Létezik ember, aki keresett már pénzt a KMD-vel? Vagy MLM-mel?
Húhhhha nagyon szorgosan írogattatok, amíg nem voltam online:D Köszönöm mindenkinek a hozzászólását! Főleg a KMD-re adott válaszokra voltam kíváncsi, akkor ezek szerint ti is ugyanazt gondoljátok róla amit én. Mese, mese, mese...
"Úgyhogy senki ne adja itt a mesét, hogy milyen jó ez az egész": bocsi, nem akartam félreérthető lenni, úgy értettem, hogy akinek nincs tapasztalata, nem volt még ilyen rendszerben benne, az ne magasztalja itt a saját rendszerét, amibe tegnap/tegnapelőtt lépett be, és rakosgatja be ide a maga linkjét, mondván, hülyék vagyunk, ha nem csatlakozunk.
Örülök, hogy végre olvashatok olyan emberről, akinek volt működő MLM cége. Tudjátok itt az Alföldön, egy kis faluban sok a munkanélküli, nézik a neten a hirdetéseket, melyeknek 70% piramisjáték vagy MLM vagy egyéb átverős(pl. gépelés otthon) munka, és nagyon sokan beleugranak, és sejthetitek, hogy vesztesként kerülnek ki, még nagyobb nyomorba taszítva magukat. Mert ezen a téren szűk látokörűek, és nem ismerik fel miben lehet pénz, miben nem. Sőt, ahogy elbeszélgettem itt pár emberrel, aki beleugrott ezekbe, még azt se tudták, hogyan működik a rendszer amibe beleugrottak. Páran nulla tőkével, a szomszéd Manci nénitől kértek kölcsön. Persze, hülyék, de higgyétek el a nagy pénztelenségben az ember meghülyül, és ha ilyeneket olvas mint ez:
Akkor azt hiszik hogy ezzel majd megfogják az Isten lábát.
Én személy szerint bátortalan vagyok ezekkel kapcsolatban, hiszen csak a károsultakat látom magam körül. De nem is baj, mert még nem értek hozzá, nem látom át eléggé. Jah, és még tőkém sincs...
A KMD sehogy nem tudta elnyerni a bizalmamat, de nem iratkoztam le, lassan már sírva röhögök rajtuk, mikor 100*ra küldenek egy levelet, hogy de megint "megújult a webiroda" és még chat is van, de jó, tapsikoljunk együtt! Na de pénzkereseti lehetőségről? Eddig a Carbon Credit volt, ami szintén nem nyerte el a bizalmamat, na meg az iWowwe...
A legális cégek mind pénzvisszafizetési garanciát adnak. Így nincs kockázat. Másrészt minimális befektetéssel 25-50e Ft-ért el lehet kezdeni. Van ahol nullával is, bár alap dolog, hogy fogyaszd a termékeket. Legalább tudd, hogy amit használsz az neked milyen volt.
Sokan azt hiszik, hogy egyből meg kell venni a drága egységcsomagokat amik 150-300e Ft körül mozognak. Az igaz, hogy így sokkal könyebb indulni és mivel pénzvisszafizetési garancia van így nem is lehet vele bukni.
Ez a termékforgalmazó cégekre igaz.
A szolgáltató iparra (pl biztosítások) más a jellemző. Ott eleve egyéni vállalkozóként kell elkezdeni ami már önmagában kb havi 40-45e Ft járulékot jelent. És ott teljesen mások a szerződéses viszonyok.
Keresni mindenhol lehet vele, még a kis falvakban is. Ha egy olyan országban mint pl Nigéria, Mongólia, Irak működőképes az MLM akkor az mindent elmond.
Lehet, hogy ott több embert kell megkeresni ugyanazért az eredményért, de ha valaki pénzt akar keresni és a céljaiért tenni valamit akkor ez nem lesz akadály számára. Az akadályokat akkor látja az ember, hogy ha nincsenek céljai. A célok nem összekeverendőek a tervekkel.
Mindegy, hogy ki hol kezdi a munkát, egy biztos könnyen és gyorsan hosszútávon működő vállalkozást nem lehet felépíteni.
Aki mást állít attól menekülj, mert ott valami nem kerek. Az elmúlt kb 5 évben számtalan ilyen céget meg hirdetést láttam a neten meg a TV-ben is ahol az átvert emberekkel készítettek riportot. Pilótajáték amikor küldj 600Ft-ot és kapsz egy levelet, hogy küldd tovább és te is kapsz levelenként 600Ft-ot. Nem olyan régen volt ez, kb 2-3 éve.
