Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rohadtul nincsen igazuk a...

Rohadtul nincsen igazuk a szüleimnek, aztán meg én vagyok a sz*ralak. Vélemények? 15/l

Figyelt kérdés
Először is elmondom az előzményeket, hogy minden érhető legyen. Anyám és apám nem olyan rég békültek ki, de azóta nagyon nagy az egyetértés. Hát ez nem is lenne baj, csak anyámnak alapból van egy hülye természete amit már úgymond apám is 'átvett' tőle, pedig ő még régen normális volt. Szóval most kb. mindenben egyetértenék, még abban is ami egyáltalán nem úgy van ahogy ők elképzelik. Ez lenne az előzmény. Az eset, amit most leírok, tegnap történt. Kb. délután 2-kor lemegyek, hogy kész van-e az ebéd. Erre anyám csak úgy elkezd velem ordibálni, hogy mi az hogy én csak úgy lejövök, és ezt megmerem kérdezni, amikor én semmit nem csinálok. Na, hát ez így egyáltalán nem igaz. Megmondtam neki, hogy igenis tanultam mire az volt a válasza hogy 'ja igen tanultál 1 órát utána meg csak szórakoztál' . Igen, 1 órát tanultam, azért mert ANNYIRA VAN SZÜKSÉGEM. Nem vagyok hülye, és ha egyszer gyorsan megy a tanulás, akkor én most mit csináljak?! Üljek egy feladat fölött két órát, aztán meg majd meg leszek dicsérve, hogy milyen sokat tanultam. Anyám elmélete szerint ez így van, valaki minél többet tanul annál jobb. Nagyon okos. Ezután apám is beszállt az ordibálásba, hogy én meg a testvérem semmit nem csinálunk, csak fent ülünk a szobában, és játszunk. Mondtam neki, hogy én mindig tanulok, mire elkezdi nekem, hogy ne pofázzak vissza (?!). Örülök neki hogy így látja annak ellenére, hogy csak ötösöm van. Csak angolból már van 5 db ötösöm, de én soha nem tanulok -.- Persze, nem vagyok stréber, de hülye se, és ha egyszer van eszem és meg tudom tanulni a tananyagot egy jó gimiben, viszonylag hamar, akkor az nekik miért baj?! Ez komolyan ekkora probléma? Titeket is zavarna? Ezek után elvették a telefonom, meg azt se engedik hogy nézzem a tévét, vagy gépezzek. Szerintem k*rvára nincsen igazuk. Ja és még annyit, hogy anyám egy szóval se mondta, hogy kell neki segítség, mert ha mondja, akkor lemegyek és segítek. DE ha egyszer nem mondta, akkor én honnan találjam ki?! A dolognak az lett a vége, hogy mindentől el vagyok tiltva, azért mert egy óra alatt mindent megtanultam. Ezt is csak úgy tudtam kiírni, hogy nincsenek itthon a szüleim. Köszi hogy elolvastad. Nektek erről mi a véleményetek?

2012. szept. 17. 16:42
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
44%

nekem az a véleményem hogy a szüleid primitívek és b*ssza a csőrüket, hogy te tehetségesebb, okosabb, jobb vagy náluk és félnek hogy kevesebb ráfordítással is többre viszed

találkoztam már ezzel a típussal, ne foglalkozz vele, max annyit tegyél meg hogy magadtól megkérdezed mit lehet segíteni, ahelyett hogy megkérdezed hogy mi a kaja, és akkor nem tudnak beléd kötni hogy te semmit sem csinálsz

2012. szept. 17. 16:47
 2/28 anonim ***** válasza:
83%

Hát azért egy kicsit sarkosan fogalmaztál, hogy azért vagy büntetésben, mert egy óra alatt megtanultad a leckét. :) Szerintem nyugodtan elmehetnél politikusnak, csúsztatni nagyon tudsz! :P

Azért vagy büntetésben, mert:

1. Szemtelen voltál

2. Elvárod, hogy mindent készen elédtegyenek és nem jut eszedbe, hogy egy kicsit besegíthetnél itt-ott (igen, magadtól, kérés nélkül!)

