helyen ugye a magyar oktatásban a lexikális tudást követelik meg és nem azt, hogy tudd is miről beszélsz. De a lényeg az, hogy az segít ezen is ha tudod miről van szó.
Ez főleg reál tárgyaknál segít, hisz ha fizikából a tanár felírja táblára, hogy t=2*V0*sina / g akkor annyit nyögsz ki, hogy wtf. De ha 1 oldalon le van írva, hogy mi miért van úgy ahogy és te ezt megérted akkor nem azt tanultad meg ,hogy t betű aztán = aztán egy 2es max V0 majd valami sin a meg valami /g hanem, hogy mi miért van ott és úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!