Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Utálom a munkahelyemet, de...

Utálom a munkahelyemet, de nagyon kényelmes és jól fizet, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Marketing szakértő vagyok, 15 éves tapaszalattal (ebből 4 év nemzetközi vezető, angol nyelven), 38 éves vagyok. Előző munkahelyemen nagyon szerettem dolgozni, sok felelősség hárult rám, sokat tanuéhattam minden nap, élveztem a pörgést, és hogy új területeket is rámbíznak, jól kerestem.

Ezzel szemben a jelenlegi munkahelyemen egy lanygos f*sban ülök 2 éve. Alapszintú, repetatív feladatokat kell csinálnom, amiket pályakezdőként is elvégeztem volna, alig kell dolgoznom, nem is igazán ellenőriznek, ami marketingesként igencsak fura, kb letojják hogy adott kampány hogyan sikerül. Sziszifuszi feladatokat kapok, ha valami komolyabbat akarok kezdeményezni (mert kapacitásom, tudásom lenne hozzá), akkor legtöbbször nem is reagálnak az ötletemre. A statisztikáimat, marketing és üzleti értékeléseimet el sem olvassák szerintem, alig kapok rájuk reakciót. Most összeszámoltam, 2 év alatt 120+ új ötletem volt (kisebb nagyobb, vagy akár cégszintű), nyilván már van rálátásom mi az amit reálisan meg lehet valósítani, ilyeket javasoltam. Ebből 13% valósult meg (75%-ban kicsi dolgok), összesen 28%-ra reagáltak egyáltalán. Sokra semmit nem reagáltak, majd fél évre rá felvetették, hogy mi lenne, ha X vagy Y dolgot megcsinálnánk, merthogy az most jutott eszükbe, holott én már korábban több levélben elküldtem azt az ötletet... Totál demotiváló, már kedvem sincs újítani, pedig egy marketingesnek ezt kellene csinálnia folyamatosan. Ja, home office-ról van szó.

Szóval nem cseszegetnek, szó szerint csak "dolgozgatnom" kell, mintha valami biorobot lennék, akit muszáj alkalmazni valamiért, de biztos nem a cég fejlődéséért, mert az nem érdekli őket. A felettesem a cég tulajdonosa, nagy cég 250+ alkalmazottal (180 gyári), én vezetem a marketinget, de alám kompetens ember nem dolgozik, a cégbevétel 1-1,2 milliárd HUF évente (nem magyar cég).

Másrészt nettó 900-at keresek bejelentve, ami nem rossz a kb semmittevésért, meg hogy a kertben locsolgatok fél napot, elmegyek meló közben 2 órára pecázni, stb. Viszont itthon nehezen adják meg ezt két év után.

Tudom, sok ember örülne ha semmit nem kellene csinálnia és azért jól keresne, de én nem ilyen vagyok egyelőre, erre majd ráérek 50+ évesen. Vagy legalábbis nem tudom, hogy iylen vagyok-e...néha jó, néha bűntidatom van és rosszul érzem magamat.

Ti mit lépnétek?

szept. 3. 22:15
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

#7- Igen, van családom, kisfiam és feleségem, de a gyerek suliban, asszony dolgozik napközben, szóval sokat nem segítenek munkaidőben rajtam :)

Hobbim rengeteg van, a gond az, hogy ezeket nem munkaidőben szeretném elvégezni, akkor dolgozni szeretnék, bármilyen fura is ez ebben az országban.

#10- Rendben cseréljünk: 4 év egyetemre menj el, diplomázz le alapszakon, majd utána még 2 év mesterképzésre is járj, melynek végén a diplomamunka saját kutatásból áll. Közben tanulj meg két nyelvet felsőfokon. Jaa, ezek mellett nem tudsz dolgozni. Hajrá!

Mellesleg totál nem érted a gondot, amit leírtam. Én épp hogy nem a semmiért akarom tartani a markomat, hanem dolgozni szeretnék a semmittevés helyett.

szept. 6. 10:50
 12/12 anonim ***** válasza:

11-es, de hát dolgozol, 100%-ig megcsinálod amit a munkáltatód elvár tőled.

Véletlenül olyan szerencsés vagy, hogy napi 3 óra alatt megcsinálod, azt, ami az ő világképük szerint 8 óra (mert lehet, hogy egy elődödnek annyi volt).

Ők elvárják, amit elvárnak, és fizetnek érte annyit, amennyit nekik ez megér.

Nekem ezzel semmi morális problémám nem lenne - így működik a kapitalizmus.

Ha ezt nagyon nem tudod összeegyeztetni a világlátásoddal, az egyetlen megoldás más munkáltatót keresni.

szept. 6. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!