Az miért van hogy aki sokat keresett 2010ben az az új törvényeknek köszönhetőn sokkal többet fog haza vinni? Akkor az egyszerű munkás ember le van tojva?
Igazából én a 2 kulcsos rendszert nem támogattam. Aki többet keres az ne fizessen arányában többet.
de igen az a probléma, hogy van aki majd kevesebbet fog a módosításokkal kapni. Aki keveset keres. mert nem lesz adójóváírás.
Nekem az egyik rokonom közel 60E-rel kapna többet ha alkalmazott lenne. Ő miért fizessen 2X annyi %-ot?
Én eddig is az alsó sávban voltam, de én nem támogatom a többsávost. Aki többet dolgozik/fektet be nagyobb kockázatot vállal, miért ne kaphatna többet?
Hogy miért tojnak ennyire a munkásokra? Nem tudom. De tény és való, hogy ők/mi vannak többen, és a visszaosztásos matek itt is működik. 1.000.000 ember könnyebben fog nélkülözni 10.000 Ft-ot, mint 1000 ember 10 millát.
1.000.000 ember könnyebben fog nélkülözni 10.000 Ft-ot, mint 1000 ember 10 millát.
Ezt mond meg azoknak, akik 80 ezer forintos fizetést kapnak és már lassan éhenhalnak, mert nem tudják a 2 gyereküket nevelni és közben kifizetni a számláikat.
15:49 vagyok.
Azt én sem mondom, hogy a 80.000 Ft-ból meg lehet élni, és tőlük kéne még elvonni. Csak politikai szemszögből néztem. a 78.000 Ft-os minimálbért baromi kevésnek gondolom, nettó 90.000 Ft kellene lennie a leges-leges-legminimumabbnak. De tudjátok, ha MINDENKI következetesen nem fogadná el a munkát ár alatti bérezéssel, akkor talán a bérek is feljebb kúsznának. Vagy a munka keletre. Nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!