Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rohadtul nincsen igazuk a...

Rohadtul nincsen igazuk a szüleimnek, aztán meg én vagyok a sz*ralak. Vélemények? 15/l

Figyelt kérdés
Először is elmondom az előzményeket, hogy minden érhető legyen. Anyám és apám nem olyan rég békültek ki, de azóta nagyon nagy az egyetértés. Hát ez nem is lenne baj, csak anyámnak alapból van egy hülye természete amit már úgymond apám is 'átvett' tőle, pedig ő még régen normális volt. Szóval most kb. mindenben egyetértenék, még abban is ami egyáltalán nem úgy van ahogy ők elképzelik. Ez lenne az előzmény. Az eset, amit most leírok, tegnap történt. Kb. délután 2-kor lemegyek, hogy kész van-e az ebéd. Erre anyám csak úgy elkezd velem ordibálni, hogy mi az hogy én csak úgy lejövök, és ezt megmerem kérdezni, amikor én semmit nem csinálok. Na, hát ez így egyáltalán nem igaz. Megmondtam neki, hogy igenis tanultam mire az volt a válasza hogy 'ja igen tanultál 1 órát utána meg csak szórakoztál' . Igen, 1 órát tanultam, azért mert ANNYIRA VAN SZÜKSÉGEM. Nem vagyok hülye, és ha egyszer gyorsan megy a tanulás, akkor én most mit csináljak?! Üljek egy feladat fölött két órát, aztán meg majd meg leszek dicsérve, hogy milyen sokat tanultam. Anyám elmélete szerint ez így van, valaki minél többet tanul annál jobb. Nagyon okos. Ezután apám is beszállt az ordibálásba, hogy én meg a testvérem semmit nem csinálunk, csak fent ülünk a szobában, és játszunk. Mondtam neki, hogy én mindig tanulok, mire elkezdi nekem, hogy ne pofázzak vissza (?!). Örülök neki hogy így látja annak ellenére, hogy csak ötösöm van. Csak angolból már van 5 db ötösöm, de én soha nem tanulok -.- Persze, nem vagyok stréber, de hülye se, és ha egyszer van eszem és meg tudom tanulni a tananyagot egy jó gimiben, viszonylag hamar, akkor az nekik miért baj?! Ez komolyan ekkora probléma? Titeket is zavarna? Ezek után elvették a telefonom, meg azt se engedik hogy nézzem a tévét, vagy gépezzek. Szerintem k*rvára nincsen igazuk. Ja és még annyit, hogy anyám egy szóval se mondta, hogy kell neki segítség, mert ha mondja, akkor lemegyek és segítek. DE ha egyszer nem mondta, akkor én honnan találjam ki?! A dolognak az lett a vége, hogy mindentől el vagyok tiltva, azért mert egy óra alatt mindent megtanultam. Ezt is csak úgy tudtam kiírni, hogy nincsenek itthon a szüleim. Köszi hogy elolvastad. Nektek erről mi a véleményetek?

2012. szept. 17. 16:42
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
81%

"és amúgy se tudok mit csinálni"

Egy darab piszoks pohár sincs a mosogatóban, üres a szennyestartó és porszem sincs a lakásban?

2012. szept. 17. 17:03
 12/28 A kérdező kommentje:
igaz amit leírtam, és tényleg nem csavargok :) ja és még annyit, hogy úgy értettem hogy mindig tanulok, hogy minden órára amire kell. de ez NEM köt le egész nap, és a maradék időmben mit csináljak?! ha egyszer MINDENNEL kész vagyok, akkor miért ne szórakozhatnék? köszi a válaszokat.
2012. szept. 17. 17:05
 13/28 A kérdező kommentje:
nem, nincsen. és amúgy is, tanulás után miért nem lehet szórakozni?! még ha egyeseim lennének.. egyébként apám azért (volt) rendes, hogy valamivel könnyítse a lelkiismeretét. mondjuk azok után én is állandóan rendes lennék a gyerekeimmel. ha viszont egy kis dolog miatt is ideges lesz, nem tudja hol a határ. idegbeteg. mind1, ez már nem ide tartozik..
2012. szept. 17. 17:10
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy lehet szórakozni.

