Mások miből és hogyan élnek meg?
Én nettó 400 ezer forintot keresek Pesten. És ezért havi 160 órát dolgozok.
Mások hogy csinálják?
Nekem nettó 400 ezerből jó hogy a kaját tudom állni, meg néha egy kis szórakozást. Rezsit stb.
De se albérletet nem tudok belőle fizetni, se félretenni nagyon se semmi.
A jobb fizető munkákra soha nem vettek fel.
32 éves srác vagyok.
Soha nem voltak kiemelkedő munkáim.
A végzettségem kereskedelmi technikusi. Illetve van vagyonőr szakmám meg targoncás papírom.





#20
Főtt étel?
A főtt ételre megy sok. Egy húsleves is elég drága. Vagy pörkölt akár tésztával.
Nem lehet csak szározon az ember.
Ha meg rendelek még drágább





"A főtt ételre megy sok. Egy húsleves is elég drága. Vagy pörkölt akár tésztával."
1 kiló sertéscomb, vagy darálthús 1800 Ft.
1 kiló savanyúkáposzta 800 Ft.
Só, bors, köménymag, pirospaprika, babérlevél, 1 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma együtt 300 Ft (nyilván egy háztartásban ezek a fűszerek mindig vannak, tasakonként veszed, de csak egy-két csipet kell egy fazékba belőle, azért írtam a 300 Ft-ot).
Rizs vagy árpagyöngy 200 Ft.
Ebből van egy fazék (3 liter) húsos káposzta, ami 1 főnek 6 étkezésre bőven elég, vagyis 3 ebéded és 3 vacsorád meg van belőle, a hűtőben 4 napig is eláll, semmi baja, de be is dobozolhatod adagonként és beteszed a fagyra és előszeded 2 hét múlva, amikor meg akarod enni.





Számtalan főzeléket meg lehet főzni könnyen.
Tepsis krumplit, rakottkrumplit, rakott kelt.
Gulyáslevest, babgulyást.
És mindenki kedvencét a bolognait, 40 deka darálthús, fél kiló tészta, kis sajt és degeszre eheted magad belőle kétszer, háromszor.










#23 köszönöm a választ!
Most már tudom, hogy a sok zöldségre meg a gyümölcsökre megy el a pénzem.
A levest úgy értettem, hogy oda kell sárgarépa, petrezselyem + a zöldje, karalábé, paprika, hagyma meg a csírke. Ezt számítottam drágának.
Átnézem a menüm.





"A levest úgy értettem, hogy oda kell sárgarépa, petrezselyem + a zöldje, karalábé, paprika, hagyma meg a csírke. Ezt számítottam drágának."
Ez teljesen normális!
Ezen úgy tudsz spórolni, hogy szezonban veszel pl. 3 óriás zeller gumót, akkor a 3 db kb. egy ezres. Megpucolod, felkockázod és bezacskózod a fagyra, egy marékkal bedobsz a fazékba belőle amikor főzöd.
Petrezselyemgyökér helyett azért használok zellert, mert szezonban is harmad-, negyedannyiba kerül. A zellerzöld is. Vagy a szárzeller. Ezek mind fagyaszthatók zacskóban.
A sárgarépa is, de az általában télen se drága, szoktam csak úgy megpucolni és rágcsálni is, amúgy a zellert is, karalábét is.





#27 köszönöm, ez valóban hasznos válasz volt!
Rendes alak vagy!
A leveses 😅





A lényeg, hogy ne "levescsomagban" vedd a levesbe való zöldséget, amiben mindenből van egy kicsi, mert úgy 3x annyiba kerül, mint ha veszel 1-2 kilót mindegyikből és több főzésre elég.
Meleg lakásban érdemes megpucolni és lefagyasztani a felesleget, de hideg előtérben, kamrában eláll 1-2 hetet simán.
A krumpli nem fagyasztható főzéshez. A többi mind.





"Rendes alak vagy!"
Az úttörő ahol tud, segít! 😁👊
Csak szeretek főzni és nekem így praktikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!