Utálom a munkahelyemet, de nagyon kényelmes és jól fizet, mit tegyek?
Marketing szakértő vagyok, 15 éves tapaszalattal (ebből 4 év nemzetközi vezető, angol nyelven), 38 éves vagyok. Előző munkahelyemen nagyon szerettem dolgozni, sok felelősség hárult rám, sokat tanuéhattam minden nap, élveztem a pörgést, és hogy új területeket is rámbíznak, jól kerestem.
Ezzel szemben a jelenlegi munkahelyemen egy lanygos f*sban ülök 2 éve. Alapszintú, repetatív feladatokat kell csinálnom, amiket pályakezdőként is elvégeztem volna, alig kell dolgoznom, nem is igazán ellenőriznek, ami marketingesként igencsak fura, kb letojják hogy adott kampány hogyan sikerül. Sziszifuszi feladatokat kapok, ha valami komolyabbat akarok kezdeményezni (mert kapacitásom, tudásom lenne hozzá), akkor legtöbbször nem is reagálnak az ötletemre. A statisztikáimat, marketing és üzleti értékeléseimet el sem olvassák szerintem, alig kapok rájuk reakciót. Most összeszámoltam, 2 év alatt 120+ új ötletem volt (kisebb nagyobb, vagy akár cégszintű), nyilván már van rálátásom mi az amit reálisan meg lehet valósítani, ilyeket javasoltam. Ebből 13% valósult meg (75%-ban kicsi dolgok), összesen 28%-ra reagáltak egyáltalán. Sokra semmit nem reagáltak, majd fél évre rá felvetették, hogy mi lenne, ha X vagy Y dolgot megcsinálnánk, merthogy az most jutott eszükbe, holott én már korábban több levélben elküldtem azt az ötletet... Totál demotiváló, már kedvem sincs újítani, pedig egy marketingesnek ezt kellene csinálnia folyamatosan. Ja, home office-ról van szó.
Szóval nem cseszegetnek, szó szerint csak "dolgozgatnom" kell, mintha valami biorobot lennék, akit muszáj alkalmazni valamiért, de biztos nem a cég fejlődéséért, mert az nem érdekli őket. A felettesem a cég tulajdonosa, nagy cég 250+ alkalmazottal (180 gyári), én vezetem a marketinget, de alám kompetens ember nem dolgozik, a cégbevétel 1-1,2 milliárd HUF évente (nem magyar cég).
Másrészt nettó 900-at keresek bejelentve, ami nem rossz a kb semmittevésért, meg hogy a kertben locsolgatok fél napot, elmegyek meló közben 2 órára pecázni, stb. Viszont itthon nehezen adják meg ezt két év után.
Tudom, sok ember örülne ha semmit nem kellene csinálnia és azért jól keresne, de én nem ilyen vagyok egyelőre, erre majd ráérek 50+ évesen. Vagy legalábbis nem tudom, hogy iylen vagyok-e...néha jó, néha bűntidatom van és rosszul érzem magamat.
Ti mit lépnétek?
Fuhha, hát ezen sokan nagyon kiakadnának, semmi nem jó nekünk embereknek. :D (nem bántásból írom) Mennyire van szükséged ennyi pénzre? Ha nincs, akkor szerintem válthatsz valami izgalmasabbra. Viszont ha vannak szabad óráid közben, akkor tanulj addig például.
Ez napi 8 óra? Home office?
Igen, napi 8 óra, home office. Sokat tanultam és küzdöttem az ilyen fizetésért, nem apuci tolta a fenekem alá anno, ezt még hozzáteszem.
A pénz mindig jól jön, de simán vállalnék 6-700-ért is munkát, csak legyen izgalamsabb. Sokan azt hiszik, hogy hosszútávon jó a semmittevés, pedig nagyon nem. Eleinte megmosolyogtató, én is azt hittem én vagyok a f*szagyerek, aztán egyre üresebbek lesznek a napok, frusztráltabb az ember, és tényleg bűntudatom van, mert úgy érzem átverem a munkáltatót, pedig nem csak ő vár el ennyit. Én szeretek dolgozni, kell a motiváltsághoz, a célok eléréséhez, az önbizalomhoz. Ezt pénzért hosszűtávon nem lehet megvenni.
Hát igen, nem minden a pénz...
Én is itthonról dolgozom, szinte ugyanennyi a bevételem, de én nagyon élvezem a szabadságot.
Nekem nagyon sok hobbim van, szeretek tanulni, érdekel szinte minden, így ki tudom tölteni azt az időt, amikor nem dolgozok.
Neked nincs ilyen? Vagy esetleg barátnő? Gyerek? Ha ezek lennének, akkor máris jól jönne a laza munka.
29/N
Kicsit hasonlóan vagyok én is, felvettek egy projektvezetői pozícióba, a fizu jó, a munkahely közel van, céges kocsi stb. De én valahogy nem bírom a multis légkört, nekem ez túlságosan bürokratikus. Mindenki akasztja a projektet, lassú a döntéshozatal, saját döntési lehetőségem nem nagyon van, inkább csak projket asszisztensnek érzem magam.
Így most visszamegyek az előző cégemhez, ahol több a pörgés, változatosabb a munka, jobb fejek az emberek, viszont picit messzebb van a munkahely. De nekem se perspektíva a langyos vízben egy multis droidként evickélni.
Én a te helyedben egyébként azt csinálnám, amit az első is mondott. Kiváló lehetőség az önálló irányhoz.
Voltam hasonló helyzetben csak más területen. Engem nagyon zavart, hogy fiatal vagyok és semmit se fejlődök a munkahelyemen, amin javítani akarok sose kapok támogatást.
Pár év után elmentem interjúzni és amint találtam szimpatikus munkahelyet, léptem. Az új munkahely szakmailag rendben van, viszont itt HO-zni nem lehet mindig és a munka is jóval több. Ezt csak azért írom, hogy valamit valamiért, nincs tökéletes munkahely, ettől függetlenül nem bánom, abban a korban vagyok, hogy minél jobb szakember legyek, ráérek később semmit csinálni.
Bocsánat, hogy ezt így bekérdezem, nem bunkóságnak szánom, de neked van életed a munkán kívül? Férj/feleség, barátok, család, gyerekek, hobbik, érdeklődési körök, akármi?
Azért kérdezem, mert én is online marketinges vagyok, kb korodbeli, 36 éves. Nálad kevesebbet keresek, de azért nem rosszul, reálisan nézve én is csak dolgozgatok home officeban, nem kell kitörnöm a nyakam, rugalmas tudok lenni, de én ezt imádom, mert annál több időm jut minden másra. A gyerekeimre, a férjemre, a hobbijaimra, nem kell minden szarért szabit kérnem, dönthetünk úgy egy random nyári hétköznapi, hogy lemegyünk 2-3 napra a Balatonra, mert meleg van (férjem se klasszik munkarendben dolgozik), és majd onnan megcsinálom azt a napi néhány órát. Tudok rendesen hobbizni, van énidőm stb. Szóval úgy ÉLEK, nem csak dolgozom meg alszom.
Kicsit azt érzem az írásodból, mintha neked a munkád lenne az egyetlen fontos dolog az életedben és csak abban tudnál kiteljesedni. Pedig annyi másra is lenne lehetőséged ezekkel a körülményekkel... Értenélek, ha ilyen feltételek mellett bent kéne rohadnod egy irodában napi 8 órát és úgy éreznéd, hogy elpocsékolod a fél életedet, de ugye otthon vagy, tehát kb. azt csinálsz, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!