Mások miből és hogyan élnek meg?
Én nettó 400 ezer forintot keresek Pesten. És ezért havi 160 órát dolgozok.
Mások hogy csinálják?
Nekem nettó 400 ezerből jó hogy a kaját tudom állni, meg néha egy kis szórakozást. Rezsit stb.
De se albérletet nem tudok belőle fizetni, se félretenni nagyon se semmi.
A jobb fizető munkákra soha nem vettek fel.
32 éves srác vagyok.
Soha nem voltak kiemelkedő munkáim.
A végzettségem kereskedelmi technikusi. Illetve van vagyonőr szakmám meg targoncás papírom.

Nem Pesten élnek, hanem vidéken ahol olcsóbb az albi.
Ketten vannak párba, úgy fizetik a saját lakásuk törlesztőjét, vagy volt megtakarításuk és mindketten kaptak szülői segítséget, így meg tudtak venni egy saját ingatlant így nem kell albérletet fizessenek.
Vagy valamilyen felsőfokú magasan képzett munkaerőpiacon ritka értékes végzettségük van amivel jóval többet keresnek.

"Soha nem voltak kiemelkedő munkáim."
Kiemelkedő munkát kiemelkedő tudással lehet kapni, "kereskedelmi technikusi. Illetve van vagyonőr szakmám meg targoncás papírom" ezek alapvetően nem számítanak annak.
2-es: Azt tudod hogy ez egy nettó bar..omság amit irtál?
csak példának említem a mindenki által ismert Mészáros Lőrincet.
Multi milliárdos és meg nyelvet sem beszél.
Vagy szintén élő példa a sok hül..ye celeb akit mutogatni PSG Ogli milliomos szülők.. pénzelik őt és stb.
Vagy Hajdú Péter akinek szintén kiemelkedő tudása és még sorolhatnám.
De van nekik 300 milliós házuk Törökbálinton.
Magát a kiemelkedő tudást sem fizetik meg a cégek.
Hiába vagy gépészmérnők és bemész egy gyárba, uygse te fogod a fieztésedet megszabni hanem a cég akihez felvettek. Ha kapsz 500 ezer forintot mert a cégnek minél több profit kell. Akkor hiába értesz több mindenhez, nem fogsz több fizut kapni.
Ez mindenhol így van.
Ha céget csinálok saját céget, vállalkozást akkor szintén milliók kellennek, és az se biztos hogy nyereséges lesz.
Szüleim nem gazdagok, barétnőm nincsen, gazdag rokonaim nincsenek.

Pénztáros Lőlő maximum a kilincset érte el magától, ő csak Orbán pénztárcája. Ezt példának felhozni - nem is tudom miként minősítsem.
Akit a milliomos szülők pénzelnek annak tök mindegy. Hajdú meg amúgy egy tehetséges s3ggnyaló aki tövig van a fidesz valagában, ezért lehet képernyőn.
Példázz inkább egy IT fejlesztővel, akit igenis megfizetnek a cégek ha ügyes. Még akkor is ha csak középszerű. De, hogy ne csak a szent IT-val jöjjek egy burkoló 10e/nm ár alatti ajánlatra röhögőgörcsöt kap manapság, ahogy egy festő vagy szinte bármilyen szakmunkás / iparos is, hónapokra vannak előre betáblázva.
A vagyonőr nem ilyen, mert azt szó szerint bármelyik istenbarma elvégzi és Dunát lehet velük rekesztani. Ha csak annyi fáradtságot vennél, hogy egy értelmes szakmát kitanulj már duplázhatnád a havi pénzed. Amíg ezt nem érted meg és fogadod el addig ne nagyon várj változást...

Amúgy annyira bírom ezeket, mikor felhozzák hogy jaj mert a lölő meg a psg ogli....
Igen, meg van csomó más, aki tanult, vagy volt valami elképzelése aztán bejött neki az élet. Nyilván ez a társadalom kisebbik része de vannak ilyenek.
De könnyebb ezzel nyugtatni magad, hogy neked csak azért nem jött össze semmi, mert nem te vagy a lölö meg a psg ogli.
Vállaljatok már egy kicsit a saját életetekért egy kicsit. Ne másra mutogassatok, hanem ha nem jött össze úgy az élet hogy szerettétek volna, akkor fogadjátok el, hogy nálatok csúszott el valami.

400bol hogy a bánatban nem tudsz félretenni legalább 100-at úgy, hogy egyedül vagy és albérletet sem kell fizetned?
Kezd el írni hogy mire költessz, aztán vágd vissza a kiadásaidat.

Kérdező ha te eldöntötted hogy mit gondolsz akkor minek kérdezel?
Magasan képzett munkaerőként nekem sikerült többször is újratárgyalnom a fizetésemet, mikor felálltam az asztaltól akkor a részleg vezetője próbált meggyőzni arról hogy maradjak. Ez az óriási privilégium amit egy jó képzettség megad.
400 ezer nettó nem sok, de azért na
,,nekem nettó 400 ezerből jó hogy a kaját tudom állni" elég erős túlzás. A legtöbben ennél kevesebből élnek meg, köztük több barátom is, nem luxus az biztos de ahhoz többet kell letenned az asztalra hogy egyedül jól élj. (Egyedül élés alapból egyfajta luxus, nemcsak itthon, de külföldön is)

Ha alberletet se fizetsz csak rezsit, akkor otthon laksz meg.
En kajara 80 ezret koltok havonta, rezsire 20-at. Ez 100 osszesen. Nalad mire megy el a maradek 300?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!