Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hirdetik az állásom. Ilyenkor...

Hirdetik az állásom. Ilyenkor ez szabályos?

Figyelt kérdés
A hátam mögött egy fejvadász cég hirdeti az állásom. Egyértelmű, hogy az enyém, rájöttem. A főnököm tagad. De 99.9% hogy az én pozícióm, felhívtam a fejvadászt, aki el is kotyogta, hogy valaki helyére keresnek embert, ezért nem nyilvános a cég neve. A munkámmal semmi bajuk nem lehet, sosem később, sőt előbb megyek, később jövök, sokszor otthon is dolgozok pluszban, minden kolléga szeret, dicsérnek is, nem voltam soha táppénzen és még csak szabit is alig veszek ki. Egyetlen hibám, hogy pár hete megkérdeztem lesz e béremelés, mi várható? Azért ez erős indok lenne kirúgásra. Főnököm szembesítettem, tagad, azt mondja nem az én pozícióm, de láttam rajta, hogy rájött hogy lebuktak. Én szeretek itt dolgozni, nem akarok emiatt egyből elrohanni. De ilyet lehet? Ez munkaügyileg szabályos?
máj. 9. 15:37
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:

Mondom, kényelmes, bejelentés nélkül meg nem akarok lenni, új helyet meg nem akarok keresni most pont mikor ezer dolgom van és kell majd a szabi is.

máj. 9. 19:12
 12/54 A kérdező kommentje:

Ha áthelyeznek az sem érdekel, maradok akkor is.

Bár dupla embert fizetni nem olcsóbb mint nekem adtal volna 50 ezer emelést.

máj. 9. 19:14
 13/54 A kérdező kommentje:

Mindegy, én nem fogok felmondani, közöst meg nem írok alá hacsak ki nem fizetik az 1 éves bérem. :D

Szóval nekik kell megoldani, hogy elküldjenek valami olyan indokkal, amit nem tudok támadni.

máj. 9. 19:30
 14/54 anonim ***** válasza:
72%

"Mindegy, én nem fogok felmondani, közöst meg nem írok alá hacsak ki nem fizetik az 1 éves bérem. :D

Szóval nekik kell megoldani, hogy elküldjenek valami olyan indokkal, amit nem tudok támadni."

Pontosan erről van szó. Láthatóan félnivalód nincs. Ha mégis felmondanának, azt indokolniuk szükséges. Muszáj olyan indoknak lenni, ami egy munkaügyi perben meg is állja a helyét. Tehát valósnak és okszerűnek kell lennie! -> A felmondás indoka a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő ok lehet.

máj. 9. 19:47
 15/54 anonim ***** válasza:
48%
... ugye azt tudod, hogy a munkáltatói felmondás átvételét követően 30 napod van arra, hogy jogellenességre hivatkozva keresetet nyújtsál be a munkaügyi bíróságra, ha az indoklás nem valós és okszerű?
máj. 9. 19:49
 16/54 A kérdező kommentje:
30 nap alatt nem lehet megugrani vagy ezt mire írod?
máj. 9. 20:06
 17/54 anonim ***** válasza:
100%

Engedd már el ezt a melót!

Akár vállakozhatnál is!!

Az összes melóhely ilyen (vagy rosszabb) akár szeretted akár nem...

Bárki "gondol egyet" mindíg te leszel a leggyengébb láncszem..

Én is csalódtam már több tucatszor!

máj. 9. 22:24
 18/54 anonim ***** válasza:
61%
Amúgy szerintem nem fognak semmit indokolni, meg aláíratni se! Simán pokollá teszik a melódat aztán annyi, lelépsz magadtól is..
máj. 9. 22:26
 19/54 anonim ***** válasza:
30%

"De milyen indokkal tud kirúgni?

Tudtommal a felmondást indokolni kell. Nem?"

Az azonnali felmondást nyilván meg kellene indokolni, az elvileg nem egy sima dolog, de amúgy meg elküldhetenek rendes felmondással is egyoldalúan, úgy hogy letöltöd szépen a felmondási idődet és heló.

máj. 9. 22:40
 20/54 anonim ***** válasza:
39%

"Pontosan erről van szó. Láthatóan félnivalód nincs. Ha mégis felmondanának, azt indokolniuk szükséges. Muszáj olyan indoknak lenni, ami egy munkaügyi perben meg is állja a helyét. "

De b..szki gyerekek, én maradtam le valamiről? Azonnali felmondásról van szó? Vagy határozott idejű munkaszerződése van? Ez esetben beszélhetnénk hasonlóról, de egy határozatlan idejű munkaszerződés felmondását nem kell ám indokolni. "Szevasz Julcsám, találtunk egy nálad jobb jelöltet, itt a felmondásod, a szerződésedben szereplő x napos felmondási időt természetesen kitöltöd, az irőarányos szabijaidat kiírjuk, stb."

máj. 9. 22:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!