Megteheti ezt a munkáltatóm?
Fejér megyében dolgozok egy egyesületnél. Én irodán vagyok. közel 160 Embert foglalkoztatunk.
2 telephelyünk van itt a megyében, 20km távolságra egymástól. Itt ugyan az a tevékenység folyik.
Ezeken a telephelyeken dolgozik 150 ember nagyjából.
Az egyesületnek van egy másik tevékenysége is. Ez Salgótarjántól nem messze van, szálláshely kiadás. Hatalmas szálloda.
Itt 10 emberünk van.
Minden évben rendeznek karácsonyi vacsorát a dolgozóknak. Ez általában itt fejérben, a nagyobbik intézményben zajlik. Sosem volt kötelező.
A főnök minden évben ad karácsonyi pénzt. Aki megy a buliba az ott kapja meg, aki nem megy, előre jelzi és az utolsó munkanapján.
Idén a főnök gondolt egyet, kitalálta, ott Salgótarján mellett akarja tartani a karácsonyi vacsorát.
Lemenni 20.án, 21.-én haza.
Kb mindenki azt jelezte vissza, hogy így nem vesz részt.
Nekem pl 2 kisgyerekem van, nem fogok lemenni ottaludni csak mert pofavizit van.
Erre a főnök kiakadt, hogy oda senki nem akar menni, közölte, csak az kap karácsonyi pénzt, aki részt vesz az ottani vacsorán.
Én utazzak kb 3 órát, hogy ő boldog legyen... meg velem együtt kb 150 ember...
Megteheti ezt?
Megteheti. Bónuszt, jutalmat, stb nem kötelező adni, ha nem tér ki rá külön a szerződés, és ott szabályozva is van.
Gondold át, megéri-e az az egy nap azt a pénzt, és meg tudod-e oldani a gyerekfelügyeletet.
Ha jól értem, akkor 10 ember lenne helyben, a többi meg utazzon? Régen pont fordítva volt, hogy a 10 ember utazott a többihez?
Ilyenkor kéne legyen egy értelmes ember vagy egy jobbkéz a főnök mellett aki megmondja neki, hogy fordítva kellene, azaz a régi módi.
És akkor a szokásos válaszom:
Ha mind kisdolgozók vagytok kiszolgáltatott helyzetben, akkor semmit nem fogtok tenni. Ha szakemberek vagytok akik még jók is, akkor pattoghattok, mert max kerestek más melót.
Vélhetően az előbbi a helyzet, azért meri megtenni.
2!
Nem, nem éri meg nekem lemenni. 50Ezer ft-ról beszélünk. De az utazást oldjam meg én, úgyhogy az az 50 ezer máris nem annyi...
3!
A stílus minősíti az embert... lekv-ázni valakit, mert nincs kedvem utazgatni 3-3 órát azért, mert a főnökömnek most ez a hepp-je. Kölkei... gratulálok.
A főnök jobbkeze pont az, aki támogatja ezt az egész odavonulást. Úgyhogy meg vagyunk lőve. "kicsik vagyunk mi ehhez"
4: Gondolom, az előző években mindig a 10 ember utazott, mert mindig a kérdező telephelyén volt a buli. Az sem fair.
Nekem nem lenne gond, eleve jár utazással a munkám. Konferenciák sem egynaposak, hanem 1-2 éjszaka ott alvás. És itt még dolgozni sem kéne, csak buli.
Nem utazott a 10 ember ide egyik évben sem. A 10ből 4et idén vettünk fel. A másik 6 pedig megkapta úgy a pénzét, hogy nem jött el ide. Lényegében meghívva sem voltak.
Neked nem lenne gond... De neked ilyen a munkád. Az én életvitelem/ munkám nem ilyen.
Utazást akkor tehet kötelezővé, ha azt fizeti ill túlóraként elszámolja. Jutalmat nem kötelező adnia.
De egyáltalán a főnökötöknek van jogköre ilyenben dönteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!