Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hirdetik az állásom. Ilyenkor...

Hirdetik az állásom. Ilyenkor ez szabályos?

Figyelt kérdés
A hátam mögött egy fejvadász cég hirdeti az állásom. Egyértelmű, hogy az enyém, rájöttem. A főnököm tagad. De 99.9% hogy az én pozícióm, felhívtam a fejvadászt, aki el is kotyogta, hogy valaki helyére keresnek embert, ezért nem nyilvános a cég neve. A munkámmal semmi bajuk nem lehet, sosem később, sőt előbb megyek, később jövök, sokszor otthon is dolgozok pluszban, minden kolléga szeret, dicsérnek is, nem voltam soha táppénzen és még csak szabit is alig veszek ki. Egyetlen hibám, hogy pár hete megkérdeztem lesz e béremelés, mi várható? Azért ez erős indok lenne kirúgásra. Főnököm szembesítettem, tagad, azt mondja nem az én pozícióm, de láttam rajta, hogy rájött hogy lebuktak. Én szeretek itt dolgozni, nem akarok emiatt egyből elrohanni. De ilyet lehet? Ez munkaügyileg szabályos?
máj. 9. 15:37
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
62%

Ha nem vagy csaj, akkor meg szedd össze a tökeidet és ha kirúgnak és úgy véled, hogy "jogtalan" volt, akkor perelj. Nyilván azonnalival nem fognak tudni elküldeni, de egy sima felmondás esetén sok sikert...

Mondjuk nem tudom mit várnál az egésztől, én inkább keresnek egy rendes munkahelyet, ahol nem egyedül kuksolsz egy épületben és gyakorizol.

máj. 10. 15:22
 42/54 anonim ***** válasza:
50%

😂😂😂

Vmi biztonságiőr vagy?

máj. 10. 15:32
 43/54 anonim ***** válasza:
100%

"30 nap alatt nem lehet megugrani vagy ezt mire írod?"

Ha pereskedni akarsz a munkáltatóval szemben. Arra írtam. 30 napod van rá, hogy a keresetet benyújtsd a bíróságra.

Ugyanis, ha az indok nem valós, akkor perelheted a munkáltatót. Követelhetsz bármit cserébe. Mondjuk sérelmi díjat, vagy egyebet. Ami a lelkedet enyhítené.

máj. 10. 17:08
 44/54 A kérdező kommentje:
Nem vagyok biztonsági őr, irodai munka.
máj. 11. 09:58
 45/54 A kérdező kommentje:
Ki van írva nyárra 3 hét szabi, 3 lefoglalt nyaralás. Addig biztos nem megyek, majd utána.
máj. 11. 10:02
 46/54 anonim ***** válasza:
100%
Jó hát akkor ne itt nyafizz. Kirúgnak a 3 lefoglalt nyaralás előtt, ne aggódj. :D
máj. 11. 11:58
 47/54 A kérdező kommentje:
Akkor legalább nem kell szabit kivenni. De amúgy idén még nem is vettem ki szabit, szóval 16 napot amúgy is ki kellene adniuk azt is ha kirúgnak.
máj. 11. 12:07
 48/54 anonim ***** válasza:
100%

"szóval 16 napot amúgy is ki kellene adniuk azt is ha kirúgnak."

Nem kell kiadniuk. Elég ha pénzben megváltják. A munkáltató eldönti majd, hogy melyik legyen. 16 nap szabadság? 4 hónapra?

Év közbeni munkaviszony kezdete/megszüntetése esetén időarányosan jár az éves szabadság. Remélem ezt tudod...

máj. 12. 05:30
 49/54 A kérdező kommentje:

Jó, ha kifizetik ugyanaz.

35 napom van idénre, az májusig időarányosan havi 2.95 nappal számolva 15 nap, de mindjárt június.

Igen, tudom :)

máj. 12. 10:28
 50/54 A kérdező kommentje:

Ma küldtek el végül :)

De jól jártam mert fizetnek 2 havi pénzt (pedig csak 2 éve vagyok itt, nem járna végkielégítés) meg kifizetik a 16 nap szabim is, szóval majdnem 3 havit kapok.

Amúgy már van új helyem is, július 1-el kezdek ott, eredetileg elég lett volna augusztusban, júliusban akartam felmondani, de így azt mondták akkor kezdhetek július 1-el is.

jún. 4. 00:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!