Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítség! Nem akarok csalódást...

Segítség! Nem akarok csalódást okozni anyunak, de nem megy a tanulás! Mi lesz így velem?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy anyának nagyon fontos, hogy jól tanuljak, de már azzal is problémám akad, hogy egyáltalán nekikezdjek a tanulásnak. Még csak 3 hét telt el a suliból, de az elmúlt 2 hétben szinte nem is tanultam. És begyűjtöttem 3 egyest... :'( Nem tudom, mi van velem, régen olyan szorgalmas voltam, most pedig úgy érzem, elsodort az ár, minden tárgyból lemaradtam, órákon nem tudok figyelni, amikor hazaérek, olyan fáradt vagyok, hogy első dolgom, hogy lefekszem aludni...

Tudom, hogy nagyon rossz ez így, és nagyon szeretnék újra jó tanuló lenni, de valamiért nem megy? Mit tegyek?? Anyu nagyon haragudni fog rám!! :'(

16/L

2012. szept. 22. 13:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

szerintem a lényeg nem anyukád, hanem hogy 16 vagy, tehát ez az év nagyon számít NEKED (nem anyukádnak) a továbbtanuláshoz is. magadnak tanulsz! :)

ha ennyire fáradt és dekoncentrált vagy, azt kellene kideríteni, mi a gond.

és ha Anyudnak elmondod és SEGÍTSÉGET kérsz, akkor nem hiszem haragudni fog, hanem inkább átgondolja, mit lehet tenni. :)

2012. szept. 22. 13:28
 2/11 anonim ***** válasza:
65%

keressétek meg a fáradtságod okát! :)

[link]

2012. szept. 22. 13:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Elkezdeni nehéz mindent, de utána menni fog. Nincs valamilyen vitaminhiányod? Egyél sok zöldséget meg gyümölcsöt, az nem árthat.

Egyébként nekem is volt egy ilyen időszakom még a gimiben alig bírtam leülni tanulni, utána meg órákon keresztül álmodoztam a füzet fölött és én is aludtam délután és mindig hulla fáradt voltam mert éjszaka már nem tudtam aludni.

Nekem az segített hogy rendszereztem egy kicsit az életmódomat. Rászoktattam magam, hogy ha hazaérek pihenek egy kicsit, aztán mindig ugyanabban az időben ültem le tanulni. Valamint korábban feküdtem le. Próbáld meg, belejössz. Meg érdeklődj egy kicsit az iránt amit tanulsz és fele annyi idő alatt megtanulod.

22/L (egyetemista)

2012. szept. 22. 13:35
 4/11 anonim ***** válasza:

Egy vérvételre el kellene menni, mert tényleg lehet vitaminhiány is.

De nekem 16-17 éves korom között szintén volt hasonló, a nagy semmittevésben úgy elfáradtam (holott korábban sportoltam, jól tanultam), hogy moccanni se volt kedvem. Ültem a könyv fölött órákat és egy betű se ment a fejembe.

Aztán én még lógtam is párszor, holott nem volt szokásom, nem is értem.

Utána visszaállt a régi rend..

Szóval a nem vitaminhiány, akkor olyan szokásos kamasznyavalya.. :-) Próbálj valami rendszert vinni a napjaidba, és a kitűzött kis célokért jutalmazd magad.

2012. szept. 22. 13:45
 5/11 A kérdező kommentje:

Ezt még elfelejtettem leírni:

Amikor le is ülök tanulni, akkor is nagyon nehezen tudom megtanulni a tananyagot: a múltkor földrajzot tanultam (nagyon szeretem a tárgyat), és 2 óra alatt sem tanultam meg rendesen az anyagot! Pedig nem magoltam, hanem szépen felosztottam részekre a szöveget, és úgy tanultam, de amikor a végére jutottam, alig emlékeztem valamire. :/

Az olvasás is nagyon nehezen megy, a KEDVENC könyvemből jó, ha elolvasok 20 oldalt egy óra alatt... Nem tudom, mi van velem. :'(

2012. szept. 22. 13:53
 6/11 A kérdező kommentje:

Nálam ez már egy éve tart. :/ 10.-es vagyok, tavaly 9.-ben kezdődött... Előtte mintatanuló voltam általánosban, mindig tanultam, írtam leckét...

És én is lógtam tavaly... Egy igazolatlan órám volt év végén, mert lógtam tesiről. Én sem értem, hogy tehettem ilyet...

2012. szept. 22. 13:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ennyiből nem lehet megmondani, max egy vérvétel után, de én a vashiányra tippelnék. Én most kezdtem újra vasat szedni, mert már hetek óta tiszta tétó voltam, nem tudtam figyelni, fáradt voltam állandóan, stb. Most, hogy megint szedek vasat, sokkal jobb lett :) Igaz, nekem már régen is megállapították, hogy a normálérték alatt van a szervezetemben a vas, csak korábban ez nem zavart, nem érzékeltem ebből semmit, ezért nem szedtem. De most biztos nagyon lecsökkenhetett, mert már én is éreztem, hogy ez így nem jó, így elkezdtem megint szedni.

Szerintem menj el egy vérvételre, utána kiderülne, hogy mivel lehet a probléma.

2012. szept. 22. 14:05
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

A többieknek igazuk lehet, tényleg utalhat vitaminhiányra, nyomelemhiányra.

Voltál mostanában vérvételen? Ha igen, mi lett az eredmény?

Szedsz valamilyen vitaminkészítményt? Sportolni szoktál?

Egy jó tanács, nekem egyetemen nagyon bevált: Mozogj tanulás előtt. Végtelenül lusta vagyok, de egyszer kipróbáltam és megérte, utána fele annyi idő alatt megtanultam mindent :)

2012. szept. 22. 14:37
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem is sokáig nem ment a tanulás,egész gyerekkoromban azt hitték,hogy rosszak a képességeim,még a tanárok is leírtak a gimi első évében.Pedig mindössze csak annyi volt a baj,hogy nagyon gyenge általános iskolából jöttem,ahol a színvonal tényleg a béka se.gge alatt volt egy két tanár kivételével,a gimi pedig erősebb volt és fel kellett zárkóznom.Egy év alatt sikerült,az érettségim pedig már tele van 4-5-ösökkel,pedig az utolsó két évben nem voltam valami szorgalmas.Lehet,nálad is az a gond,hogy nem találtad meg azt a módszert,amivel tudsz tanulni,vagy olyan környezetben élsz,ahol nincs nyugalmad és ez alátesz a tanulásnak.
2012. szept. 22. 14:46
 10/11 anonim válasza:

nekem is hasonlóak voltak a problémáim. 8 évig kitűnő voltam, utánna 9.től folyamatosan romlani kezdtek a jegyeim. Nekem a fodrászom javasolta a vérvételt (mert a hajam is elkezdett hullani) és kiderült h vashiányom van. Azóta szedem a vasat és a jegyeim is 5-4esek!

Úgyhogy szerintem menj el vérvételre egyél sok zöldséget,gyümölcsöt, sportolj és ha kell szedj vítamint és újra tudsz majd koncentrálni! Nekem ez a módszer bevállt! Sok sikert hozzá:)

2012. szept. 22. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!