Mit csináljak, ha idegesít, hogy más többet keres, mint mi?
Annyira mi sem keresünk rosszul a férjemmel, 900e (+ bónuszok évente többször) kb ketten, én 500e nettót, a férjem 400e körül.
De csomó ismerősöm jobban keres nálunk, az összes barátnőmnek eskü IT-s férje van szinte mindnek, programozók, meg külföldi cégnek dolgoznak ki itthonról. Most az egyik másik barátnőm is elhencegett ma, hogy talált új munkahelyet bruttó 900 ezerért. Nem akarok irigykedni másokra, de mégis így vagyok vele. Mi is tanultunk világ életünkben, de munka mellett én is és a férjem is, nyilván nem tudtunk orvosira meg ilyenekre járni, mert el kellett magunkat tartani 16 éves korunktól. Egyszerűen folyton csak az jut eszembe, hogy mi miért nem találunk jobbat? Amúgy nyugis és rugalmas munkánk van mindkettőnknek, nyilván az is szempont. Titeket nem idegesít ez ha mások körülöttetek ennyire jobban keresnek?
#48 Mivel az első 12 féléved ingyenes, ha van rá motivációd és érdekel, bele lehet vágni. Nem feltétlenül kell elmenni fejlesztés-IT irányba, tény hogy ott legalább dupla fizetéssel lehet számolni mint pl. gépészmérnökként, de ahhoz hogy 1,5m buttó fölött kapj IT-ban, valamit le is kell tenni az asztalra. Ha nem érdekel, nem valószínű hogy eljutsz abba a bérsávba, ami miatt megéri IT-ban dolgozni.
Azok az előnyök amiket #50-ben felsorolt a fórumtárs, meglesznek egy gépész, energetika szakirányú villamos diplomával is. Annyit tennék hozzá, hogy ezekben a munkaörökben a céges autó nem mint juttatás, hanem mint munkaeszköz van jelen, azaz azért kapsz céges autót, mert tényleg menni kell, minden nap, több 100 km-t. Ezek a munkakörök viszont ritkán 8 órásak, ha mész egy értekezletre, tárgyalásra, bemutatásra, üzembehelyezésre mondjuk reggel 8-ra, lehet hogy már 5-6 körül el kell indulnod, és csak kora este érsz haza. A fizetés meg nem arányosan nő a munkaidővel.
De egy nettó 5-600-as fizu úgy, hogy heti 40 óra könyvelt, 20-30 óra effektív órát beleraksz, az reális. Utána meg mész a dolgodra, akár maszekolni, akár pihenni, stb. Nem kell délutánozni, 5 órakor felkelni, vagy éppen éjszakázni. Később meg ki tudja mit sodor eléd az élet, ha van egy műszaki diplomád nyilván több kapu nyitva áll előtted, mint ha nincs.
Viszont munka mellett nem egyszerű. :D Le fog meríteni, de ha elkapod a gépszíjat még élvezni is lehet.
48. vagyok.
Igazából, amikor a szüleim erőltették, hogy legyek gépész, akkor gyűlöltem. Elektrotechnikai irányba akartam elmenni, mert a nyomtatott áramkörök jobban érdekeltek volna.Viszont magát a gépészetet is megkedveltem
Több,mint 10 évig cnc programoztam és gépet állítottam be,így kerestem olyan nettó 420 körül. Ha felvesznek az új helyre ott ugyanezt megkapom, plusz némi juttatás(13.havi,bónusz,stb.) és irodai munka.
Magától a cnc gép mellett dolgozásból elegem lett,konkrétan kiégtem.
Igazából azt nem tudom, hogy plusz 100-200 ezer nettóért megéri-e az energia befektetés.
Mondjuk érdekelne maga a gépészet, viszont a villamossági rész is.
Az a 100-200 ezer forint 13-szor, 1,3-2,6 m ft évente és ha úgy választasz, akkor kényelemmel jár, változatos munkavégzéssel.
A képzés 3-4 év folyamatos idő, energia, pénz.
Mindenki döntse el maga, hogy neki megér-e ennyi energiabefektetést.
Ha szívesen foglalkoznál ezzel, szerintem nem kérdés. Ha nem, akkor meg nincs miről beszélni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!