Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún illik ilyet...

Állásinterjún illik ilyet mondani?

Figyelt kérdés
Pályakezdő vagyok és munkanélküli. Rövid időn belül 2 munkahelyre is behívtak interjúra 2 napon belül. Ahol ma voltam azt mondták az interjú végén, hogy ha tetszik a lehetőség akkor felvennének. Mondtam, hogy szívesen jönnék ide dolgozni, de a holnapi napra is elígérkeztem állásinterjúra és szeretném az ottani lehetőséget is meghallgatni. Azt mondták nincs ezzel semmi baj és hogy hívjam vissza őket, hogy hogyan döntöttem. A szüleim kis híján lekiabálták a fejem érte, hogy mit képzelek magamról, hogy ilyet mondok meg anyám azt mondta, ha neki ilyet mondtak volna interjún azt mondta volna az illetőnek, hogy akkor menjen a fenébe. Túlreagálják a szüleim vagy tényleg illetlenség volt ilyet mondanom? Megharagudhattak rám ezért ma az interjún?
júl. 25. 15:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%

Ahogy fenn 9-es mondta, előnyödre válik kulturáltabban kommunikálni a potenciális munkahellyel.

"Köszönöm, nagyon örülök. Küldenétek, kérlek, írásban formális ajánlatot, hogy átlássam a feltételeket és át tudjam gondolni?"

Lefordítva egy hétköznapibb helyzetre: randin se oké, ha közlöd a partnerrel, kérsz egy kis időt, mert a holnapi vakrandi partner talán dögösebb.

júl. 25. 17:34
 12/19 anonim ***** válasza:
68%
#11: Baromság. A munka nem randizás. Üzlet, nem érzelmi kötődés. Teljesen nyugodtan meg lehet mondani, hogy más ajánlatokra, interjúkra vársz, annál inkább domináns helyzetben vagy.
júl. 25. 17:59
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ügyesen intézted. Nyugi, engem 45 évesen is leordított az apám, mert 12 év után munkahelyet mertem váltani :-)
júl. 25. 18:34
 14/19 anonim ***** válasza:
63%

Domináns helyzetben vagy akkor, ha 20 év tapasztalattal egy fejvadás könyörgött be az interjúra és pont rád van szükségük, mert van az országban két tucat ember aki el tudja végezni a munkát.

A kérdező egy pályakezdő, ahol 12 egy tucat. Itt nem vagy semmiféle domináns helyzetben...

júl. 25. 18:47
 15/19 anonim ***** válasza:
75%
14, tettek neki egy szóbeli ajánlatot, ahol nem tudnak várni 72 órát, az nem ajánlat. Egy vezető.
júl. 25. 18:50
 16/19 anonim ***** válasza:
32%
15: tuti tudnak várni, ha a jelölt kulturáltan kéri, akarhatnak is. Kérdező leírásából nekem nem derült ki, mennyire volt szalonképes a helyzet, amit tudunk, abból akár lehetett is, akár nem is. A tartalommal, hogy kell egy levegővétel átgondolni, nincs gond. Ahogy a 0 pontos javaslattal se, hogy írásban erősítsék meg az ajánlatot: időt lehet vele nyerni és egy csomó félreértést meg lehet előzni (pld. szerződéskötéskor hirtelen 50 ezerrel alacsonyabb bér, mint szóbeli tárgyaláskor).
júl. 25. 20:46
 17/19 anonim ***** válasza:
90%

Vezetokent dolgozok mar vagy 10 eve, most cirka 40 embert vezetek (IT), tok normalis ilyet mondani.

Mindenki jol akar valasztani, ehhez pedig neha ido kell, a munkaado es munkavallalo reszerol is teljesen rendben van a tobbi palyazat fenyeben par napot, max kb. egy hetet kerni.

júl. 26. 00:02
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen normális voltál, ahogy a munkahely reakciója is, anyádék a hülyék hogy ezért toporzékolnak. Egy nap nem olyan sok, meg kell nézni minden lehetőséget, két melóhely eléggé tud különbözni, kezdve onnan hogy a főnök mennyire tapló vagy éppen semennyire.
aug. 9. 16:47
 19/19 anonim ***** válasza:
48%
Őszinte voltál. Ez a mai világban nem normális.
okt. 21. 15:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!