Nézd, én imádom a gyerekeimet, az égő házba bemennék értük, egy pici babának az ember huszadjára is visszaadja a csörgőt a kezébe, de nagy, önellátásra képes csemetéinek nem ranszolgája az ember. És a napi munka és problámák mellett baromi fárasztó kiszolgálni az utódokat. Azért van az a pont, amikor az anyamadár is kipenderíti a fészekből a fiókáit. :-)

Ha ez nálatok gyakori probléma, akkor egyeztessétek le, hogy ki mit csinál. Legyen egy táblázat, pl. heti váltásban kié a szemétlevitel, terítés, porszívózás, stb. Akkor ha tanulsz, segítesz is a háztartásban, utána annyit szórakozol, amennyit akarsz.

2012. szept. 17. 17:29
 15/28 A kérdező kommentje:
Hát ez eddig oké, de valami fontosat kihagytam. Mindig azt mondják, hogy nekünk nincs semmi dolgunk csak a tanulás. persze ha nem segítünk, akkor van más dolgunk is.
2012. szept. 17. 17:32
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy nincs más dolgod, nem kell elmenned rizsföldre ültetni, gyárba gyerekmunkásént labdákat varrni napi pár centért, hogy legyen kajátok.

Viszont magadat azért el kellene látni, pl. a cuccaidat rendbe tenni, kajádat elkészíteni, vagy részt venni az elkészítésében, stb. Az, hogy a tanulás a dolgod nem jelenti azt, hogy ingyen hotelben élsz, ahol a pincér felszolgálja az ételed és mire felérsz a szobádba, addigra a szobalány kitakarított és kis csokoládét helyezett el a párnácskádra.

A kettő nem üti egymást.

2012. szept. 17. 17:42
 17/28 anonim ***** válasza:
Bocs, de kicsit összezavarodtam: most akkor mindig tanulsz, vagy bevágod a tanulnivalót 1 óra alatt?
2012. szept. 17. 17:52
 18/28 A kérdező kommentje:
úgy értettem hogy MINDIG minden órára tanulok, és általában egy óra alatt végzek.
2012. szept. 17. 18:01
 19/28 anonim ***** válasza:
46%

Hmmm. Nekem múltkor a 6 éves lányom mondta, hogy ha neki gyereke lesz, ő mindent meg fog neki engedni, és semmit nem fog megkövetelni...

Azért 15 évesen lehetne már több eszed... azt, hogy legyél valamennyire "önellátó" a te érdekedben várják el a szüleid. Hidd el, hogy pár év múlva senki nem fogja eléd rakni készen az ebédet, és a munkahelyeden sem fogják elnézni majd, hogy megcsináltad a munkád, utána majd játszol... el fogják várni, hogy keress valami tennivalót, mert 100 másik pályázó lesz a helyedre... Az élet az sajnos ilyen...

Én így utólag örülök, hogy 15 évesen már magamra főztem, mert sok korombeli nő főzőtudománya csak a mirelit pizzáig terjed, és csodálkoznak, hogy senki nem veszi el őket feleségül. :) (Jó, nem csak ezen múlik persze, de azért ha egy nő nem képes egy háztartást ellátni, az nem egy jó pont...) A munkahelyről írottakon pedig érdemes elgondolkodni, ugyanis azt a munkavállalót, aki csak azt csinálja meg, amit mondanak neki, azt nem igazán becsülik meg...

Hosszú távon igen kifizetődő tulajdonságokra tudnál most szert tenni, ha nem csak a rosszat látnád a szüleidben...

2012. szept. 17. 18:15
 20/28 A kérdező kommentje:
aha érdekes. k*rvára az. nem hogy örülnének, hogy nem csavargok, nem drogozok, nem cigizek és még jól is tanulok, de még ok nélkül eltiltanak. másnak pl. a gyereke minden tantárgyból bukdácsol, de engem még meg se dicsérnek, mert alapnak veszik. hát ne vegyék annak, mert NEM az. és kedves utolsó még is ki az isten beszélt itt a munkahelyről?! kösz a semmit azért neked is. de bezzeg ha egyest hoznék haza.. ja és magam után, és a szobámat mindig én takarítom ki, úgy hogy a 'párnán van a csoki' kommentelőhöz csak ennyit fűznék.;)
2012. szept. 17. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!