Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún illik ilyet...

Állásinterjún illik ilyet mondani?

Figyelt kérdés
Pályakezdő vagyok és munkanélküli. Rövid időn belül 2 munkahelyre is behívtak interjúra 2 napon belül. Ahol ma voltam azt mondták az interjú végén, hogy ha tetszik a lehetőség akkor felvennének. Mondtam, hogy szívesen jönnék ide dolgozni, de a holnapi napra is elígérkeztem állásinterjúra és szeretném az ottani lehetőséget is meghallgatni. Azt mondták nincs ezzel semmi baj és hogy hívjam vissza őket, hogy hogyan döntöttem. A szüleim kis híján lekiabálták a fejem érte, hogy mit képzelek magamról, hogy ilyet mondok meg anyám azt mondta, ha neki ilyet mondtak volna interjún azt mondta volna az illetőnek, hogy akkor menjen a fenébe. Túlreagálják a szüleim vagy tényleg illetlenség volt ilyet mondanom? Megharagudhattak rám ezért ma az interjún?
júl. 25. 15:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már volt pár munkahelyem, eddig sehol sem sértődtek meg amikor kértem pár nap gondolkodási időt.
júl. 25. 15:32
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túlreagálják. Nehogy már a munkaadó elvárja tőlem, hogy még ott sem dolgozom, de már annyira hűséges legyek hozzá, hogy nem is jelentkezem máshová. Aki egy kicsit és értelmes, az belátja, hogy ez egy üzlet, nem fogsz elfogadni egy rosszabb ajánlatot, csak azért, mert azt kaptad meg előbb.

Ahonnan csak azért hajtanak el, mert volt pofád körülnézni a piacon, mielőtt elfogadtad volna az ő ajánlatukat, nagy eséllyel amúgy sem valami jó munkahely.

júl. 25. 15:32
 3/19 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem itt mindenki támogatja #1 véleményét. Szüleid beragadtak abba a régimódi szemszögbe hogy munkáért hálásnak kell lenni. Normális emberek az azért már tudják hogy ez egy kölcsönös kapcsolat.
júl. 25. 15:33
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Szüleid túlreagálták. Igen megharagudhattak, lásd szüleid. De ha normális helyen interjúztál, akkor értékelni fogják az őszinteséget és az is lehet hajlandóak felül licitálni a másik céget.
júl. 25. 15:38
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. És ha olyan helyzet állna elő, hogy a holnapi interjún is felajánlanák az állást, de a mai lehetőségek jobban tetszettek akkor holnap mondhatom azt, hogy kérhetek 1 napot átgondolni és utána adnék választ?
júl. 25. 16:05
 6/19 anonim ***** válasza:
43%
A munka nem haveri szívesség. Szüleid más generációban nőttek fel, örültek az odadobott csontnak is.
júl. 25. 16:13
 7/19 anonim ***** válasza:
31%
Nincs torvenyileg szabalyozva, hogy mit mondhatsz, az asztalra is szarhatsz akar es aztan megdobalhatod vele az interjuztatoidat, max nem vesznek fel.
júl. 25. 16:14
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
#6: Bármit mondhatsz, ez egy szabad ország, piacgazdaság van. Akár vissza is utasíthatod mind a kettőt, vagy mondhatod azt az egyiknek, hogy kaptál egy jobb ajánlatot, de ha rá tudnak ajánlani +X%-ot akkor elfogadod. Bármit és az ellenkezőjét is lehet. Csak okosan.
júl. 25. 16:15
 9/19 anonim ***** válasza:
90%
Ezzel semmi gond nincs - csak máskor ne azt mondd, hogy holnapra is van még interjúd hanem egyszerűen kérdezz vissza, hogy megfelelő-e, ha hétfőig választ adsz az ajánlatra. Ez a polkorrekt kezelése a dolognak.
júl. 25. 16:29
 10/19 anonim ***** válasza:
10%
Én nem mondanám meg, hogy másik interjú miatt nem adok rögtön választ. Csak hogy kérek pár napot. Számomra ennek kicsit olyan a hangzása, hogy “ha nagyon muszáj, nálatok is dolgozok, de ha felvesznek a másik helyre, akkor inkább oda megyek”. Én nem vennélek fel, ha ezt mondanád, pedig nem a szüleid korosztálya vagyok.
júl. 25. 17:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!