Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miben változtatta meg az...

Miben változtatta meg az életed a jó fizetés?

Figyelt kérdés

Nettó 1 millió körül keresek, mindig is ez volt a célom, hogy minimum ennyi legyen, bár sosem hittem, hogy tényleg sikerülni fog.

3 hónapja fejeztem be az egyetemet, eddig semmi sem változott. Ugyanúgy nézem az árakat a boltban, havi 250.000 megy el albival együtt (pasimmal élek), nem költök olyanra, ami felesleges, max elkezdtem lakásokat nézegetni így, hogy pár év múlva vehetek majd egyet hitelre. Meghát tervezek minél többet vásárolgatni a családomnak, amikor hazautazom. Viszont egyáltalán nem érzek késztetést arra, hogy szórjam a pénzt. (Még mindig sajnálom a pénzt egy playstationre)

Nyilván 1 millió sem annyira álomfizetés, de ugyanúgy vásárolok, mint amikor nettó 250 ezret kerestem..

Nálatok is volt/van ilyen?

27/N

szept. 3. 23:30
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
79%
A megtakarítási rátám és ennél fogva a nettó vagyonom növekedési ütemében tükröződik. Az életvitelemben nem történt változás.
szept. 4. 08:18
 12/35 anonim ***** válasza:
88%
Eleinte szinte semmiben. Több lett a megtakarításom. Aztán ahogy a férjem is becsatlakozott az életembe stabilan beállt az életszínvonalunk, családunk lett, stb., úgy elkezdtük átértékelni a pénz fogalmát. Egyszerűen és röviden: Ha van, akkor már nem olyan fontos és mindennapi téma a pénz, elkezdtünk kényelmesebben élni az életminőségünk javítása érdekében. Ugyanúgy van fix megtakarításunk, de pl. lett takarítónk és bébiszitterünk, nem akarunk mindent magunk megoldani itthon, könnyebben hívunk szakikat ha kell, stb. Kényelmi szempont is persze, de a munkahelyeink, a kapcsolatunk és a gyerekeink is megkívánják ezt. Az értékrendünk a helyén van. Továbbra is a jut is marad is elvét követjük, de szerencsére nem kell olyanokon agyalnunk, hogy hó végén nem tudunk elmenni egy étterembe, vagy úgy egyáltalán nincs mit az asztalra tenni, abból sincs gond, ha valamelyik gyereknek új cipőt kell venni és akkor sem csak a 4 ezer forintos kínai jöhet szóba. Szóval alapvetően amit változtatott rajtunk, az a kényelem és az anyagi biztonság érzete.
szept. 4. 08:58
 13/35 anonim válasza:
57%

Kényelmesebb lett az életem minden téren.

- Hatalmas, modern házam van, mindennek van helye, kényelmesen elférek, nem kell a nappaliban nézni a száradó ruhákat, nem kell a fürdőszobában a mosógépet kerülgtni, nem kell kézzel mosogatni, nem kell az utcán parkolni, télen-nyáron stabil 23 fok a házban.

- Új magasan felszerelt autóm van, kényelmes, biztonságos, könnyű vele parkolni, könnyű vele előzni, dugig van kényelmi szolgáltatásokkal.

- Nem kell házkörüli munkákkal foglalkoznom, intézi a személyzet, a takarító takarít, a kertész rendben tartja a kertet, a gondnok megjavítja amit kell.

- Nem kell főzéssel foglalkoznom, minden nap friss, változatos, egészséges rendelt ételt eszek.

- Nem kell a pénzzel foglalkoznom, néznem az árakat. Bármiből a felső kategóriából válogatok, nem kell gagyi holmikkal foglalkoznom, vagy szemetet ennem.

szept. 4. 09:36
 14/35 anonim ***** válasza:
23%

Személyiségben:

-nagy szájú lettem

-sok önbizalom

-tisztelnek és szeretnek az emberek

-nem loholok mások kegyei után, mint egy kiskutya

Pénzben:

Nem sokkal költök többet, inkább az anyagi biztonságot érzem. És szuper érzés, hogy nem kell már aggódnunk a pénz miatt.

Férjemen érzem, hogy fel néz rám.

Nincs jobb érzés annál, hogy látom napi szinten mosolyogni és sokkal boldogabb.

Pár hónap és fel is mond a munkahelyén, mert többet fogok keresni nála.

27N

szept. 4. 10:35
 15/35 anonim ***** válasza:
76%
14# Miért mond fel azért, mert többet fogsz keresni nála? :D
szept. 4. 12:04
 16/35 anonim ***** válasza:
60%

*nagyszájú

*felnéz

Erről jut eszembe… Érdekes, hogy senki nem említi, hogy kulturált(abb), műveltebb, olvasottabb, tanultabb lett. Pl. A több szabadidőt, vagy anyagi forrást önfejlesztésre fordítja, vagy hasonló.

szept. 4. 12:49
 17/35 anonim ***** válasza:
56%
Le is lennék hurrogva, ha megírnám mennyit tanultam.
szept. 4. 13:05
 18/35 anonim ***** válasza:
55%

16# Szerintem aki itthon ilyen fizetést egy állással összehoz és nem alvilági, fekete, prosti, stb. melóból teszi, arról feltételezem alapból, hogy nem kell tanulási leckékkel ellátni.

Nálam pl. lefedi az "anyagi biztonság" azt a témakört is, hogy bármikor nekiállhatnék átképezni magam, bármikor megfizethetek egy továbbképzést, nyelvtanfolyamot, megvehetek egy könyvet, ha akarok, akármit. És akkor bele lehetne vonni hány és milyen papírjaim vannak, a szakmámban van-e még egyáltalán ilyen téren feljebb, akarom-e teljesen átképezni magam, ha jól megvagyok jelenleg végre, stb. De minek? Ez egy külön kérdés lehetne.

szept. 4. 13:35
 19/35 anonim ***** válasza:
66%
27 évesen az egyetemről kiesve mégis mi a bánatos lófaßßal keres az ember nettó 1 millát? Ne vicceljetek már...
szept. 4. 21:45
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

" Érdekes, hogy senki nem említi, hogy kulturált(abb), műveltebb, olvasottabb, tanultabb lett."

Én azért nem írtam ilyesmit, mert eredetileg is az vagyok. :)

Viszont való igaz, hogy jut a több fizetésből arra, hogy zumbaórákon vegyek részt, vagy talpmasszírozásra fizessek be, anyagi forrást tudok biztosítani az egészségem megőrzése vagy javítása érdekében, amire eddig egy fitying sem jutott.

szept. 5. 05:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!