Mit szóltok ahhoz, hogy egy állásinterjúm azért ment csődbe, mert nem akartam a cég által felajánlott bérnél alacsonyabb fizetést?
ugyanis a szakmai tapasztalataim, képzettségem messze átfedi a betöltendő munkakör elvárásait, és a bértárgyaláson hatalmas pálfordulatot vett a beszélgetés és közölték, hogy tapasztaltabb kell (adminisztrátort kerestek középszintű végzettséggel, nekem diplomám van)
ugyanis kérdezte a fizetési elképzelésemet, amire én közöltem, hogy elfogadom a megjelölt nagyságát, amire kérdezte hogy dehát mégis mit mondanék ezzel a megjelölt nagyság felett br.10 ezret rátettem, hogy szerintem ez reálisabb lenne.
véleményeket várok, hogy én tettem rosszul, hogy nem vállaltam el alacsonyabb összegért?
manapság így keresik az alkalmazottakat?
nem megfelelő szakember kell, hanem olcsó?
milyen igaz amit írtál köszi
én meg abban a hiszemben voltam, hogy ne értékeljük alul magunkat, ne essünk ebbe a hibába
Te megveszel 10000Ft-t egy ruhát ha ugyan azt megkapod 5000Ft-t?
Vagy megveszed 10000Ft-t ha te csak 5000Ft-t tudsz érte kiadni?
Itt nem az számit te mit akarsz. Nekik kell egy munkaerö akinek tudnak x összeget fizetni. Ha ez nem tetszik keresnek mást. Ez nem csak magyarországon van hanem mindenhol a világban. Elöször is kérdés szükség van-e akkora tudásra mint a tied nekik? ha nem akkor minek fizetnék azt meg?
pl elmehetsz diplomával takarítani de te akkor is csak takarító nöi fizetést fogsz kapni.
szóval ha nem kellett a munka akkor jól tetted, válogass, habár én elváltlatam volna max keregélsz tovább de van egy munkád már.
Fentieknek igaza van.
Valamint az adminisztrátori munka nem kíván olyan extra különleges tudást, hogy külön keresgetni kelljen rá a megfelelő embert. Egy specifikusabb szakmánál az igazán jónak lehet megadják a kért fizetést, de ez a munka messze nem az.
Egyetértek a 09-16 15:50-as válaszolóval.
Viszont az, hogy neked kellett volna aláígérni az általuk megjelölt bérre, az szerintem etikátlan és szemét dolog, mert nagyon úgy fest, mintha licitáltatnák a jelentkezőket és az nyer, aki a legkevesebbet ígéri.
Na ez szemétség.
Remélem azért minősítetted őket...
már két éve voltam náluk állásinterjún, akkor már egyszer kitörtem (akkor az volt a bajom, hogy ha a szakmai elbeszélgetésen mindennek megfelelek, akkor miért nem engem vesznek fel? vagy ha van protekciós, miért kell mást behívni)
így most nem balhéztam, érezte rajtam, annyit mondtam csak, hogy egyedülálló nőként és hosszú távra tekintve még 160 ezerből is csak éldegélnék középszinten.
tehát az én elvárásaim nem ott vannak, ahol egy munkát munka mellett keresgélő szüleinél élő fiatalabb lánynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!