Mások miből és hogyan élnek meg?
Én nettó 400 ezer forintot keresek Pesten. És ezért havi 160 órát dolgozok.
Mások hogy csinálják?
Nekem nettó 400 ezerből jó hogy a kaját tudom állni, meg néha egy kis szórakozást. Rezsit stb.
De se albérletet nem tudok belőle fizetni, se félretenni nagyon se semmi.
A jobb fizető munkákra soha nem vettek fel.
32 éves srác vagyok.
Soha nem voltak kiemelkedő munkáim.
A végzettségem kereskedelmi technikusi. Illetve van vagyonőr szakmám meg targoncás papírom.

#30 😁😁😁
Eddig azt hittem, hogy tudok főzni meg spórolni is. De most rájöttem, hogy nem tudok én semmit.
Vagy keresek jobban fizető állást vagy átruházom a főzést meg a zöldség vásárlást másra.
Ennyi éven át ha tudatosan vásároltam és tároltam volna, most nem itt nyomnám a gyakorin, hanem nyaralnák valahol.

#32 én ma már nem gondolok semmit. Elég mára ennyi is. Beosztom a hasznos infókat.
Én nő vagyok, de amikor valaki valamit jobban tud tőlem, mindig bevallom.

Mi nagy túrófogyasztók vagyunk és többször volt, hogy nem figyeltük a lejáratot és megsavanyodott a hűtőben 1-2 zacskó túró, nem használtuk fel időben, vagy úgy vettük a Pennyben akciósan, hogy nem figyeltük, hogy aznap lejárt...
Később tudtam meg, hogy a túró fagyasztható, onnantól simán bedobtam a fagyra lejárat előtt 1-2 nappal.
A legfinomabb egyébként friss krémtúrónak a frissen szedett, túlérett sárgabarack felezve, kimagozva úgy natúr összekeverve egy zacskó túróval. Rétesbe is ez a legjobb!!!
Nehogy megcukrozd!!!! Édes, mint a méz!
Ugyanez bármilyen szezonbeli gyümivel!
Fekete cseresznyével, körtével, őszibarackkal, szilvával, agyoncukrozott bolti jégkrém helyett szinte bio édesség, sok fehérjével a túró miatt.
Sok gyerek laktózérzékeny, tudom, de aki nem, annak mennyország!

Mi hárman kijövünk havi 200 bol kajára, pedig olyan országban élünk ahol drágábbak az élelmiszerek mint Magyarországon.
Ha egy idős nyugdíjas néni kijön havi 50ből akkor te is kijössz havi 100-150ből.

De a néninek lehet, hogy vannak tyúkjai, azok tojnak és le is tud vágni néha egyet.
Meg lehet, hogy 3 szelet vajaskenyeret eszik naponta egy kis főtt tojással, meg köménymagos levessel...

