Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes vagy illik szólni a...

Érdemes vagy illik szólni a főnöknek ha babatervezés előtt állok?

Figyelt kérdés

7 éve dolgozom vendéglátásban a jelenlegi munkahelyemen. Most kvázi kisvezető vagyok már.

Szeretnek, számítanak rám, korrektek velem, kifizetésben, mindenhogy.

Viszont 33 éves vagyok, és idén már szeretnénk egy babát összehozni :)

Az részemről a dilemma, hogy mivel nagyon kevesen vagyunk a munkahelyemen egyébként is, jelezzem-e a főnökömnek, hogy ez a helyzet.?

Nem szeretném utolsó pillanatig hagyni, pláne hogy fogalmam sincs tudok-e majd dolgozni babásan. (szerintem nagyon keveset)

Jártam dokinál, hogy tisztában legyek vele van-e bármi probléma ami akadálya lenne a babának, és eddig úgy néz ki, nincs :) De természetesen pontosan nem tudom megmondani mikorra sikerülne.

Kollégák nagyjából már tudják, még régebben 1-2 éve a főnöknek is jeleztem hogy majd szeretnénk családot, de idén eljött az ideje úgy érezzük :)

Valaki volt hasonló helyzetben, hogyan döntöttetek, jeleztétek a vezetőnek a dolgot?

jan. 25. 17:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Nézz utána, hányadik hónaptól vagy védett, és akkor mondd csak el. Illetve ha nehéz fizikai munkát végzel, ami miatt babával már nem tudod csinálni, akkor tervezz előre.
jan. 25. 17:12
 2/15 anonim válasza:
94%
Előre nem szólnék szerintem semmiképp...
jan. 25. 17:47
 3/15 anonim válasza:
94%

Eszedbe se jusson szólni amíg nem vagy terhes.

Bármennyire is jóba vagytok egy munkáltató se szeret baszakodi egy terhes táppenzel ráadásul még sokba is fáj nekik mert fizethető a te utánad a szart és még vehet fel új embert ahova bér,és adót kel fizetni.

Az első adandó alkalommal ki fog tenni

jan. 25. 17:49
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
Miért szeretnél előre szólni? Komolyan kérdezem. Lehet, hogy jövő hónapban teherbe esel, de az is lehet, hogy csak másfél év múlva. Majd ha orvos megállapította a terhességet, akkor ráérsz azon gondolkozni, hogy mikor szólj.
jan. 25. 17:49
 5/15 anonim ***** válasza:
94%

"Kollégák nagyjából már tudják, még régebben 1-2 éve a főnöknek is jeleztem hogy majd szeretnénk családot..."

Már így is többet tettél, mint az jogilag elvárható lenne, vagy amit a nagy átlag megtesz. Nem kell külön mondani, nem tudsz belőle jól kijönni.

jan. 25. 17:57
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

Előre ne szólj csak ha úton van a baba.

Akkor is van jópár hónapja kitalálni mi legyen utána.

jan. 25. 18:13
 7/15 anonim ***** válasza:
92%

Dehogyis.

Sőt, amikot már rég próbálkoztunk is eltereltem a témát, csak a szivhang után szóltam.

Az előző munkahelyemen kata csalásra kényszerültem mert a főnök nem akart bejelenteni, tanulva az elődömmel történt esetből, aki is terhes lett...

Fizette utána a sok szart, meg a végén fél millió szabadságpénzt.

Azért is mentem onnan el, hogy legyen normális munkám ha mi is oda kerülünk.

A vállalkozó nem úgy örül a gyermekáldásnak, hidd el

jan. 25. 18:56
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
Semmiképp ne szólj előre. A 12. hét után ajánlott szólni, amikor már a rizikós időszakon túl vagy (addig még magasabb a vetélés kockázata). Így, hogy te vendéglátásban dolgozol, lehet, hogy érdemes lenne előbb szólnod, hogy ne adjanak neked olyan feladatot, ami nagyon megterhelő, vagy lehet, hogy érdemes lenne táppénzre is menned már az elején, de a terhesség megállapítását akkor is meg kell várnod, ami a 6-7. héten esedékes.
jan. 25. 19:04
 9/15 anonim ***** válasza:
64%
Miért kellene? Ő lesz az apa?
jan. 25. 19:21
 10/15 anonim ***** válasza:
85%
Eszedbe ne jusson szólni. Úgy kirúgnak mint a sicc. Sőt, akkor mondd el, amikor már atombiztos. 8-12 hetesen. Akkor már van szívhang. Igazából akkor szólnék amikor az uh-n már nem embrió van írva hanem magzat.
jan. 25. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!