Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miképp lehetne a fiam tudtára...

Miképp lehetne a fiam tudtára adni, hogy időpocséklás amit tanul, mert nem illik hozzá?

Figyelt kérdés

Van egy 23 éves fiam aki már 14 évesen eldöntötte, hogy mentőtiszt szeretne lenni. Próbáltam az elején is lebeszélni, de nem lehetett. Mindig azt a választ kaptam tőle, hogy ha ez nem lesz belőle akkor semmi nem lesz belőle, mert semmi mást nem tud magának elképzelni és nem is akar csinálni.

Nyilván kénytelen voltam elfogadni a döntését, hisz annak örülök, hogy szereti tanulni, csak ismerve a fiamat nem az ő személyiségének való és féltem, hogy csak az idejét vesztegeti.

Sajnos nincs benne semmi kreativitás, probléma megoldó készség. Utána olvastam, hogy milyen ember a kiváló mentőtiszt és sok olyan tulajdonság van ami a fiamnak nincs meg. Okos, az tény és ez meg is látszik a tanulmányi eredményén, mert gond nélkül átment eddig mindenből elsőre és már harmadik évét kezdi meg az egyetemen. Csak egyszerűen úgy érzem, hogy nincs meg a fiamban az, hogy ha oda kell állni egy olyan feladathoz ami kreativitást igényel akkor azt meg is fogja tudni oldani. Féltem attól, hogy feleslegesen tanul és elbukik.

Próbáltam rávenni, hogy menjen el kórházi ápolónak, ha annyira az egészségügy, de arra is csak azt a választ kaptam, hogy ő kizárólag a mentőzésben látja az életét. Mi tévő legyek? Segítsetek légyszi. Vagy túl sokat stresszelek és majd idővel belé szállnak ezek a tulajdonságok amik jó szakemberré teszik?

aug. 11. 17:45
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
94%
Isten óvja meg az embert az ilyen szülőktől.
aug. 11. 17:54
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Felnöt, fogad el. Ha babázni akkarsz csinálj több gyereket, vagy tartsál macskát.
aug. 11. 17:54
 3/27 A kérdező kommentje:
Na úgy látom csak a szokásos rosszindulat.
aug. 11. 17:59
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
A rosszindulat belőled árad, hogy semmire sem tartod a fiadat. Különben is, 2 éven már túl van, ha ez az álma, miért akarnád derékba törni??? Menjen el ápolónak? Mert te "erre a szintre" lőtted be? Csak nyisd ki szépen a szemed és figyelj! (Amúgy nem egy lehetetlen küldetés mentőtisztnek kitanulni. Értékes hivatás, és minden tiszteletem az övék, mert emberségben sokszor lekörözik az orvosokat (is), de nem kell hozzá földöntúli képességekkel születni. Emberségből kell leginkább vizsgázni.
aug. 11. 18:10
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy remélem hogy ez csak kamu sztori a kérdező csak kitalálta.

Mert ha vannak toxikus szülők akkor ez ilyen amit leírt a kérdező.

Itt a roszindulat csak benned van, de töménytelen mennyiségben.

aug. 11. 18:12
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is lesz kiváló mentőtiszt munkájat biztosan el tudja látni.

Nem lebeszélném hanem segíteni kell neki.

aug. 11. 18:18
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Tehát lassan 10 éve nem tudod elfogadni, amit a fiad eldöntött és szívből szeretne csinálni. Majdcsak elfogadod, mikor már a szakmában dolgozik, mert beleszólásod ugyebár nincs. Inkább lennél rá büszke...
aug. 11. 18:26
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Szóval ha jól értem a problémád az, hogy egy olyan világban, ahol a 20-on évesek nagy része fingot fűrészel, nem tudja mit kezdjen az idejével, tiktok függők, szülein élősködnek és társai, addig a te fiadat 10 éve hajtja a vágy, hogy valamit csináljon, amibe beletudja tenni a szívét és lelkét?

Hmmm... Érdekes ember lehetsz, kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb probléma a számodra.

aug. 11. 18:30
 9/27 anonim válasza:
100%

Azt, hogy a fiadban megvannak-e egy szakmához szükséges készségek, a munkáltató (és iskolában a vizsgáztató) fogja eldönteni.

Nem írtad a kérdésedben, hogy bármi szakértelmed lenne ezeken a pályákon. Bízd a döntést azokra, akiknek van.

aug. 11. 18:39
 10/27 A kérdező kommentje:
De elfogadtam, írtam is, hogy elfogadtam. Nem erről van szó. Csak annyi ilyet hallani, hogy valaki kitanul orvosnak, jogásznak, sok évet eltölt az egyetemen és utána elkezd dolgozni és kiderül, hogy nem tudja csinálni. Ettől akarom normális szülőként megóvni. Nem velem van a baj.
aug. 11. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!