Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenkinek fáj az, ha a...

Mindenkinek fáj az, ha a szülők elfordulnak tőle?

Figyelt kérdés
A helyzet az,hogy apám alkoholista,világ életemben gyűlöltem,vert is gyerekkoromban,de anyám nem volt hajlandó tőle elválni.Anyám viszont nagyon közel állt hozzám mindig is.Most az a helyzet,hogy anyám engem teljesen elfelejtett,elfordult tőlem,nem beszélünk,csak a szitkozódást kapom legtöbbször,vagy a nem oda figyelést.Apámmal viszont jóban vannak,most élik a szerelmük virágkorát,sok évnyi veszekedés után.Én elfelejtődtem.Fel kéne tudnom dolgozni,mert ez nem normális,hogy ezen kiborulok,de borzasztóan fáj,olyan,mintha már egyáltalán nem számítanék neki.Hogy dolgozzam fel,hogy nem vagyok neki fontos?Mennyi ideig tart?1-2 hónapja van ez,akkor békültek ki,de még mindig bele tudnék dögleni a fájdalomba.Próbálok minél többet nem otthon lenni,de sajnos ez néha kivitelezhetetlen,főleg munkanapokon.
2012. márc. 14. 22:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Naná, hogy mindenkinek fáj! Főleg az árváknak!
2012. márc. 14. 22:19
 2/16 anonim ***** válasza:

Nekem is fáj. Igyekszem és sokra akarom vinni, ezért külföldre akarok menni tanulni. Nos, ők kijelentették 2 éve, hogy felejtsem el, hogy támogatni fognak... pedig a határ mellett élünk. Aztán jött az, hogy Erasmus-szal kimennék... erre mi volt anyám hozzáállása? "Csinálj, amit akarsz, de ránk ne számíts semmiben, minket hagyj békén!". Nagyon jól esett. nem is kérek tőlük semmit, mert még azért is a szemrehányásokat hallgatom, hogy minek vagyok a világon. Bár nekem egyik szülőm sem alkoholista, de bántottak gyerekkoromban eleget és még most is azt teszik.

20/L

2012. márc. 14. 22:27
 3/16 anonim ***** válasza:
Az ilyen minek szül...Te meg igyekezz saját életet kialakítani,saját családdal.
2012. márc. 14. 22:33
 4/16 borcsi02 ***** válasza:
Az,hogy ők kibékültek,nem jelenti azt,hogy Téged nem szeret ugyanúgy.Most anyukád,ha ideig-óráig is,megkapja a hőn áhított törődést apukádtól,amire mindig is vágyott,hiszen ezért maradt vele együtt, nőként erre is nagyon vágyott.Téged nagyon-nagyon szeret,ez biztos,de most próbálja rendbe hozni a saját életét.Kérdés,hogy sikerül-e!Neked biztosan iszonyatos nehéz lehet ezt megélni,azok után,amik történtek.Ő már,lehet,nem fog változni,ez már az ő dolga,ha te ellenzed,még olaj is lehet a tűzre.Ne légy direktbe ellenük,mert az semmikép nem jó,várj,és légy mindig anyukád mellett,akármi is történik.Persze smúzolni nem kell faterodnak,mert rohadtul nem érdemli meg,de emiatt ne vessz össze anyuddal!Majd kiderül,meddig fog ez tartani,6 hónapig,1 évig..Ha huzamosabban hanyagol téged anyukád,az arra utalna,legalábbis nekem,hogy sok évig te voltál a támasza,ameddig kellett,most meg már nincs erre szüksége.
2012. márc. 14. 22:34
 5/16 anonim ***** válasza:
76%

Az én anyukámmal imádtuk egymást,

Amióta meghaltak a szülei , szó szerint megkeseredett, pedig több nyelven beszélő inteligens nőről beszélek.

Már 7-8 éve mindenben a rosszat látja , elmart maga mellől mindenkit , és lassan engem is .

Mindig azt mondtam , anya csak 1 van , tehet bár mit , megbánthat bárhogy , én mindig szeretni és gondozni fogom.

Novemberben úgy összevesztünk , hogy 4 hónapig nem is beszéltünk.

4 hónap után , amikor találkoztunk , magamra sem ismertem .Nem éreztem azt amit előtte.

Régen alig vártam , hogy átölelhessem , megsimogassam stb...

Most nem , kiégtem , annyira megbántott nov.-ben , hogy soha nem fogom tudni neki megbocsájtani és ciki vagy sem már annyira szeretni.

Én nem szolgáltam rá , mindig kedves és tisztelettudó voltam , ha már nem bírtam pár szóban közöltem és eljöttem tőle , de mára már megváltozott minden .

Én sem gondoltam volna , hogy el lehet jutni erre a szintre de kiábrándúltam az anyukámból .

Ezt nem terveztem , csak jött !

Azóta , már minden zavar amit csinál , igaz ép dolgai nincsenek is , olyan házsártos lett.

Nem gyászolt akkor amikor kellett volna és lassan úgy veszem észre , hogy beleőrült !

Kedves kérdező , nem lehet ezt időben megjósólni , hogy mennyi ideig tart, majd egyszer amikor nem számítanál rá , észreveszed , hogy hidegen hagy ,érzelem nélkül az egész ami anyukáddal kapcsolatos !

Ja és nehogy azt hidd hogy akkor lelki békére találsz.

Az is olyan nyomasztó lesz , mint amikor még nagyon hiányozott az anyukád .

2012. márc. 14. 22:42
 6/16 A kérdező kommentje:

3 Ezen vagyok én is,remélem,minél hamarabb sikerül:)

4 Sajnos az utolsó mondatod nagy valószínű,hogy igaz és ez fáj,de nagyon.Szeretném magam túltenni ezeken,de folyton kiakadok.

2012. márc. 14. 22:46
 7/16 A kérdező kommentje:
Én apámmal vagyok ugyan így.Hát lehet,hogy igazad van.Bár anyámat sosem fogom gyűlölni,de az igaz,hogy szeretnék már eltávolodni ettől az egésztől.
2012. márc. 14. 22:48
 8/16 A kérdező kommentje:
5-nek írtam.
2012. márc. 14. 22:48
 9/16 anonim ***** válasza:

Én sem gyűlölöm az anyámat attól nagyon is távol állok és kétlem hogy oda eljutok , csak kiábrándúltam belőlle , hidegen hagynak a sértegetései, és tudom hogy magától már soha nem fog adni puszit , mert ........

Na mindegy , fáj hogy ide jutottunk , mert régen ha egy nap 2-3 nem beszéltünk elvonási tünetem volt , mára meg ha felhív gyomorgörcsöm van .

Én meg már nem is keresem ,..... sajnálatos

2012. márc. 14. 22:58
 10/16 A kérdező kommentje:
Anyám is eléggé ki van készülve,amit mindenki nagyon megért,támogatja az ő családja.Én is támogatom,mert nem akarom,hogy egy idegroncs legyen.De ha én is kikészülök,akkor már nem tudom támogatni.És a legrosszabb ebben az egészben az,hogy másodlagos vagyok,"lecseréltek".Ha nekem is lesz mennem valahová,akkor már biztosan könnyebb lesz.Addig viszont ki kell húznom valahogy,de hogy?Ez a nagy kérdés.
2012. márc. 14. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!