Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik ember, aki keresett...

Létezik ember, aki keresett már pénzt a KMD-vel? Vagy MLM-mel?

Figyelt kérdés
Nem, eszem ágában sincs belefogni ilyesmibe. Úgyhogy senki ne adja itt a mesét, hogy milyen jó ez az egész, tényeket akarok hallani, mert a környezetemben páran bele akarnak fogni ebbe az őrültségbe... Nem azt mondom, hogy nem lehet MLM-mel pénzt keresni, de hogy egy kisember, aki kapaszkodókat keres, az tud-e???
2012. márc. 15. 14:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/184 NewInvisible válasza:
47%

Nevemet, ha lehet (itt és most) inkább elhallgatnám, de magamról annyit elárulok, hogy sikeresen működtettünk legális MLM cégeket Magyarországon, volt olyan, amelyben több mint 800-an dolgoztak és 4 irodával, 18 városban voltunk jelen.

Nekem és a jogászainknak naprakésznek kellett lennünk abban a kérdésben, hogy a tevékenységünk mikor valósítja meg a BTK 299/C paragrafusát, amely a Piramisjátékok szervezését és üzemeltetését tiltja és szankcionálja Magyarországon. A kérdésről már csak azért is tudnunk kellett nyilatkozni, mert egyes előadásaink az ehhez kapcsolódó tévhitek feloszlatását célozta; ezeknek egy részét egyébként én magam tartottam. Jól ismerem hát Csemánné Váradi Erika, Görgényi Ilona, Gula József, Lévay Miklós, Sántha Ferenc szerzők művet a témában, de a legteljesebb mű, amely éppenséggel megalapozta a bírói joggyakorlatot is (tehát sokkal több mint hiteles forrás), az előttem hozzászóló által említett Dr. Szántó Judit szakdolgozata:

[link]

Ebből mindenki megtudhatja a különbségeket, én nem szeretnék előadást tartani róla. Azt azért elmondom, hogy a szakdolgozat címe: "Piramisjáték vagy multi level marketing?" és a tartalomjegyzék második pontja "Pilotajáték Magyarországon". A szakdolgozat hol ezt, hol azt a kifejezést használja ugyanarra a fogalomra, tehát Digónak van igaza ezzel kapcsolatban: a két szó egymás szinonimái.

A pilóta szó egyébként itt arra utal hogy ha belépünk egy ilyen rendszerbe, akkor az előttünk lévő már "elszállt", tehát pénzt keresett, ezért szeretnénk mi is pénzért jegyet váltani, felkerülni a repülőgépre és magunk is "elszállni".

Megjegyzem, hogy mind piramis vagy pilótajátékkal, mint legális MLM-el brutális pénzeket lehet keresni (előbbiben még könnyebb is, csupán jó időben kell lenni jó helyen), hogy utóbbiban miért sikeres valaki, mások miért sikertelenek, arról órákat, ha nem napokat lehetne beszélni. (Ha valaki ezt megérti, akkor akár már sikeres is lehet benne).

Legfőbb ismertetőjele a pilota vagy piramisjátéknak, hogy nincs termék vagy szolgáltatás, a jog úgy fogalmazza meg: "valós gazdasági tevékenység nem történik", csupán pénzeket gyűjtenek be, és osztanak ki újra egy zárt rendszerben, tehát ugyanazokat a pénzeket osztják el újra, a veszteségek pontosan megegyeznek a nyereségekkel. A jog elméletben ezzel szemben (a szakdolgozat erre is kitér a 30. oldalon) megvizsgálja, hogy a termék vagy szolgáltatás, ha mégis volt, nem csak álca volt-e, tehát érték arányokat is vizsgálhatnak, de ebbe a jog belegabalyodik, nagyon hosszú perek lehetnek belőle, mert ez már nézőpont kérdése, ilyesmibe általában nem mennek bele, ha volt termék, akkor megállnak, illetve el sem kezdik a procedúrát, ezért a Sciennet-re sem tudták ezt a vádat ráhúzni, és a Freedomrocks-al sem tudtak mit kezdeni.

Vannak/voltak egyébként nagyon ügyes piramisjátékok, mint pl. (szándékosan nem írom le a nevüket) az a testtapasz, amit ha felragasztasz, akkor a zöld tea :) kivont lefogyaszt. 1 olyan tapadós semmit előállítani 1 fillér, és kvázi az egész szisztéma a pénz újra elosztásáról szólt, nagyon sikeresen végigsöpörték a piacot, és eltűntek. A termékkel kapcsolatban pedig utólag elővehetik a nagy marketing szöveget...

Kíváncsiságból én is beregisztráltam a KMG-hez, és egyszerűen nem jutottunk el odáig, hogy megtudjam, mivel foglalkoznak, mert nem bírtam idegileg a véget nem érő ömlengésüket a helyes felfogásról és szemléletről - ezeket emailben kaptam. Én sem tudok olyanról, aki ott már pénzt keresett volna.

2012. márc. 16. 00:03
 62/184 anonim ***** válasza:
40%

Tessék, azt a szakdolgozatot már mikor fölhoztam? :)

Akkor sem voltatok képesek elolvasni, most sem fogjátok.

2012. márc. 16. 00:09
 63/184 anonim ***** válasza:
47%
Azt hiszem a ma 00:03 HSZ le is zárhatja a vitát. :)
2012. márc. 16. 00:13
 64/184 anonim ***** válasza:
100%

"Persze, ilyen nincs....

