Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megteheti ezt a munkáltatóm?

Megteheti ezt a munkáltatóm?

Figyelt kérdés

Fejér megyében dolgozok egy egyesületnél. Én irodán vagyok. közel 160 Embert foglalkoztatunk.

2 telephelyünk van itt a megyében, 20km távolságra egymástól. Itt ugyan az a tevékenység folyik.

Ezeken a telephelyeken dolgozik 150 ember nagyjából.

Az egyesületnek van egy másik tevékenysége is. Ez Salgótarjántól nem messze van, szálláshely kiadás. Hatalmas szálloda.

Itt 10 emberünk van.

Minden évben rendeznek karácsonyi vacsorát a dolgozóknak. Ez általában itt fejérben, a nagyobbik intézményben zajlik. Sosem volt kötelező.

A főnök minden évben ad karácsonyi pénzt. Aki megy a buliba az ott kapja meg, aki nem megy, előre jelzi és az utolsó munkanapján.

Idén a főnök gondolt egyet, kitalálta, ott Salgótarján mellett akarja tartani a karácsonyi vacsorát.

Lemenni 20.án, 21.-én haza.

Kb mindenki azt jelezte vissza, hogy így nem vesz részt.

Nekem pl 2 kisgyerekem van, nem fogok lemenni ottaludni csak mert pofavizit van.

Erre a főnök kiakadt, hogy oda senki nem akar menni, közölte, csak az kap karácsonyi pénzt, aki részt vesz az ottani vacsorán.

Én utazzak kb 3 órát, hogy ő boldog legyen... meg velem együtt kb 150 ember...

Megteheti ezt?

nov. 25. 10:34
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
89%
50k fteet nem eri meg, mond h nem mesz es megsporoltad az utat azt a ket napot. Lehet igy is odaadja a bonuszt majd
nov. 25. 11:20
 12/38 A kérdező kommentje:
A szállás, vacsi ingyen lenne. Az utat nem fizeti, oldja meg mindenki. Annyi az "ajándék", hogy a pénteki nap így nem kell dolgozni, mert aznap menne le. Szombaton meg haza.
nov. 25. 11:29
 13/38 anonim ***** válasza:
66%

Én nem adnék nektek semmit ezek után.

Se jutalom, se vacsora, se csapatepitő.

nov. 25. 11:39
 14/38 anonim ***** válasza:
81%
Ezek szerint munkaidőben van?
nov. 25. 11:56
 15/38 anonim válasza:
90%
Természetesen megteheti.
nov. 25. 12:09
 16/38 anonim ***** válasza:
89%
50 ezerért biztos nem mennék.
nov. 25. 12:25
 17/38 anonim ***** válasza:
89%

Szóval tulképp kapsz egy napot, amikor nem kell dolgozni (igaz, ő rendelkezik akkor is az időddel, tehát utaznod kell, de a saját költségeden), kapsz ingyen vacsorát, szabadidőben szétnézhetsz a környéken, értekezhetsz kollégákkal (ki tudja ez mennyire élvezetes), és még plusz pénzt is kapsz ezért, ami nem 50 ezer forint ugyan, amire számítottál, de mondjuk ha költekezel, akkor 40 ezer.

Ha ez neked nem éri meg 40 ezer forintért, mert amúgy más módon kevesebb macerával szerzel ugyanennyi pénzt vagy egyszerűen neked nem éri meg, hogy mindezért csak 40 ezret kapj, akkor ne menj, még mindig nem kötelező.

nov. 25. 12:29
 18/38 anonim ***** válasza:
46%
Benne van a szerződésedben hogy neked jár karácsonykor pénz? Ha nincs akkor megteheti, ha benne van hogy neked jár karácsonykor valamennyi, akkor nem.
nov. 25. 12:58
 19/38 anonim ***** válasza:
83%

Megteheti. Bónusz csak adható. Tehát, ha ő ehhez köti a kifizetést, lelke rajta.

Karácsonykor amúgy nagy cégek rendszerint viszik valamerre a bulit, ami ott alvós. Nekünk volt már pl bécsi és graz-i karácsonyi buli, de országon belül is volt már Tata és Gödöllő is. Általában mindenki örül neki.

Most, ha a benzined fizetni is kell, azért Fejér megyéből felkocsikázni Salgótarjánba nem egy nagy cucc, pláne, ha összefogtok és hárman-négyen mentek egy autóval...

nov. 25. 13:24
 20/38 A kérdező kommentje:

14!

A munkaidőm pénteken reggel 7től délután fél 4ig tart.

Péntek reggel jöjjek be dolgozni és délben induljak el innen. 3kor kezdődik a programsorozat, estig. Majd ottalvás, reggel közös reggeli.

Úgyhogy ez nem, nagyon nincs benne a munkaidőmben.

Van egy 3 éves és egy 5 éves gyerekem. A kicsi iszonyú anyás, napközben simán elvan bárkivel, de éjjel ordít utánam, ha nem vagyok ott. Úgyhogy oké, én leléphetek bulikázni, de közben meg a férjem egész éjjel virraszthatna a kicsivel én meg ezen stresszelnék és nem érezném jól magamat.

Ha itt helyben lenne este 7-8ig, simán eljönnék, addig bárkivel eévan, majd hazamennék és letenném aludni.

A kollégákkal sem vagyok olyan jó viszonyban, hogy 2 napos bulikába menjek velük.

Akkor inkább bevállalom, hogy nem kapok és ennyi.

nov. 25. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!