Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » BKV villamosvezető 8 általános...

BKV villamosvezető 8 általánossal?

Figyelt kérdés
Most olvastam, hogy van felvétel a BKV-nál villamosvezetőnek. Azt írják, elég a 8 általános. Nos én 21 éves vagyok, estin tanulok az érettségiig. Így van esélyem, hogy felvegyenek? B jogsim megvan, bár azt nem írták, hogy kéne.

2011. okt. 26. 14:25
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/648 anonim ***** válasza:

526:)

Nem lep meg a dolog:D A tendereknél is így szokott lenni. Már rég megvan, hogy melyik cég nyeri meg, de mivel kötelező kiírni, így kiírják olyan feltételekkel, hogy csak az az egy cég feleljen meg:D Ilyen világot élünk...

A HÉV is érdekelt, de mint írtad, ott a legkevesebb a fizu és legnehezebb a tanfolyam:D

Ha jól tudom, mostanában indult tanfolyam. Elképzelhető, hogy Január-Február körül meghirdetnek egy újat?:)

A különböző biztosításoknak én se vagyok híve:D Csak a pénzlehúzásról szól... Viszont amiket írtál, hogy megéri belépni, azokkal egyetértek:)

Rendben, nem is szándékozom itt felfedni magam. Remélem bejutunk a tanfolyamra:) Már így is sokkal tartozunk neked:)))

Elképzelhetőnek tartod, hogy erre a kérdésre is felfigyelt valaki? És figyelemmel követik?:)

2011. nov. 18. 10:20
 222/648 anonim ***** válasza:

210:)

526 nak :)

Ugyan már ne viccelj.. :))

Majd bulizunk egy jót hihi:)

Figyelj vannak BKV fanatikusak.. akik erre vannak specializálodva hogy minden nyilt fórumot figyelemmel kisérnek..

pl: Ha feltöltesz magadról egy olyan képet amin fegyvert fogsz ott is el kezdenek majd nyomozni utánad ha játékfegyver akkor is elég szánalmasnak tartom no de ez van.. :)

Van rólam is fegyveres kép persze azt csak a barátaim látják a facen.. nyiltan nem teszek ki ilyen képeket ez logikus. :)

Elképzelhető hogy lesz még egy HÉV es tanfolyam de az tényleg nehéz.. a lényeg az hogy gondolom azt tudjátok ti is..

A HÉV az elhatárolodik a BKV tól és többek közt a Metró is!

Hiába tartoznak a BKV kezelése alá de ők ki kérik maguknak Ő HÉV Metró üzemigazgatóság.

Ugy mond mint ha szégyelnék hogy BKV .. pedig az . :)

De az Ő szemüknen nem az hanem METRÓ ágazat és HÉV ágazad az az Helyi Érdekű Vasút! :)

A HÉV nek az F.1 es utasítása elég kemény.. színte megegyezik az Országos Közforgalmú Nagyvasúti anyaggal.

MÁV Nagyvasúti F.1 jelzési utasítás

[link]

Érdemes bele olvasgatni, ha ezt meg tanulja valami szórol szóra akkor a HÉV et kirázza a kis újjából, hisszen a HÉV nek kevesebb a jelzése de sok jelzés meg egyezik benne!

És csak a HÉV nél használják meg a MÁV nál.

Példa Tolatásjelzők Főjelző árboc stb. :)

De ez nem véretlen van így.. a HÉV nek érdekes a története, ott nem is jegyellenőrök vannak hanem jegyvizsgálók, a vonal egy részén illetve kalauzrendszer van.

Még a sapkájuk is az a vasútas piros rendőrféle sapka. :D

Nem véretlen hisszen a HÉV a MÁV találmánya volt annó.. vissza lehet olvasni a HÉV multját az igazából sosem volt BKV !

A MÁV alakította a jó pályákat a jelzőket mindent a máv csinált, utána midnent..

A jó kis MXA 3 illetve 6 kocsis szerelvényeken az elején ott is olyan MÁV os kinézete van ezek nem véretlen dolgok. :)

Olvassátok csak el..

