Miképp lehetne a fiam tudtára adni, hogy időpocséklás amit tanul, mert nem illik hozzá?
Van egy 23 éves fiam aki már 14 évesen eldöntötte, hogy mentőtiszt szeretne lenni. Próbáltam az elején is lebeszélni, de nem lehetett. Mindig azt a választ kaptam tőle, hogy ha ez nem lesz belőle akkor semmi nem lesz belőle, mert semmi mást nem tud magának elképzelni és nem is akar csinálni.
Nyilván kénytelen voltam elfogadni a döntését, hisz annak örülök, hogy szereti tanulni, csak ismerve a fiamat nem az ő személyiségének való és féltem, hogy csak az idejét vesztegeti.
Sajnos nincs benne semmi kreativitás, probléma megoldó készség. Utána olvastam, hogy milyen ember a kiváló mentőtiszt és sok olyan tulajdonság van ami a fiamnak nincs meg. Okos, az tény és ez meg is látszik a tanulmányi eredményén, mert gond nélkül átment eddig mindenből elsőre és már harmadik évét kezdi meg az egyetemen. Csak egyszerűen úgy érzem, hogy nincs meg a fiamban az, hogy ha oda kell állni egy olyan feladathoz ami kreativitást igényel akkor azt meg is fogja tudni oldani. Féltem attól, hogy feleslegesen tanul és elbukik.
Próbáltam rávenni, hogy menjen el kórházi ápolónak, ha annyira az egészségügy, de arra is csak azt a választ kaptam, hogy ő kizárólag a mentőzésben látja az életét. Mi tévő legyek? Segítsetek légyszi. Vagy túl sokat stresszelek és majd idővel belé szállnak ezek a tulajdonságok amik jó szakemberré teszik?
"Sajnos nincs benne semmi kreativitás"
Isten őrizz, hogy mentőorvosként, vagy mentőtisztként elkezdjen kreatívoskodni. Szerintem neked fogalmad sincs arról, amiről beszélsz. A sürgősségi orvosi ellátásban szigorú protokollok vannak, amiket követnek a munkatársak. Szép is lenne, ha kreatívoskodhatnának úgy, ahogy ők akarnák...
"Isten őrizz, hogy mentőorvosként, vagy mentőtisztként elkezdjen kreatívoskodni"
Ezt aztán egy ilyen beszűkült látókörű mucsainak, falusinak aztán magyarázhatod.
Csőlátás, aztán a földeken, paprika szedésen meg a birkákon malacokon kívül semmi nem létezik számára.
Édesanyám.... akiben nincs kreativitás akkor az
Ha okos: álljon ügyvédnek
Ha buta: legyen utcaseprő
Méghogy a mentőzés nem 1 kreatív szakma? Főleg Magyarországon?
Szerintem se akard lebeszélni.
Bízz benne, hogy ha tényleg ez az álma, akkor megfog tenni mindent, hogy helytálljon.
Egy volt tanárom mindig azt hajtogatta nekünk, hogy a szorgalom és a kitartás elvisz oda ahová a tehetség már nem tud.
Ha már a harmadikat kezdi és jól megy neki, szerintem már be is bizonyította, hogy ott a helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!