Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miben változtatta meg az...

Miben változtatta meg az életed a jó fizetés?

Figyelt kérdés

Nettó 1 millió körül keresek, mindig is ez volt a célom, hogy minimum ennyi legyen, bár sosem hittem, hogy tényleg sikerülni fog.

3 hónapja fejeztem be az egyetemet, eddig semmi sem változott. Ugyanúgy nézem az árakat a boltban, havi 250.000 megy el albival együtt (pasimmal élek), nem költök olyanra, ami felesleges, max elkezdtem lakásokat nézegetni így, hogy pár év múlva vehetek majd egyet hitelre. Meghát tervezek minél többet vásárolgatni a családomnak, amikor hazautazom. Viszont egyáltalán nem érzek késztetést arra, hogy szórjam a pénzt. (Még mindig sajnálom a pénzt egy playstationre)

Nyilván 1 millió sem annyira álomfizetés, de ugyanúgy vásárolok, mint amikor nettó 250 ezret kerestem..

Nálatok is volt/van ilyen?

27/N

szept. 3. 23:30
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
85%

Átlag életem kb ugyanolyan mint előtte, én BPn kb 300 ezret költök albira, kajára, ruhára és előfizetésekre, nem mondanám hogy kifejezetten nagy lábon élnék ilyen téren. Még munkába is biciklivel megyek mert nincs kedvem fent tartani egy autót amit valszeg alig használnék és csak porosodna.

Ami talán különbség hogy költhetek olyan dolgokra amik ténylegesen örömet okoznak, mint síelés, túrázás, utazás plusz szeretem a különböző tech eszközöket szóval ami olyan azt megveszem.

Amúgy sokan azt hiszik hogy nettó 1 millió sok, de igazából ha nem figyelsz akkor nem olyan nehéz elverni. Rendelgetés, kávézás, kocsmázás, márkásabb ruhák, autó és egyebekről nem is beszélve. Az életstílus infláció gyorsan utol tudja érni az embert ha nem figyel.

szept. 4. 00:41
 2/35 anonim ***** válasza:
87%

Vettem egy lakást, hogy ne albira költsek.

Aztán kettő másikat kiadni.

Befizettem egy rendes térdműtétre, ugrálni és futni így sem tudok de legalább séta már nem okoz gondot.

szept. 4. 00:49
 3/35 anonim ***** válasza:
76%

Szerencsére az értékrendem ettől még nem változott meg. Úgymond "nem szálltam el agyilag" a magasabb fizetés miatt.

Mi változott?

- Néha veszek menüs kaját, amit addig sosem tettem.

- Minden évben legalább 1 hétre elutazunk valahova, hogy otthon ne kelljen mosogatnom. :D

- Rábólintottam a gyerekem 49 ezer forintos cipőjére. Ennyit soha nem adtam volna ki cipőre.

- 8 éve nem bírom rábeszélni magam, hogy az állami kórházba befeküdjek egy műtétre, mert nem vagyok benne biztos, hogy gyógyultan jönnék ki onnan. Eddig inkább szenvedtem. Most keresem a megfelelő dokit, mert az anyagi hátterem már megvan hozzá.

szept. 4. 03:53
 4/35 anonim ***** válasza:
87%
A gazdagsag alapja a koltes kontrollja. Egyre kevesebbet koltok. Sok esetben egyszeruen nem tartom korrektnek az arakat es nem vasarolok. Regebben jartunk etterembe, ma mar nem. Nem azert mert nem lehetne hanem azert mert sima rablasnak erzem. Masik kattanas a gorog dinnye. Ennyiert mem veszek es kesz. Van amire koltok de amire nagyon mem muszaj arra nem.
szept. 4. 06:08
 5/35 anonim ***** válasza:
18%
1 milliót kereső ember még messze nem gazdag, ez lenne a sima középosztály (nem átlag! középosztály, ami sajnos az ország felső 10%-át jelenti, mert ennyien keresnek misit vagy fölötte, normál országban 40% lenne a középosztály)Gazdag majd akkor leszel, ha milliárdokból gazdálkodhatsz...
szept. 4. 06:41
 6/35 anonim ***** válasza:
47%
Nálunk a középosztály mindig problémás réteg volt. Inkább a megtűrt kategória. A politika jellege miatt a középosztály ellenzéki, ezért igyekeznek megszüntetni. A jelen rezsimben szó sem esik a polgárságról, bár a narancskomcsik egy időben büszke polgárok voltak, most már csak sima maffiózók. Az a cél, hogy húzzanak el az országból, csúszanak le vagy minimálisan emelkedjenek. Ebben a legnagyobb akadály a multik jelenléte, akik a szabad világ maradékai az országban, de szerintem meg van ennek a korszaknak is számlálva az ideje. A kínai multik nem lesznek EU konformak.
szept. 4. 06:53
 7/35 anonim ***** válasza:
70%

Nekünk az volt a célunk 20 évvel ezelőtt, hogy ne kelljen megnézni az árakat a boltban, hanem bármit megvehessunk.

Azóta ez sikerült, de mégsem veszünk olyan dolgot aminek az ára nem tükrözi az értékét.

A pénz egy eszköz, gazdalkodunk vele, nem úgy tekintünk rá, mint egy mindenáron elkoltendo, vagy épp mindenáron gyűjtendő dologra.

szept. 4. 06:55
 8/35 anonim ***** válasza:
78%

Háháhá... lebuktál... Nézitek az árakat:)

Mi sem nézzük, mármint nézzük, de sose az dönti el, hogy valamit megveszünk-e hogy van-e rá pénzünk, hanem az, hogy szükségünk van-e rá.

szept. 4. 06:57
 9/35 anonim ***** válasza:
59%
Mégis milyen egyetemi képzés ad 0km és kezdőnek br 1.2 milla fizut 3 hónappal a végzés után?
szept. 4. 07:11
 10/35 anonim ***** válasza:
53%
Nem sokba oszinten, perszr voltak szintek, netto 500nal elertem h felre tudjak tenni havonta, netto 1m nel ereztem hogy kb eletem vegeig nem lesznek gondjaim, most netto 3 kornyeket keresem es mostmar az van h nem akarok dolgozni. Par evig meg persze muszaj, de amint meglesz 500m hagyom az egeszet a francba. Realisztikusan ez meg kozel 10 ev, ceges reszveny + befektetesekkel lehet hogy 5. Soha eletemben nem szerettem dolgozni, most se...
szept. 4. 07:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!