Rohadtul nincsen igazuk a szüleimnek, aztán meg én vagyok a sz*ralak. Vélemények? 15/l
"és amúgy se tudok mit csinálni"
Egy darab piszoks pohár sincs a mosogatóban, üres a szennyestartó és porszem sincs a lakásban?
Persze, hogy lehet szórakozni.
Nézd, én imádom a gyerekeimet, az égő házba bemennék értük, egy pici babának az ember huszadjára is visszaadja a csörgőt a kezébe, de nagy, önellátásra képes csemetéinek nem ranszolgája az ember. És a napi munka és problámák mellett baromi fárasztó kiszolgálni az utódokat. Azért van az a pont, amikor az anyamadár is kipenderíti a fészekből a fiókáit. :-)
Ha ez nálatok gyakori probléma, akkor egyeztessétek le, hogy ki mit csinál. Legyen egy táblázat, pl. heti váltásban kié a szemétlevitel, terítés, porszívózás, stb. Akkor ha tanulsz, segítesz is a háztartásban, utána annyit szórakozol, amennyit akarsz.
Persze hogy nincs más dolgod, nem kell elmenned rizsföldre ültetni, gyárba gyerekmunkásént labdákat varrni napi pár centért, hogy legyen kajátok.
Viszont magadat azért el kellene látni, pl. a cuccaidat rendbe tenni, kajádat elkészíteni, vagy részt venni az elkészítésében, stb. Az, hogy a tanulás a dolgod nem jelenti azt, hogy ingyen hotelben élsz, ahol a pincér felszolgálja az ételed és mire felérsz a szobádba, addigra a szobalány kitakarított és kis csokoládét helyezett el a párnácskádra.
A kettő nem üti egymást.
Hmmm. Nekem múltkor a 6 éves lányom mondta, hogy ha neki gyereke lesz, ő mindent meg fog neki engedni, és semmit nem fog megkövetelni...
Azért 15 évesen lehetne már több eszed... azt, hogy legyél valamennyire "önellátó" a te érdekedben várják el a szüleid. Hidd el, hogy pár év múlva senki nem fogja eléd rakni készen az ebédet, és a munkahelyeden sem fogják elnézni majd, hogy megcsináltad a munkád, utána majd játszol... el fogják várni, hogy keress valami tennivalót, mert 100 másik pályázó lesz a helyedre... Az élet az sajnos ilyen...
Én így utólag örülök, hogy 15 évesen már magamra főztem, mert sok korombeli nő főzőtudománya csak a mirelit pizzáig terjed, és csodálkoznak, hogy senki nem veszi el őket feleségül. :) (Jó, nem csak ezen múlik persze, de azért ha egy nő nem képes egy háztartást ellátni, az nem egy jó pont...) A munkahelyről írottakon pedig érdemes elgondolkodni, ugyanis azt a munkavállalót, aki csak azt csinálja meg, amit mondanak neki, azt nem igazán becsülik meg...
Hosszú távon igen kifizetődő tulajdonságokra tudnál most szert tenni, ha nem csak a rosszat látnád a szüleidben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!