Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mindenkinek ilyen nehéz...

Mindenkinek ilyen nehéz munkát találnia?

Figyelt kérdés
Egy éve keresek munkát, de nem találok megfelelő munkát. Nem vagyok beképzelt, se semmi ilyesmi, tanult létemre nem derrogált sosem a fizikai és végzettségemmel ellentétes munka elvégzése, de Bp-től 35 km-re lakom a környéken semmi lehetőség, csak kihalás alapon. Pesten meg alig fizetnek valamit, és még az utazást sem állják, alig marad valami a fizetésemből.3 gyermekünket neveljük, a párom 2 helyen dolgozik, én meg egyenlőre semmit nem találok. A gyerekekre is tekintettel kell lenni, mert nem maradhatnak egésznap, este is későig egyedül. Nagyon nehéz.
2012. ápr. 17. 14:09
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
nem vagyok bizonyos kor felett ,hiszen 31 évesen még igencsak jó időbe lennék dolgozni. De látom nem vagyok egyedül sokan vannak hasonló cipőben... elszomorít. Gyakorlati hely az tök jó ,de nekem van már tapasztalatom ,és ha nulla a fizetés akkor abból sajnos nem tudok kaját tenni azt asztalra. akinek szüksége van tapasztalatra és aki megteheti annak biztos hasznos egy ilyen hely.
2012. ápr. 17. 21:05
 32/35 anonim ***** válasza:

18-as! A munkanélküliség nem a munkáltatók hibája, hanem annak a hibája, hogy a munkahelyek száma kisebb, mint a munkanélkülieké. Ez pedig annak köszönhető, hogy globális szinten csökken a fogyasztói kedv, nem kell annyi termék, viszont a népesedés nő, vagyis soha nem volt ekkora a munkanélküliség a világon, mint most. A munkáltatók csinálhatnak bármit, ha egyszer kevesebb a munkahely, és sok a munkakereső, akkor egy csomó ember így is, úgy is munka nélkül fog maradni.

Valamint a túl szigorú szempontok és az alacsony fizetés is ennek a munkahely-munkaerő egyensúlykitolódásnak köszönhető, hiszen túlkínálat van munkaerőből, ami azt jelenti, hogy az értéke, vagyis a fizetés csökken, és a szűrő egyre szigorúbb. Mert ez a munkáltatók érdeke, és ez hozza a több profitot. Mint például amit említettél, hogy bizonyos munkákat már betanított egyetemistákkal / diákokkal végeztetnek, pedig egy egysejtű is el tudná végezni. Hát pont azért végeztetik tanulókkal, mert olyan egyszerű a munka, hogy tanulók is el tudják végezni, viszont fizetni és kevesebbet kell nekik, vagyis több profit kerül a munkáltatóhoz.

Minden a minél több profitot szolgálja, és a munkáltatók ennek megfelelően cselekednek.

2012. ápr. 18. 15:45
 33/35 anonim ***** válasza:
53%
Én 4 hónap alatt találtam magamnak protekció nélkül, de amúgy tudom hogy nehéz.
2012. ápr. 18. 16:04
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez eddig rendben van ezt tudom, nem is azt írtam, hogy kifejezetten csak az ő hibájuk de az tény, hogy a szemellenzős gondolkodás miatt sokan évekig vannak otthon holott lehet, hogy fele annyi ideig sem lennének munkanélküliek ha legalább esélyt adnának nekik bemutatkozni és ledönteni a korral kapcsolatos sztereotípiákat. Így viszont -hála a szemellenzős gondolkodásnak- minél tovább maradnak otthon annál jobban kiesnek a gyakorlatból, annál jobban lemaradnak és a végén tényleg nem sokra lehet őket használni ami a végérvényes lecsúszáshoz vezet. Én pl. 7 évvel ezelőtt azért lettem munkanélküli mert a vezetőség kitalálta, hogy minden recepción le kell cserélni azokat, akik elmúltak 30 évesek. Velem együtt kb. 10-en lettünk munkanélküliek. Láttuk az alvállalkozónak kiküldött körlevelet. Csak az mentette meg őket a pertől, hogy nem tudtuk megszerezni a papírt így nem tudtuk bizonyítani.

Az alulfizetett diákokról csak annyit: ahogy elnézegetem a felkínált órabéreket hát a legtöbbet én is szívesen elfogadnám, annyiért én is megcsinálnám. Eddig még csak alacsonyabb bérért dolgoztam. Persze igaz biztos vannak olyanok is, akik kihasználják őket pedig a törvény szerint nem fizethetnek nekik kevesebbet, mint a felnőtt melósnak, de az az igazság, hogy a felnőtt munkavállalókat sem veszik emberszámba, minket sem fizetnek meg rendesen.

De az igaz, hogy manapság már mindenki rossz helyzetben van ha álláskeresésről van szó gyakorlatilag mindenkinél van valami, amit más hátrányosnak ítél.

2012. ápr. 18. 16:21
 35/35 anonim ***** válasza:
100%
#30 "szó szerint megmondták egy-két állásinterjún hogy már fixen megvan a helyre az emberke, már akkor is megvolt amikor kiírták, ez csak egy formalitás" Ez itt a lényeg!Komolyan mondom siralmas a helyzet pedig én aztán optimista típus vagyok.Bár még "csak" 23 vagyok de mindent átéltem már a legjobbtól a legrosszabbig.Dolgoztam külföldön milliós fizetésért most pedig munkanélkülikén nem jár semmi csak a 20 000 Ft-os szoc.segély. A "válság" mindenhl ott van persze mindenhol különböző mértékben.Legutóbbi munkahelyem előtt(aminek most 1.-én lett vége)én is 1 egész évig voltam itthon.3-an vagyunk egy háztatrtásban,édesapámmal és nagymamámmal,édesapám 48 ezret,mamám 42 ezret kap...ez így nem élet.
2012. ápr. 19. 22:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!