Hirdetik az állásom. Ilyenkor ez szabályos?
Ha nem vagy csaj, akkor meg szedd össze a tökeidet és ha kirúgnak és úgy véled, hogy "jogtalan" volt, akkor perelj. Nyilván azonnalival nem fognak tudni elküldeni, de egy sima felmondás esetén sok sikert...
Mondjuk nem tudom mit várnál az egésztől, én inkább keresnek egy rendes munkahelyet, ahol nem egyedül kuksolsz egy épületben és gyakorizol.
"30 nap alatt nem lehet megugrani vagy ezt mire írod?"
Ha pereskedni akarsz a munkáltatóval szemben. Arra írtam. 30 napod van rá, hogy a keresetet benyújtsd a bíróságra.
Ugyanis, ha az indok nem valós, akkor perelheted a munkáltatót. Követelhetsz bármit cserébe. Mondjuk sérelmi díjat, vagy egyebet. Ami a lelkedet enyhítené.
"szóval 16 napot amúgy is ki kellene adniuk azt is ha kirúgnak."
Nem kell kiadniuk. Elég ha pénzben megváltják. A munkáltató eldönti majd, hogy melyik legyen. 16 nap szabadság? 4 hónapra?
Év közbeni munkaviszony kezdete/megszüntetése esetén időarányosan jár az éves szabadság. Remélem ezt tudod...
Jó, ha kifizetik ugyanaz.
35 napom van idénre, az májusig időarányosan havi 2.95 nappal számolva 15 nap, de mindjárt június.
Igen, tudom :)
Ma küldtek el végül :)
De jól jártam mert fizetnek 2 havi pénzt (pedig csak 2 éve vagyok itt, nem járna végkielégítés) meg kifizetik a 16 nap szabim is, szóval majdnem 3 havit kapok.
Amúgy már van új helyem is, július 1-el kezdek ott, eredetileg elég lett volna augusztusban, júliusban akartam felmondani, de így azt mondták akkor kezdhetek július 1-el is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!