Mit dolgozol jelenleg? Mert az az óraszám vs kess tényleg aucs.
Míg külföldi alja munkával 400k sima. O.o
Ha az óraszámod kevesebb lenne jóval, akkor mondhatnánk, hogy az a 400k nem rossz a magyar kaka fizuhoz képest.
Anyámék 3-an megvannak 500k-ból, úgy hogy mindig van minden, ami kell, sőt nyomja kezünkbe vigyük ezt-azt és kb spájzol be a szatyorba.
Érdemes vezetni a pénzed mozgását. Mennyid van, mennyit kapsz pl fizu, majd mennyit költesz és mikre. Mindent az utolsó fillérig táblázatban vezetve.
Javaslom minimum 3hónapig, majd összegezni. Leülni és elemezni mik azok melyek feleslegesek, megoldhatóak másképp pl nem rendelsz, hanem főzöl. Stb.
Több olyan étel van, amit okosban is megoldhatsz. Pl pizza, kakaóscsiga stb.
Időnként rászánsz elkészítési időt és lefagyasztod.
Így pl kakaóscsigát este kiveszem fagyóból, kiolvad reggelre az a 2db, bedobom sütőbe, amíg készülődök, telóm jelez, amint készen van. Indulásra készen vagyok és a csigák is.
Mások meg kb 1000ft-ot ott hagynak 2-3péktermékre/nap.
Meg lehetne még sorolni.
Felkaptam a fejemet a kereskedelmi technikusidra. Az is hasznos, ha van cél mellé.
A saját vállalkozás sose volt könnyű téma, ez tény, ám nem minden vállalkozás igényel egetrengető milliókat.
S az is kérdés, hogy kinek mi a "sok".
Pl egy beszűkült csak magyar munkákban mozog, annak sok lehet.
Ellentétben egy nyitottabb személy, aki nem fél lépni, az tudja, hogy 3-10 milla összehozható kb 1 év alatt külföldön alja munkával is. (Ha jól kezeli az anyagi dolgait és nem szórja, hanem célra gyűjt.)
Így úgymond az önerő része pipa vagy akár el is kezdheti - attól függ, hogy mi a vállalkozás.
Rugalmas, nyitott, kreatív ember megoldja.
A vállalkozás ott kezdődik igazán, hogy milyen személyiséggel rendelkezik az illető.
Nem mindenkinek való, ez tény.
Mivel csökkenthető a kockázat? Megfelelő információkkal, tudással, érdeklődéssel, a maradék pedig a problémamegoldással, rugalmassággal.
Ezek a képességek pedig a mindennapokban is megfigyelhetőek az embereknél vagy éppen ezek a hiányosságok.
Ételre visszatérve:
Saját kert is sokat segít. Azt se szeretem hallani "de én városban élek" ... Jómagam is.
"Nincsen földem"... Nekem se, de rugalmasan megoldottam és ismerek még köreimben 4 családot is, akik hasonlóan cselekedtek.
Mi esetünk:
Egy kedves, megbízható barátunk mamájának hátsó udvara teljesen kihasználatlan volt és nyűg volt számára a fűnyírás is.
Ezt a terhet levéve róluk mi kertet csináltunk oda megegyezés alapon.
Nekik nem kell foglalkozni azzal + kapnak ottani dolgokból megbeszéltek alapján.
Heti 1x megyünk ki rendezni. A dolgok leszedése, befőzése az ami vesz el némi időt. Pl 1-2 film megnézése megy minuszba idő alapján. Azt mindenki be tudja áldozni. Egész évre van befőzve lecsó, lekvár (teljesen jam-esre szűrve csinálom, így vízzel bekeverve a fehérje poros rázókában összerázva ivólé), kompótok, fűszernövények stb.
Pl pirospaprikát podcast hallgatás (fülhallgatóval) alatt bedaráltam.
Gyümiket meg random emberektől szedtük, ahol azt láttuk, hogy húzza a fa ágait a sok gyümölcs, de nem szedi le a tulaja. A kész dolgokból kapnak néhány üveggel cserébe - ez az alku. Persze kell egy kis "pofátlanság", hogy becsöngess és ajanlatot tegyél. Amolyan biznisz módba átkapcsolva.
S nem, nem vagyok vén. Pár hónap és annyi idős leszek, mint te magad, kérdező.
Dobbantani kell, ha kaka a melóhely. Haladni és próbálkozni.
Ha valaki megkérdezné, hány helyen próbálkoztam (munkahelyektől egészen csak a munkákra való jelentkezésekig...) nem tudnék számot mondani.
Sok.
De kialakult bennem egy konkrét út, terv, cél. Ki minek mondja.
Legyél bátrabb, nyitottabb, ám mégis megfontolt. Gondolok itt a pénz kezelésére.
Nem azon kell rágódni, hogy a társadalmi normák s emberek mit mondanak, hol tartanak stb. Vedd erről le a fókuszodat és helyezd magadat a fókusz középpontjába. Különben megfulladhatsz tőlük.
No és azt se feledd: sokan csak látszatot adják... Ne tudd meg hány emberről tudtam meg a valóságukat. Nem szabad elhinni az illúziókat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!