Mit csinál egy matematikus?
Figyelt kérdés
Aki matematikát tanult az egyetemen és nem tudományos pályán maradt, ő mivel foglalkozik? Hol helyezkedtetek el? Meg vagytok elégedve a munkátokkal? Miért van szüksége a cégeknek matematikusokra? Bármilyen tapasztalatot, véleményt szívesen olvasok.tegnap 17:57
1/10 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy éltében mit csinál egy matematikus, de ha meghal, akkor nem oszt, nem szoroz.
2/10 anonim válasza:
Ha szorulása van akkor meg leül és kidolgozza ceruzával
4/10 anonim válasza:
Ha tudományos pályán marad, akkor elméleti matematikus, ha nem akkor alkalmazott matematikus. A különbség a kettő között, hogy az elméleti matematikus új tételek bizonyításán töri a fejét, az alkalmazott pedig a meglévő matematikai ismeretekkel old meg bonyolult problémákat. Tipikus példa a bankszektor, ahol a pénzügyi számításokat matematikusok végzik. További példa a magas hozzáadott értékkel bíró informatikai alkalmazások. Pl. egy olyan cég, ahol programok által vezérelt terméket állítanak elő amihez komoly matematikai modellek alkalmazására van szükség. Éppen ezért a magas szintű matematikai és informatikai tudás kéz a kézben jár ehymással.
5/10 anonim válasza:
Tozsdere irok algoritmikus robotokat amik kulonbozo strategiak alapjan adnak vesznek.
6/10 anonim válasza:
Én pl Data Scientist vagyok matematikus diplomával.
De rengeteg lehetőség van. Optimalizálnak, elemzéseket készítenek, előrejelzéseket, modelleznek, stb. A két fő irány a gazdasági illetve az IT vonal.
7/10 anonim válasza:
A matematikus A-t mond, B-t ír, C-re gondol, és D kellene.
9/10 anonim válasza:
Én pl. a gyógyszeriparban dolgozom, nálunk üzleti elemzők, data scientist-ek és biostatisztikusok vannak matematikusi diplomával.
10/10 anonim válasza:
Kiszámolja a Lölö csodaszámba menő gazdagodását. "Tán matematikus ön?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!