Azokkal naná, hogy nem készítenek riportokat a nagy TV-k akik legális cégnél dolgoznak és nem az átverős fajtáknál. Viszont pl a Haszonmagazinban vagy egyéb neves pénzügyi újságoknál olvashatsz normális MLM cégekről is cikkeket. Amik nem hirdetések. Erre fontos figyelni, mert sok kamu piramiscég fizet egy egyoldalas cikkért amiben fényezik magukat. Csak ott van, hogy HIRDETÉS és nem CIKK.
Gábor
Kérdező. Örülök, hogy ma 13:03-kor újra hozzászóltál. Ezek szerint olvasod még a topikot, nem vette el a kedved a közben lezajlott nagyrészt értelmetlen vita. A kérdéseidre a válaszom.
1, Lövésem nincs, mi az a KMD.
2, MLM-mel, igen létezik. Világszerte már több tízmillióan, de akár 100 milliót is elérheti azok száma, akik kerestek már pénzt MLM-mel. Ez persze ne tévesszen meg. Ha regisztrálsz egy MLM cégbe, és eladsz mondjuk egy fogkrémet 200Ft árréssel, akkor kerestél pénzt MLM-ből. Azok, akik hónapokig vagy évekig értékelhető jövedelmet kerestek illetve keresnek most is MLM üzlettel, már lényegesen kevesebben vannak. Akik meggazdagodtak belőle mégkevesebben, de világszinten, és pláne, ha az MLM 53 éves történetét nézzük, ez a szám is több tízezer. Más oldalról tekintve: Magyarországon jelenleg néhány ezren vannak azok az emberek, akik havi pár százezer forintot vagy többet keresnek MLM üzletükből. Ezeknek az embereknek a nagy többsége főállása illetve egyéb vállalkozása mellett egy második (vagy sokadik) jövedelemforrásként, biztonsági lábként működteti.
3, Igen, a kisember is tud ebből pénzt keresni, akár a legmagasabb szintre jutni. Magát a rendszert éppen erre találták ki, és számos példa is van rá.
13:03-as hozzászólásodban írtakra reagálva. Sokszor nem könnyű feladat az MLM-et megkülönböztetni a pilótajátéktól, és attól még hogy egy üzlet MLM, még nem feltétlenül jó üzlet. Sőt továbbmegyek. Attól még, hogy egy MLM üzlet jó üzlet, nincs garancia rá, hogy te vagy az ismerősöd sikeres lesz benne, a lehetőség azonban adott.
Természetesen le tudom írni neked azt az öt ismérvet, amit meg kell vizsgálni ahhoz, hogy egy MLM üzleti ajánlat jó-e, de ezek ellenőrzése nem könnyű, és sokszor sokáig tart.
Ha te, illetve az ismerőseid nem akarnak rengeteg időt szánni erre, és nincs a közelükben valaki, akinek mind a jószándékában mind a hozzáértésében magas szinten megbíznak, akkor valamelyik ismert nagyobb MLM céggel érdemes próbálkozniuk. Ilyenek pl. Az Amway, FLP, Nu Skin, Brókernet, ÖVB, de teljes listát képt6elenség lenne erről átadni, és a határt sem tudnám meghúzni. Mindenesetre ha valaki tisztán szeretne látni a témában, mindenképp érdemes elolvasni a világ első számú pénzügyi szakértőjének, a sikereit nem MLM üzlettel elérő Robert T. Kiyosakinak az MLM üzletről írt "Gazdag papa, Üzleti Iskola" című kifejezetten olvasmányos könyvét.
Na úgy látom valaki ment árulkodni és törölték a bizonyítékot.
A lényeg, hogy a pilóta és a piramisjáték nem ugyanaz. Sokan keverik.
Íme a bizonyíték ami pont abból van amit azok linkeltek akik szerint a kettő ugyanaz.
A kibontakozott vita érdemi részéhez.
tegnap 16:43 "Ne keverjük már a piramisjátékot az MLM-el. A kettőnek kb semmi köze egymáshoz."
Amennyire igaz, és fontos cél van az első mondatban, annyira felszínes a második. Attól még hogy két totál ellentétes dolog, "közük" nagyon is van egymáshoz. "Köze" két lényegesen különböző dolognak is lehet egymáshoz, mint pl. a menyasszonynak a vőlegényhez. Jelen esetben a két dolgot szokták keverni egymással, és ez a "közük" egymáshoz. Jót akartál írni, csak rosszul fogalmaztál.
