Érdemes vagy illik szólni a főnöknek ha babatervezés előtt állok?
7 éve dolgozom vendéglátásban a jelenlegi munkahelyemen. Most kvázi kisvezető vagyok már.
Szeretnek, számítanak rám, korrektek velem, kifizetésben, mindenhogy.
Viszont 33 éves vagyok, és idén már szeretnénk egy babát összehozni :)
Az részemről a dilemma, hogy mivel nagyon kevesen vagyunk a munkahelyemen egyébként is, jelezzem-e a főnökömnek, hogy ez a helyzet.?
Nem szeretném utolsó pillanatig hagyni, pláne hogy fogalmam sincs tudok-e majd dolgozni babásan. (szerintem nagyon keveset)
Jártam dokinál, hogy tisztában legyek vele van-e bármi probléma ami akadálya lenne a babának, és eddig úgy néz ki, nincs :) De természetesen pontosan nem tudom megmondani mikorra sikerülne.
Kollégák nagyjából már tudják, még régebben 1-2 éve a főnöknek is jeleztem hogy majd szeretnénk családot, de idén eljött az ideje úgy érezzük :)
Valaki volt hasonló helyzetben, hogyan döntöttetek, jeleztétek a vezetőnek a dolgot?
Eszedbe se jusson szólni amíg nem vagy terhes.
Bármennyire is jóba vagytok egy munkáltató se szeret baszakodi egy terhes táppenzel ráadásul még sokba is fáj nekik mert fizethető a te utánad a szart és még vehet fel új embert ahova bér,és adót kel fizetni.
Az első adandó alkalommal ki fog tenni
"Kollégák nagyjából már tudják, még régebben 1-2 éve a főnöknek is jeleztem hogy majd szeretnénk családot..."
Már így is többet tettél, mint az jogilag elvárható lenne, vagy amit a nagy átlag megtesz. Nem kell külön mondani, nem tudsz belőle jól kijönni.
Előre ne szólj csak ha úton van a baba.
Akkor is van jópár hónapja kitalálni mi legyen utána.
Dehogyis.
Sőt, amikot már rég próbálkoztunk is eltereltem a témát, csak a szivhang után szóltam.
Az előző munkahelyemen kata csalásra kényszerültem mert a főnök nem akart bejelenteni, tanulva az elődömmel történt esetből, aki is terhes lett...
Fizette utána a sok szart, meg a végén fél millió szabadságpénzt.
Azért is mentem onnan el, hogy legyen normális munkám ha mi is oda kerülünk.
A vállalkozó nem úgy örül a gyermekáldásnak, hidd el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!