Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire sarkalatos banki...

Mennyire sarkalatos banki ügyfélszolgálatosként az értékesítési teljesítmény?

Figyelt kérdés

Néztem egy banki állást, amit leginkább ügyfélszolgálatosként tudnék leírni. Ugyanakkor nem titok, hogy fontos az értékesítés is. Sőt!

A kérdésem az lenne, hogy tapasztalatotok szerint mennyire kezelik vérmesen, ha valaki alulteljesít értékesítésben? Kirúgnak próbaidő alatt? Folyamatos lelki terror? Vagy morognak kicsit, de mivel így eleve elesek a prémiumoktól, így megtűrnek?

febr. 17. 07:06
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Attól pikk pakk elköszönnek. Csak az számít a fiókba dolgozóknál, semmi más.
febr. 17. 07:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A bank abból él, hogy mennyi ilyen-olyan jutalékot, díjat tud lehúzni az ügyfelekről.

Ki van adva minden hónapban egy irányszám minden ügyfélszolgálatos kollegának, hogy milyen termékből mennyit kell értékesíteni az ügyfeleknek. Aki ezt folyamatosan nem hozza, attól rövid időn belül elköszön a bank.

febr. 17. 09:47
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Én nem bankban, hanem telekommunikációs cégnél voltam ügyfélszolgálatos. Azt tegyük hozzá, hogy igazából nem kellett "semmit" csinálnod, szimplán normálisan dolgozni, nem kellett erőltetned vagy beleszakadnod az értékesítésbe, ugyanis az jött magától.

Ugyanez lehet a banknál is, pl hiába akarsz valakire rábeszélni egy hitelt, ha nincs rá szüksége, akkor úgysem fogja felvenni, de aztán meg jön a következő, aki eleve hitelt akar.

febr. 17. 11:34
 4/10 anonim ***** válasza:
63%
Rosszul tudod. Az édeskevés, ha azt adod amiért jött. Más terméket is értékesíteni kell neki.
febr. 17. 12:36
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
4, én a múltkor voltam bankban, próbáltak nekem egy vállalkozói számlacsomagot értékesíteni. Nincs rá szükségem, mert e.v-ként megfelel a magánszámlám. Tehát felőlem a fején is pöröghetett volna, ha nincs rá szükségem, akkor nem tudja rám beszélni..
febr. 17. 13:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
De itt nem ez volt a kérdés, hanem, hogy mi az elvárás.
febr. 17. 15:04
 7/10 anonim ***** válasza:
A fizu 60%-át a bónusz teszi ki. Minél pofátlanabb vagy, annál jobb.
febr. 17. 19:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Sajnos ettől tartottam, de köszönöm a válaszokat!
febr. 17. 23:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, sarkalatos. A férjem 2 évig dolgozott az egyik nagyobb banknál, folyamatosan emelték a pontszámaikat, állandóan cseszegették őket, mert kb. senki nem tudta teljesíteni az előírt tervet, ugyanis nem ment be annyi ember egyszerűen, akinek kellettek volna a termékek, mindig ugyanazok jártak be egyéb dolgokért. A fluktuáció nagy volt, mert senki nem bírta ezt a stresszt meg bizonytalanságot, a férjemet is kb.csak azért nem rúgták ki, mert már mindenki felmondott, de egyébként ő is váltott utána.
tegnap 07:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Én sem nyugdíjig terveznék itt, csak amolyan athidaló szakaszként tekintenék rá, ugyanis ez lényegében első komolyabb munkahelyem lenne.

Úgy vagyok vele, hogy ha egy darabig bírom, az már legalább valami az önéletrajzomon. Ezért is tettem fel ezt a kérdést, mert ha "csak" a folyamatos lelki terrort kell elviselni, az menne szerintem, de ha konkrétan kirúgnak 2 hónap után, amiért rosszul értékesítek, akkor már mások kegyeire vagyok utalva.

tegnap 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!