A tegnap 22:28-as hozzászólásban (is) linkelt szakdolgozat (Szántó Judit, 2007.) egyébként egész jó, bár nem kiváló, leírás. Amikor nem megy bele túlzottan a jogász szóhasználatba, akkor halandó emberek számára is érthető. A Ponziról szóló rész és a Magad Uram "vállalkozás" leírása kifejezetten olvasmányos, és az MLM üzleti modellt is hellyel-közzel jól írja le. Egyvalamit azonban nem árt figyelembe venni. Ez jogász szakdolgozat, a kérdést jogi oldalról vizsgálja, ami a fogalmak valódi megértését nem igazán segíti. Nem véletlenül írja a 28. oldal tetején az MLM és a pilótajáték megkülönböztetéséről "gyakran előfordul, hogy jogban jártas személyek is beleesnek a csapdába". Ennek az az oka, hogy a kérdés eldöntéséhez nem is jogi, hanem matematikai, közgazdasági, esetleg a termékekhez kapcsolódó szakterületi tudásra, illetve sok esetben rendőrségi munkára van szükség. A jogi szaktudás mindössze ezek koordinálásához szükséges, és ahhoz is csak akkor, ha jogi szempontból akarjuk megállapítani, hogy jó vagy rossz az adott üzlet.
Magam részéről senkinek sem javasolnám, hogy bármibe, amit rossz dolognak tartok - pl. pilótajátékba - kezdjen, akkor sem, ha a törvény engedélyezi. Másfelől ha valamit jó dolognak gondolok, és tiltja valamilyen szabály, akkor elgondolkozom rajta, hogy érdemes-e áthágni a szabályt, vagy hagyni a dolgot a fenébe, esetleg kijárni a módosítását. Ezek nem megfigyelésen alapuló törvények, mint Arkhimédesz, Metcalf vagy Murphy törvényei. Nem logikai következtetésen alapulnak, mint egy matematikai tétel. Emberek fogalmazták meg remélhetőleg jószándékkal a szakminisztérium x. emeletének y. szobájában. Ha valamiért kiderül, hogy nem jók, át lehet írni azokat.
A félreértések egy része a "piramisjáték" szó helytelen használatából ered. A szakdolgozat elején felváltva használja a pilótajátékkal, a kettőnek azonos tartalmat adva, majd a 30. oldalon definiálja a két fogalmat, és onnantól kezdve az ottani definíció alapján használja azokat. E definíció lényegében megegyezik a tegnap 18:01-es hsz-ben leírtakkal. Egyik definíciót sem szeretném itt szapulni, de mint a cikkíró is megállapította, hogy probléma van e fogalmak keveréséből. A legjobb megoldás a "piramisjáték" szó teljes mellőzése, hisz a "pilótajáték" illetve a "piramis" szavak szimpla összekutyulása van benne. Kiváló táptalaja a csúsztatásoknak egy érvelésben. Ha valaki mégis használja, akkor legjobb megkérdezni, mit ért alatta (ha magától nem mondja).
Klasszikus értelemben vett pilótajáték nem nagyon van már. Azt már szinte senki nem eszi meg. Tipikusan megpróbálnak MLM-nek tűnni, és ahhoz használnak valamilyen látszatterméket, amiről úgy tűnik, megéri az árát, de valójában nem éri meg. Ennek eldöntése valóban nem könnyű. Fél éve jártam egy ilyennek a tájékoztatóján, ami egy pénzügyi terméket forgalmazott (ismerős megkért, hogy nézzem meg). Elmondtam az aggályaim neki, de hogy valójában pilótajátékról van szó, azt csak azután tudtam kijelenteni, hogy egy pénzügyi szakértő barátommal is beszéltem róla.
Kérdező:
Konkrétan MLM-be akarnak belefogni az ismerőseid? Ha igen, melyikbe?
Na, már megint takarítottak?!
Lenne egy-két kérdésem és azt kérném, hogy először olyan válaszoljon aki nem épít hálózatot.
Mit jelent a siker az MLM-ben? Mit jelent az, hogy valaki sikeres egy MLM vállalkozásban?
Mit jelent ez konkrétan egy olyan cégnél, mint az OVB vagy a Brókernet és mit jelent az FLP-nél vagy az Amwaynél?
Szabolcs
Túl komplikált kérdéseket tettem fel esetleg? Vagy nem tudnak rá válaszolni?
:DD
Szabolcs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!