Óvodapedagógusok! Teljesítménycélokat hová kell feltölteni?
Mi a határideje?
Választani lehet több megadott cél közül, vagy nekem kell kitalálom a célokat?
Mennyi időre kell ezekben előre tervezni? Egy év? Őt év, tíz év?
Légyszi segítsetek, mert az óvodavezető semmiben nem segít, és még kezdő óvónéni vagyok.
Köszönöm!
Az óvodapedagógusok teljesítménycéljai az intézményi vagy fenntartói előírások szerint változhatnak, de általában a következő irányelvek érvényesek:
Teljesítménycélok feltöltése: A célokat az adott óvoda vezetése határozza meg, és a pedagógusok jellemzően egy digitális rendszerben vagy papíralapú dokumentációban rögzítik őket. A pontos rendszer az intézménytől függ (pl. Klikk rendszer, helyi adatbázisok).
Határidő: A határidők általában az adott tanévre vonatkoznak. A legtöbb esetben a tanév elején, szeptember környékén kell a célokat benyújtani, de ez eltérhet intézményenként. Javasolt az intézményvezetővel vagy a helyi szabályozással egyeztetni a pontos dátumot.
Célok meghatározása: Általában van lehetőség arra, hogy több meghatározott cél közül válassz, vagy a vezetői visszajelzések alapján saját magad is megfogalmazhatsz célokat. Fontos, hogy ezek összhangban legyenek az óvoda pedagógiai programjával és a fenntartói elvárásokkal.
Időtartam: Az előre tervezés időtartama szintén változó lehet, de jellemzően egy tanévre szólnak a teljesítménycélok. Az éves célokat rendszerint felülvizsgálják és módosítják a következő tanév kezdetén. Hosszú távú célokat (pl. 3-5 év) is meghatározhatnak a stratégiai tervezés részeként, de a teljesítményértékelések általában éves ciklusokban történnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!