Az 1880. évi törvény célja volt a helyiérdekű vasutak (HÉV) építésének ... 1931. október 1-i hatállyal 51 helyiérdekű vasút került a MÁV tulajdonába. Ezekre az ...

Bővebben:

[link]

A MÁV eladta vagy le adta a BKV nak annó.. utána a BKV tól ismét a MÁV kezelésébe került a HÉV utána megint vissza került a BKV hoz most az elmult 2-3 ével ezelött volt szó róla hogy a HÉV et a MÁV véglegesen vissza veszi.. ugy mond a BKV eladja nekik..

A MÁV fente is volna rá a fogát, de a végén nem lett semmi belőle szerencsére nagy csend van róla, szerintem maradjon a BKV nál mostmár, hisszen ők csinálnak rajta mindent, és a dolgózokat is át venni MÁV alkalmazásba? Hát szép lenne. :)

Ki tudja lehet hogy annyit keresnének mint egy mozdonyvezető.. :D

A HÉV érdekes történet.. azt hozzá teszem, hogy én nem igen járok HÉV el mert nincs arra fele dolgom de amikor utaztam HÉV el egy rohadás rozsda folt nem volt rajta egyiken sem.

Kivül belül tiszta és olyanok mint ha most fényezték volna le őket! :)

Ellentétben a metróval meg a buszokkal amik égnek le meg esnek szét a darabjaik csak a reklám tartja őket össze! :)

2011. nov. 18. 13:03
 223/648 A kérdező kommentje:
De amúgy ezen gondolkoztam én is, hogy a Hévek mért vannak jobb állapotban? :D hév vezetés engem érdekelne, de csak mint poén. nem mint munka :) Oda mik a feltételek amúgy?:D
2011. nov. 18. 20:36
 224/648 anonim ***** válasza:

210 :)

Betöltött 20. életév Érettségi bizonyítvány vagy műszaki szakírányú végzetség illetve műszaki szakmunkás más nem jó! :)

6 hónapos a tanfolyam, és olyan nehéz mint a mozdonyvezetői képzés.

Én vezettem hévet elég sz@r.. nehéz is talán az egyik legnehezebb dolog a HÉV vezetői munkakör! :(

Nem véretlen hogy nőket oda sokáig nem vettek fel..az tényleg nehéz meló sajnos. :(

Amugy vasútórvosi alkalmasság kell oda is meg ilyenek ugyan olyan mint a metró csak sz@r nyers az anyag és sok műszaki is amit be kell nyalni sok értelme nincs.

A vizsga sigóru, olyan mint a metróé.. milyen furatokon megy a levegő a fékkarba meg hasonló.. marhaságok :)

2011. nov. 18. 21:21
 225/648 anonim ***** válasza:

A HÉV vezetés poénnak kicsit erős lenne:D:D

Nekem a villamoson kívül még a troli és a metró motoszkál a fejemben. Meg a busz(de ahhoz kéne jogosítvány meg GKI és sok marhaság:D). Ahogy gondolkodtam meg olvastam 1-2helyen, metróvezető tanfolyam jó darabig nem fog indulni. A 3-asra mennek majd az Alstromok, arra meg nem lesz szükség SV-re. Így a már meglévő SV-ket fogják kiképezni metróvezetőnek. Ezáltal utcáról bekerülni szinte lehetetlen.

2011. nov. 18. 21:28
 226/648 anonim ***** válasza:
Javítás: 2-esre mennek az Alstromok.
2011. nov. 18. 21:29
 227/648 A kérdező kommentje:
ne add fel, infoim szerint decemberben lesz felvétel segédnek :o)
2011. nov. 18. 21:40
 228/648 anonim ***** válasza:

Segédnek nem szívesen mennék:D Most különben is a vili a célom(unk):))

2011. nov. 18. 21:57
 229/648 A kérdező kommentje:
Hát pedig ott kell elkezdeni :D Engem az jobban vonz, de oda sajnos nincs "csókom" tehát marad a vill :)
2011. nov. 18. 23:00
 230/648 anonim ***** válasza:

Nekem sehova nincs csókom:D Igaz, alul kell kezdeni, de akkor is...:D

2011. nov. 18. 23:06
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!