Hirdetik az állásom. Ilyenkor ez szabályos?
„előbb megyek, később jövök,...”
Lehet, hogy ez a baj...?
29 És aztán mi lesz?
Mert munkája nem, az fix!
Demonstráld már kérlek, hogyan gondolod.
"27: nincs igazad. A munkáltatóknak kényelmes hogy sokan ezt hiszik, de ha egy kirúgott munkavállaló perre megy, simán nyerhet ha "csak úgy" ok nélkül rúgták ki."
Na, akkor mutass nekem egyetlen munkaügyi pert, amit ehhez hasonló esetben megnyert a munkavállaló.
Igen, vannak esetek, amikor olyan dolog miatt rúgnak ki, jól bizonyíthatóan, ami egyértelműen szabálytalan (családi állapot, politikai vagy etnikai hovatartozás, stb), de ez nem olyan. Nem elégedettek veled, találtak jobbat, pont, heló, szevasz.
Olvasni sem tudsz akkor:
Amennyiben a munkáltató felmondással vagy azonnali hatályú felmondással kívánja megszüntetni a munkavállaló munkaviszonyát,
Ott van, hogy VAGY
34
De mivel nem elégedettek? Még ez mindig nem derült ki. Mert nem tudnék róla, hogy bármi bajuk lenne a munkámmal, ez nem úgy megy, hogy random kitalálja hogy eddig minden szuper volt meg jó értékelésem volt, ma meg már nem elégedett hirtelen, hacsak nem tudja valamivel alátámasztani.
Talál valami kamu indokot? Neki alá kell tudnia támasztani is, ha hiszed ha nem. De akkor találjanak valamit, mit bánom én.
Nyilván nem most azonnal fognak ide embert találni, előttem is 7 hónapig kerestek, mert nincs hülye rajtam kívül aki 2-3 munkakört ennyi pénzért csinál, de mondom, nekem ez most kényelmes.
Nyilván nem innen fogok nyugdíjba menni.
Amúgy nem mondtam hogy rohanok perelni, de azért nem ilyen egyszerű a kirúgás sem.
Nekem van ismerősöm aki a legnagyobb 3 betűs futárszolgálat ellen munkaügyi pert nyert, mert kamu indokkal elküldték (7 millió ft kártérítést kapott, 10 havi bérét)
Szóval létező dolog, attól hogy ti nem hiszitek. De nem azért írom mert én menni akarok bíróságra, csak hogy ilyen van.
Tesómat tavaly elküldte a munkahelye, munkája kifogástalan volt, egyedül a főnök nem bírta mert nagy volt a pofája néha, de nem tudtak semmi konkrétat felhozni ellene, így nem tudtak neki sem munkáltatói felmondást adni hanem a közös megegyezésben ajánlottak neki 3 millió ft-ot csak írja alá (nem járt volna neki csak 1 havi bére, 360e ft 3 év után végkielégítés) de úgy voltak vele gondolom csak írja alá a közöst és menjen, mert kirúgni csak úgy, nem tudják, főleg hogy nincs rá bizonyítéka hogy ő pl néha beszólt ennek annak.
1. Nem vagyok csaj
2. Ma nem dolgozom, szabadnapos vagyok
3. Nem írtam 16 kamusztorit, csak 2-t, és az sem kamu, ha hiszed ha nem a munkáltatóknak pár millió zsebpénz, inkább fizetnek csak ne legyen gondjuk. (Volt kollegám előző helyen, aki telefonnal megdobált egy ügyfelet meg pszichopata volt kb, kirúgásnál megkapta a végkielégítést is, épp azért mert féltek tőle, utólag ne rinyáljon) Lehet te rossz helyeken dolgozol, én eddig olyan helyeken dolgoztam, ahol pár millió ft meg sem kottyan a cégnek
4. Mivel teljesen egyedül ülök egy épületben munkaidőben se látnák hogy gyakorizok e, ellenben nem szoktam amúgy :)
5. Hát akkor majd egyszercsak jön az indok, megvárom
😂
Azért a jogi osztály sem dísznek van az ilyen cégeknél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!