2012. szept. 17. 16:47
 3/28 anonim válasza:
55%

Félig meddig a szüleidnek is igazuk van, de nincs jó problémamegoldó, és kommunikációs kézségük, kiderült abból, hogy ordítanak veled.Talán messze voltál tőlük? :)

De annyiban egyetértek az előzőekkel, hogy próbálj a szüleid kedvére tenni.

Ja, és a legfontosabb:

Mielőtt mondasz valamit gondolkozz, ezzel elérheted a célod.

2012. szept. 17. 16:51
 4/28 A kérdező kommentje:
Sziasztok köszi a válaszokat. Kedves második megmondanád ,hogy miért is voltam szemtelen? Amúgy meg nem várom el, de te már csak jobban tudod.
2012. szept. 17. 16:52
 5/28 anonim ***** válasza:
49%
Én a gyámügyhöz fordulnék a helyedben!
2012. szept. 17. 16:52
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz képest, hogy el vagy tiltva, itt vagy. :-)

Amúgy tényleg nem kellene kérvényt benyújtani ahhoz, hogy csináljatok valamit. Lehet, hogy most azért reagálták túl, mert most ez volt már az utolsó csepp. Gyűlt egy ideig, aztán most lett tele az a bizonyos. Nekem is néha eldurran az agyam, pl. szólok valamiért napokon át 50x szépen, aztán egyszer kitör belőlem az 51. alkalommal.

Előfordul ez nálunk is, hogy kisasszonykáknak szólok, hogy kész a kaja, azok meg mennek az asztalhoz mint a lovacskák az itatóhoz és várják a csodát. Aztán néha helyre kell őket tenni, hogy nem étteremben vannak.

Ha mindenki lenyugodott, akkor meg kellene beszélni, hogy mi az elvárás, mi az, amit meg kell csinálnotok egy héten, és akkor nincs az, hogy tele lesz veletek a hócipője a felmenőknek.

2012. szept. 17. 16:53
 7/28 A kérdező kommentje:
hát már megszoktam hogy ordibálnak, ez nálunk nem újdonság.:D
2012. szept. 17. 16:53
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

" Mondtam neki, hogy én mindig tanulok"

Azért remélem érzed, hogy ez erős túlzás.... ha az otthon töltött idődben csak és kizárólag tanulsz, akkor nincs is gond azzal, hogy nem tévézhetsz vagy gépezhetsz. :-)

Ha pedig ettől eltiltottak, akkor valami igazság van abban, hogy szórakoztatok is, tehát egy kis segítség belefért volna...

Kissé ellentmondásos amit írsz.

2012. szept. 17. 16:59
 9/28 anonim ***** válasza:
26%

Én anya vagyok, de nagyon örülnék, röpködnék vidáman ha ilyen gyerekem volna! (ha ez valós igaz?)

A szüleid inkább valamiért ki vannak borulva idegileg, jó volna ha megtudnád nyugtatni őket, az ötöseiddel vagy díjazzák hogy könnyen tanúlsz, otthon vagy, számíthatnak rád, nem csavarogsz,

A mai trendben a csapból is az eltévedt fiatalok zöme csorog!

-Kedves anyuka, apuka, egy nagy főhajtást kérek a gyerekei előtt! Sok szülő annak is örülne ha fele annyit tanulna, tudna viselkedni mint az önök gyerekei!

Ez önöket mint szülőket is dicséri!

Kitartást, nem soká jobbra fordul, kikel tudni mutatni a szeretetünket, mi szülőknek.

2012. szept. 17. 16:59
 10/28 A kérdező kommentje:
igen, itt vagyok mivel még nincsenek itthon, és amúgy se tudok mit csinálni. amúgy kösz a válaszokat
2012. szept. 17. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!