Kilátástalan helyzet, mit tennétek?
48 éves vagyok, 15 éve itthon. Először a nagypapámmal voltam ápolási díjon évekig, aztán beteg lettem, majd a nagymama esett le a lábáról. Tavasszal bekövetkezett haláláig ápoltam. Azóta a férjem tart el.
A helyzet, h durván depressziós vagyok, ami agorafóbiával párosul, gyakorlatilag be vagyok zárva a lakásba, kimenni nem tudok. Emellett komoly egyensúlyzavarom van, minimális étkezés mellett extrém elhízás, alig bírok menni, magasvérnyomás, illetve már csak az egyik szememre látok.
Most jutottam el arra a szintre, hogy nem akarok a férjemtől függeni. Tudnátok javasolni olyan munkát, amit így is el tudnék látni? Az nem opció, hogy "gyógyuljak meg", mert nincs időm, illetve nem bírom már. Azt érzem, beleőrülök a helyzetbe.
Légyszi, ne bántsatok, már tényleg nem látok kiutat.
Ahova be kell fizetni, az nem állas, hanem csalás. Szóval jobb is, ha nem fizetsz be ilyenre.
Én nem tudok semmit elképzelni, amihez sem kommunikálni nem kell sem kimenni a lakásból, sem szakma, sem.nyelvtudás nem kell. Nincs ötletem, de szerintem kezdj el tornázni otthon. A mozdulatlanságtól, bezártságtól bárki depressziós lenne. Lezdj el 10-15 percet tornázni egy nap. Fogd föl munkának, és tarts ki.
Márpedig ahhoz, hogy a helyzet változzon, előbb neked kell változnod. Őszintén gondold végig, hogy te egy ilyen állapotban lévő embert foglalkoztatnál egy amúgy is nagyon nehéz időszakban, ahol egy-egy pozícióra több száz önéletrajzzal pályáznak?
Én home officeban dolgozom, de ahhoz, hogy ezt elérjem, másfél hónapig minden nap be kellett járnom az irodába, hogy tanuljak és az itthoni munkára felkészülten állhassak rá, önállóan tudjak dolgozni. Alap, hogy minden nap kell ügyfelekkel beszélnem mobilon, legalább 2-3 ember fel szokott hívni.
Háziorvoshoz, pszichiátriára menj, férjed segítsen, kísérjen el.
Ki kellene vizsgálni miért van extrém túlsúlyod és terápiára járnod, átmenetileg gyógyszert szedned a szorongásra.
Vérnyomásod kezelve van?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!