Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kilátástalan helyzet, mit...

Kilátástalan helyzet, mit tennétek?

Figyelt kérdés

48 éves vagyok, 15 éve itthon. Először a nagypapámmal voltam ápolási díjon évekig, aztán beteg lettem, majd a nagymama esett le a lábáról. Tavasszal bekövetkezett haláláig ápoltam. Azóta a férjem tart el.

A helyzet, h durván depressziós vagyok, ami agorafóbiával párosul, gyakorlatilag be vagyok zárva a lakásba, kimenni nem tudok. Emellett komoly egyensúlyzavarom van, minimális étkezés mellett extrém elhízás, alig bírok menni, magasvérnyomás, illetve már csak az egyik szememre látok.

Most jutottam el arra a szintre, hogy nem akarok a férjemtől függeni. Tudnátok javasolni olyan munkát, amit így is el tudnék látni? Az nem opció, hogy "gyógyuljak meg", mert nincs időm, illetve nem bírom már. Azt érzem, beleőrülök a helyzetbe.

Légyszi, ne bántsatok, már tényleg nem látok kiutat.

okt. 9. 09:30
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
#12, nincs nyelvtudásom
okt. 9. 18:00
 22/38 A kérdező kommentje:

#13, a mértéktelen zabálás , az reggel és este egy kifli kefírrel, semmi mást nem eszem, ebből is csak ennyit.

Panaszkodni nem szoktam. A szemem kb három éve veszítettem el. YouTube kizárt, telefonálni nem tudok, videózni magamat pláne.

okt. 9. 18:04
 23/38 A kérdező kommentje:
#10, Vérnyomásom nincs kezelve, nem alapvetően magas, hanem néha érzem, h zúg a fülem, szédülök, olyankor szoktam ilyen 170-190es értékeket mérni, nem rendszeresen, de hetente párszor.
okt. 9. 18:06
 24/38 anonim ***** válasza:
96%
Figyelj, szándékosan fogalmazok nyersen, mert szerintem nem érzed a helyzet súlyát: vagy elkezdesz tenni magáért valamit, vagy 1-2 éven belül meg fogsz halni. Keringési gondjaid vannak, valszeg a pajzsmirigyed is tropa, ha ennyire elhízott vagy. Én betippelnék egy cukorbetegséget is, ekkora túlsúlynál szinte biztos, de pl. az egyik szövődménye a látás romlása, ami nálad szintén adott. Namost ezek kezelés nélkül ki fognak nyírni, inkább előbb, mint utóbb.
okt. 9. 18:20
 25/38 anonim ***** válasza:
95%

Ilyen tünetekkel én is a rokkantságit ajánlanám mindenféle bántó szándék nélkül.

Nyilván fontos lenne kivizsgáltatnod magad, ahogy előttem is írták a hízás jó eséllyel pajzsmirigy gond, a látás elvesztése pedig tényleg lehet cukorbetegséggel összefüggésben, ahogy a durva vérnyomás problémák is. Ennyi tünettel szerintem simán lehetnél rokkantosítva.

Egyéb pénzkeresésre valami kézműves "babrálást" javaslok, bármiből amiben jó vagy és valamit elő tudsz állítani, lehet pénzt csinálni.

Kis se kell mozdulni, max a férjed feladja csomagként a rendeléseket.

okt. 9. 21:47
 26/38 anonim válasza:
95%

A bizottság kiröhögné… Valljuk be jogosan.

Persze arra nincs válasz, miért nem megy orvoshoz 🙂 Még a végén kiderülne, hogy csak le kellene fogyni meg kimozdulni, és lehet menni dolgozni.

okt. 9. 22:03
 27/38 anonim ***** válasza:
96%

Ez tipikusan az a helyzet, amikor valaki akarattal beteget csinál magából.Az ilyen meg sem érdemli a rokkantnyugdíjat.

Lássuk a tényeket!

- Nem dolgozik

- Évek óta eltartott

- A folyamatos otthon gubbasztás miatt már szociális fóbia alakult ki nála

- Persze, persze..napi két kifli + két kefírtől szaladt fel a sok felesleges kiló..

- Idegen nyelvet nem beszél, holott tele van a net ingyenes órákkal, persze ahhoz az embernek meg kell erőltetnie magát.

- Mindenre van kifogása, nehogy véletlenül valaki elő álljon egy ajánlattal, amire nem mondhatna nemet.

- Szeretne otthonról dolgozni, de ezt kb. úgy képzeli el, hogy semmit nem kell csinálni, csak dől a lóvé.

Ember legyen a talpán, aki elviseli az ilyet.

okt. 9. 22:43
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom már utalgattak rá többen, de én is leírnám. Nyers leszek, lehet bántó is, de próbálok kulturált lenni.

A hideg futkos a hátamon, amikor valaki mondja, hogy ő neki magas vérnyomás, elhízás, vakság, cukorbetegség meg amúgy fáj a térde meg jaj úristen, ő milyen súlyosan tartós beteg. Ja, tartós beteg, mert egy lusta, semmirekellő, önsajnáltató valaki. Kéne emberek közé járni, kicsit egészségesebben étkezni, sportolni!! Például!

Meg ez a nagypapa beteg, nagymama beteg sztori is nekem kicsit bűzlik. Nekem is volt beteg a nagymamám, el is hunyt már, mégse merült fel senkiben, hogy majd ő otthon marad vele, felvesz valami alamizsna segélyt és nem dolgozik. Ha beteg az idős hozzátartozó, akkor be kell adni otthonba. Lehet, hogy pénzbe kerül, de az is elég drága, ha két pelenkázás között a tv-t nézed otthon és havonta hoz 50 ezret a postás.

okt. 11. 00:29
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, míg nem voltak betegek a rokonaid, előtt mit dolgoztál? Volt rendes munkahelyed?
okt. 11. 08:31
 30/38 A kérdező kommentje:
Ápolónőként dolgoztam 20 éven át. A nagyszülőknél választanom kellett, mert éveken át teljesen fekvőbetegek voltak, teljes ellátásra és 24 órás felügyeletre szorultak, a másik opció az elhelyezésük lett volna, de normális ember olyat nem tesz, legalábbis nálunk nem fért volna bele.
okt. 26. 19:11
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!