Ti eltűrnétek, ha a főnökötöknek alacsonyabb végzettsége lenne mint nektek?
Most, hogy nyeljem le a békát? A cégnél. ahol pár hete dolgozom metettek projektvezetőnek egy 23 éves gyereket, akinek a legmagasabb végzettsége egy egyszerű érettségi.
Két diplomával, rengeteg alázatosan ledolgozott év után, közel a 40-hez ez rettenetesen sérti az önérzetemet és többi hasonló korú és képzettségű kolléga szemét is szúra, hogy egy taknyos a góré.
Tény, hogy a gyerek egyáltalán nem beképzelt és tény, hogy átlagon felüli szakember máris jólcsengő nevvél, aki az elmúlt 3 évben állítólag milliókat keresett a cégnek (szóval nem az igazgató unokaöccséről vagy egy tövig benyaló törtetőről van szó). De akkor is! Nem lehetett volna inkább valami szaktanácsadót csinálni belőle? A mai világban már egyáltalán nincs kötelező ranglétra?
Sértő, mivel majnem 10 évig vért izadtam az egyetemen és ez a gyerek majdnem a fiam lehetne, mit mondjak neki, ha utasítást ad? "Igenis Uram?" Rettentően bizar.
Mi a véleményetek? Mit csinálnátok a helyemben?
Én nem olvastam el a válaszokat, mert nagyon sok van, meg hát érzek némi felháborodást a Kérdésedet illetően.
20 éves korom óta cégvezető vagyok, sok ember dolgozik nálam rég óta.
Minden fényezés nélkül, azt gondolom, voltam olyan talpraesett, hogy azt a posztot jól végeztem már akkor is, míg az emberek legalább 70%-a, aki nálam volt, képtelen lett volna rá. És nem anyagi okok miatt.
Miért nem vezetsz céget Kedves Kérdező?
Miért a másikat kell szapulni akár a kora, akár a végzettsége miatt?
Mutasd meg, hogy te jobban csinálod, csak mert idősebb vagy és magasabb az iskolád.
De egyelőre mindegy hány éves, mindegy milyen papírral, jobban csinálja a dolgát, mint te vagy a többi dolgozó, mert feletettek van. Ha nem tetszik, menj el másik helyre vagy kezdj bele valamibe, ahol te lehetsz a főnök.
Nem minden arról szól, hogy milyen egyetemi végzettséged van, ott sok mindent nem tanítanak meg! Erre születni is kell, belerázódni is kell. Hatalmas ALÁZAT, küzdés. Különösen az ilyen emberek miatt te, akik így vélekednek, neki meg kell harcolni a tiszteletért is és azért, hogy komolyan vegyék, mert fiatal.
Az alázat benned már most látatlanba nincs meg, hiszen fel sem tetted volna a kérdést máskülönben.
Itt több szempontot is figyelembe kellene venned.
A cég szempontjából az a jó, ha egy olyan ember kerül magas beosztásba, aki megbízható,talpraesett..blablabla és legfőképpen minél több hasznot hoz. Nos ahogy leírtad ez a fiatalember képes erre, vagy is alkalmasabb mint te vagy. Itt nem leszólni akarlak, csupán az eddig leírtakból "táplálkozok".
A te nézőpontodat megértem. Egy egyetemi diploma megszerzése nem kis meló és rengeteg tapasztalattal és fejtágítást jelent. Egyszerűen tényleg számít szerintem is a megléte, ezt nem vitatom, de enélkül is be lehet tölteni magasabb pozíciókat, mivel a munka nem végzi el magát ha meg mutatjuk neki a papírjainkat, ahhoz mi kellünk, emberek, ész és elme. A gondod az, hogy nem tudod tisztelni és nem vagy képes engedni az önbecsülésedből, valamint a csoport morálja is alátesz ennek az egésznek. Bölcsebbnek érzed magad nála, ami helyénvaló, de manapság ez nem elég.
A diplomákra úgy kell gondolni mint az elismerésekre.
Neked van 2 tehát tudhatsz valamit, tanult ember vagy.
A srácnak 0 van, de egy aduász, aki veri a diplomáidat. Csupán erről van szó.
Nem tudom, hogy nálatok milyen a hangulat, de a srác az előléptetés által kb kimozdíthatatlan lett. Ha tovább folytatjátok az elégedetlenséget és a fülébe jut a főnök(ök)nek, vagy esetleg a srácnak még rosszul is járhattok. Tedd túl magad ezen, gondolj arra, hogy a cég megerősödött ezáltal és várhatóan a nyugdíjkorhatárod eléréséig még ott dolgozhatsz biztonságban.
Már elnézést kérek, de a válaszadók többsége nagyon el van tévedve és rettenetesen érzelmi alapon állít fel véleményt.
Egy komolyabb vezetői pozícióban lévő embernél, igenis elvárás a viszonylag a magasabb életkor, a jó kiállás és az előnyös külső megjelenés.
Nézzétek csak meg a video-t:
Hülyeséget beszél a srác? Nem, nagyon is jókat beszél. Komolyan veszik őt? Nem, mert fiatal, hever, ingerült és még nincs mögötte élettapasztalat.
"Komolyan veszik őt? Nem"
És ez milyen szomorú, hogy a magyar vezetés pont ugyan olyan elven "működik", mint például a kérdező.
Öööö tudok egy csávót, 25 évesen alapított egy pártot, azóta országgyűlési képviselő (ergo az ORSZÁG ügyeiben dönt). Ma Magyarország miniszterelnöke (sőt, 35 éves korában is az volt).
Na most akkor hogy is van ez?
Nem a kor számít k_rvára,még,hogy kell egy bizonyos kor.Hova van ez leírva,valaki legyen szívesen belinkelni ezt a paragrafust MOST.
Nem a személyi dönt,hanem a hozzállás,ambíció,tudatos élet,ennyi.
Csak a korlátoltaknak számít aki még semmit se ért el,és ezzel magyarázza.
Nem egy haverom már 20-én évesen cégvezető és dőzsöl már.
Sőt tovább megyek Steve Jobs,Bill Gates volt vagy 22 éves amikor cégeiket alapították.
Akkor hogy is van ez sok nagyokos?
Az egyik menedzser nálunk 30éves ha van,és akkor?
Ő le tett valamit az asztalra,sokat sőt nagyon sokat.
Kérdező beszélsz te egyáltalán nyelveket,csak egy kérdés?
Ha nem akkor húzd be a hátsódat meg mindegyik nagyon menő kollégád is,osszátok be ennyi.
Képesek vagytok dolgozni napi 10-12 órát akár és estig tolni nem haza sietni?
Na akkor leírom ez a srác tuti ezt is bevállalja,csak munka munka.
Már nem haragudj meg, de szerintem a francokat van neked több ilyen haverod is! :D Kb. egymillióból egy ambíciózus ember képes 30 éves kora alatt igazán befutni, a többiek inkább idejekorán feladják és keresnek egy viszonylag biztos munkahelyet alacsonyabb bérért és beállnak a sorba, az átlagemberek közé.
Minden embernek megvan az esélye a sikerességre, de csak nagyon kevesen lehetnek azok! Ilyen az élet.
Az erről az jut eszembe: előző meló helyemen ahol voltam egy gyengeáramú technikus volt a főnököm, 60 fölött van, kilóra gyártotta marhaságot, mikor próbáltam volna meggyőzni, hogy baromság amit csinál "mégis mit gondol ki a főnöke" inkább el is mentem onnan...
egy gyenge és erős áramú technikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!