Érdemes vagy illik szólni a főnöknek ha babatervezés előtt állok?
7 éve dolgozom vendéglátásban a jelenlegi munkahelyemen. Most kvázi kisvezető vagyok már.
Szeretnek, számítanak rám, korrektek velem, kifizetésben, mindenhogy.
Viszont 33 éves vagyok, és idén már szeretnénk egy babát összehozni :)
Az részemről a dilemma, hogy mivel nagyon kevesen vagyunk a munkahelyemen egyébként is, jelezzem-e a főnökömnek, hogy ez a helyzet.?
Nem szeretném utolsó pillanatig hagyni, pláne hogy fogalmam sincs tudok-e majd dolgozni babásan. (szerintem nagyon keveset)
Jártam dokinál, hogy tisztában legyek vele van-e bármi probléma ami akadálya lenne a babának, és eddig úgy néz ki, nincs :) De természetesen pontosan nem tudom megmondani mikorra sikerülne.
Kollégák nagyjából már tudják, még régebben 1-2 éve a főnöknek is jeleztem hogy majd szeretnénk családot, de idén eljött az ideje úgy érezzük :)
Valaki volt hasonló helyzetben, hogyan döntöttetek, jeleztétek a vezetőnek a dolgot?
Vezetőként mindig le vagyok itt húzva, mert a munkáltató oldaláról válaszolok.
A te esetedben szerintem teljesen felesleges bejelenteni előre. Kb. csak annyit mondanál vele, hogy gumi nélkül szeretsz dugni. Arra meg senki nem kíváncsi.
Szerintem az ilyen jellegű terveknek akkor van jelentősége (az új belépőkön kívül, ahol ez problémás), ha valami olyan nagyobb léptékű dologba kezd(ene) a cég veled, ami hosszabb távon is sok újdonságot vet fel. Pl. most kapnál egy előléptetést, amivel egy olyan nagyobb, több ideig tartó feladat kerülne rád, amire külsőst nehezebb lenne behúzni. Ilyesmi esetben érdemes lehet leülni a főnökkel megbeszélni a jövőbeli terveket. De a te esetedben már rég megvan az előléptetés, semmi sem biztos. Ilyenkor szerintem az a korrekt, hogy amikor tuti a terhesség, akkor szólsz és kész.
3~
De csak úgy nem teheti meg...
Amúgy függ attól is, hogy milyen a viszony és lehet-e beszélni vele bármiről.
12 téged sem az eszedért szeretnék.
Egy munkáltató bármikor talál indokot, és 98%ban a munkáltatói nem szeretnének egy "haszontalan"emberre pénzt költeni!és egyébként full igazuk is van.
Ha nem vagy munkáltató csak egy munkavállalo akkor fingod sincs hogy mekkora költsége van 1 emberre a munkáltatónak!azt ki kell termelni és ez csak egy töredéke a vállalkozás havi kiadásából
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!