A wikipedia meg csak hülyeségeket ír....

A siker garanciája pedig te magad vagy.... "

Jól van Tejbe. Már megszoktuk, hogy mindig a saját baromságaidat hozod elő. És ha bárki mást állít akkor az sosem igaz. No comment.

Egyébként mégis kin múlik elsősorban az életben a saját sikerem vagy sikertelenségem ha nem rajtam??? Na ez a no comment kategória csúcsa.

Ha a wikipedia-nak van igaza akkor, hogyan lehet, hogy már vagy 15 éve azt szajkózzák, hogy az MLM nem működik hosszútávon és mégis a legrégebbi MLM cég már több, mint 50 éves. Akkor mi számít hosszútávnak? A 200 év?? LOL

Szerinted a saját sorsod csakis máson múlik és vállalkozásba sem érdemes belefogni. Bár aki a vállalkozói gondolkodást sem képes megérteni például te, attól ne várjunk mást. Nem tudom már ki írta, hogy előbb bízná egy csirkére a vállalkozását, mint rád annak nagyon igaza volt.

Az ilyen új reges emberek akik most regisztráltak azokat meg inkább hagyjuk. Ahogy Tejbe is újra regelt így nem lennék meglepve, hogy ha pont Digó vagy Tejbe lenne az új reg mögött.

2012. márc. 16. 00:14
 65/184 anonim ***** válasza:
100%

"# 59/65" Látom a szövegértés nem az erősséged. A kérdés az volt, hogy milyen előnye származhat valakinek a csatlakozásból. Úgy látszik, hogy tényleg van előnye a diplomának. Bár ezt egy 8 általánossal rendelkező is képes megérteni, szóval akkor meg megbukik az a feltételezés, hogy az MLM-hez magas iskolai végezettség kell. Persze ha neked mindegy, hogy valamit 2000Ft-ért vagy 1700-ért veszel meg akkor nem szóltam.

Ez nem engem minősít.

Most mindenki eldöntheti, hogy Digó milyen értelmi szinten van.

2012. márc. 16. 00:23
 66/184 anonim ***** válasza:
40%

"Az ilyen új reges emberek akik most regisztráltak azokat meg inkább hagyjuk."

Miért is, mert nem tudsz érvek ellen mit mondani? :)

2012. márc. 16. 00:27
 67/184 anonim ***** válasza:
40%

"Szerinted a saját sorsod csakis máson múlik és vállalkozásba sem érdemes belefogni."

Ilyet én sosem mondtam. Ezt is csak te látod bele abba, amit mondok, mert nem érted meg a mondandómat. Persze erről olyasvalakinek magyarázni, aki állította, hogy diplomás vagyok, mert ezt írtam is, holott ilyen sem volt.... Ez a no comment.

A vállalkozói gondolkodásról meg annyit, hogy abba pont nem fér bele az, hogy megveszel valamit, és ha nem sikerül eladni, akkor elhasználod, és nem buktál. Aki nagykereskedő, és komolyan az, nem csak elhitetik vele a jófej hálózatépítők, az eladásra vásárol, komoly mennyiségeket. De ez a "megveszed a négy csomag kávét, és hármat eladsz belőle" hozzáállás csak simán nevetséges.

Amit meg a wikipediáról írsz, megint csak simán röhejes.

2012. márc. 16. 00:31
 68/184 anonim ***** válasza:
40%

"Persze ha neked mindegy, hogy valamit 2000Ft-ért vagy 1700-ért veszel meg akkor nem szóltam. "

Ehhez tényleg nem kell diploma hogy napi használati cikkeket árulj a haveroknak, és örülj hogy te mennyit spórolsz egy tusfürdőn.

De ha te ettől érzed magad sikeresnek akkor gratulálok!

2012. márc. 16. 00:32
 69/184 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell érveket felhozni ellene. Csak baromi fura, hogy valaki pont azért regel ide, hogy ezt leírja sokkal fetűnőbb, hogy valaki a saját igazát próbálja ezzel alátámasztani. Ami elég szánalmas.

De ha ez az illető annyira okos, akkor mutassa meg, hogy hol van a szakdolgozatban vagy a jogszabályban az, hogy a piramisjátékban nincs termék. Mert ilyen kikötés nincs a BTK-ban. Persze biztos én másik törvényt olvastam.

Az emgoldexnél tipikusan csak az kap terméket aki feljut a piramis csúcsára, aki meg nem az hoppon marad. Viszont aki feljut az tényleg kap terméket. A legális MLM-ben már akkor is kap valaki terméket, hogy ha csak vásárlóként regisztrál. Ehhez nem kell hálózatot építeni. Viszont a piramisjátékban csak akkor kapsz terméket, hogy ha megtalálod a saját balekjaidat.

2012. márc. 16. 00:34
 70/184 anonim ***** válasza:
100%

"Ehhez tényleg nem kell diploma hogy napi használati cikkeket árulj a haveroknak, és örülj hogy te mennyit spórolsz egy tusfürdőn.

De ha te ettől érzed magad sikeresnek akkor gratulálok!"

Arról nem tehetek, hogy képtelen vagy felfogni az MLM lényegét, mert sokkal többről szól, mint amit te felvázoltál. Ennyi erővel nyithatnék egy kisboltot ahová az ismerőseim jönnének vásárolni. Mert amit felvázoltál az azzal egyenlő. Csak az MLM nem erről szól. Persze te ezt úgyis képtelen vagy felfogni.

2012. márc. 16. 00:36
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!