Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miben változtatta meg az...

Miben változtatta meg az életed a jó fizetés?

Figyelt kérdés

Nettó 1 millió körül keresek, mindig is ez volt a célom, hogy minimum ennyi legyen, bár sosem hittem, hogy tényleg sikerülni fog.

3 hónapja fejeztem be az egyetemet, eddig semmi sem változott. Ugyanúgy nézem az árakat a boltban, havi 250.000 megy el albival együtt (pasimmal élek), nem költök olyanra, ami felesleges, max elkezdtem lakásokat nézegetni így, hogy pár év múlva vehetek majd egyet hitelre. Meghát tervezek minél többet vásárolgatni a családomnak, amikor hazautazom. Viszont egyáltalán nem érzek késztetést arra, hogy szórjam a pénzt. (Még mindig sajnálom a pénzt egy playstationre)

Nyilván 1 millió sem annyira álomfizetés, de ugyanúgy vásárolok, mint amikor nettó 250 ezret kerestem..

Nálatok is volt/van ilyen?

27/N

szept. 3. 23:30
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
62%

Nekem nincs diplomám. Viszont 10+ tanfolyam van a hátam mögött, jelenleg is folyamatban van egy tanfolyam, amit angol nyelven csinálok. Rengeteg könyv kiolvasása.

Ismerőseim egy alapszintű nyelvtudásért se voltak hajlandóak megmozdulni. Hápogás viszont megy ezerrel.

szept. 5. 07:19
 22/35 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

" Érdekes, hogy senki nem említi, hogy kulturált(abb), műveltebb, olvasottabb, tanultabb lett."

Én folyamatosan tanulok nyelveket, olvasgatok mindenfélét, de szerintem aki jó anyagi helyzetben van, az törekszik erre. (legalábbis merem remélni)

"27 évesen az egyetemről kiesve mégis mi a bánatos lófaßßal keres az ember nettó 1 millát? Ne vicceljetek már..."

Hmm, konkrétan nem fogom leírni, mert nem sok ember foglalkozik ezzel, ezért a névtelenségem is odalenne. Viszont annyit leírok, hogy egyéni vállalkozó vagyok, nem alkalmazott.

szept. 5. 12:16
 23/35 anonim ***** válasza:
87%
Abban, hogy egyre több pénzt tudtam félrerakni és annyi összejött, hogy elkezdtem befektetni, innentől kezdve pedig ennek a kamataiból elvoltam már egy hónapban. Többet nem költöttem, igaz ezt-azt könnyebben megengedtem magamnak, ha meg nagyobb kiadás jött, volt hova nyúlni és nem éreztem meg.
szept. 5. 13:56
 24/35 anonim ***** válasza:
24%

Ha nem ment az egyetem, miért húztad 27 éves korodig?

Valamilyen szinten azért elárultad magad mivel is foglalkozhatsz.

szept. 5. 14:03
 25/35 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, én pl akkor kezdtem el utazgatni, amikor már végre megtehettem anyagilag és kinyílt a világ. Egyedül is éltem, olyan szinten rákaptam, hogy azt vettem észre, hogy legalább kéthavonta mentem valahova repülővel hosszabb-rövidebb időre meg ekkor már belefértek "luxus"utak is, Amerika, Japán stb.
szept. 5. 14:17
 26/35 A kérdező kommentje:

"Ha nem ment az egyetem, miért húztad 27 éves korodig? Valamilyen szinten azért elárultad magad mivel is foglalkozhatsz."

Mire gondolsz pontosan? :) 3 diplomám van és kettő szakmám. Elvégeztem az egyetemet. Egyéni vállalkozóként kamatoztatom a tudásom, ennyi.

szept. 5. 15:10
 27/35 A kérdező kommentje:
Az utazgatásokat én is mindenképpen tervezem. Nagy álmom, hogy eljussak annyi országba, amennyibe csak lehet.
szept. 5. 15:32
 28/35 anonim ***** válasza:
36%

Hát akkor viszont az egész kiírásod egy nagy kamu. Unalmas már, hogy ilyenekkel van tele a gyk.

Diploma arra jó, hogy kitörölhesd vele a feneked. Valós tudást nem ad. 20 évvel ezelőtt naprakész tudást kell bemagolnod. Kezdjük itt

3 diploma meg 2 szakma 8 év alatt. Tehát szüleid támogattak végig. Ezek szerint a vállalkozáshoz is ők adták a tökét. 3 hónap alatt nem is keresnél ennyit ha 0 forintból indultál volna el, mert valós tudás meg nincs mögötte.

szept. 5. 15:34
 29/35 A kérdező kommentje:

28-as, te miről beszélsz?

Enyéni vállalkozáshoz nem mindig kell tőke (vagy kevés)..

Nem csak családi támogatásból lehet ám megélni, ha 18 évesen Pestre költözöl. Vannak szociális támogatások, ösztöndíjak, és én egyetem mellett is folyamatosan melóztam.

Én megértem, hogy rossz a mókuskerék és a robotolás kevés pénzért, de ne legyünk már ilyenek, hogyha valaki 1 milliót keres, az biztos kamu..

Sokan keresnek ennyit, vannak vállalkozók, informatikusok, stb.

Jó vagyok abban, amit csinálok, és mertem vállalkozni. Ennyi az egész..

szept. 5. 15:52
 30/35 anonim ***** válasza:
38%

Te nem hogy nem vagy egyéni vállalkozó, de abszolút fogalmad sincs róla, hogy mennyit is kell adózni, tanulni és társai... Sőt még a könyvelő sincs ingyen.

"Jó vagyok abban, amit csinálok, és mertem vállalkozni. Ennyi az egész.."

20 évvel ezelőtti tudásért ki az a bolond, aki neked még fizet is?

szept. 5. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!