Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak, ha idegesít,...

Mit csináljak, ha idegesít, hogy más többet keres, mint mi?

Figyelt kérdés

Annyira mi sem keresünk rosszul a férjemmel, 900e (+ bónuszok évente többször) kb ketten, én 500e nettót, a férjem 400e körül.

De csomó ismerősöm jobban keres nálunk, az összes barátnőmnek eskü IT-s férje van szinte mindnek, programozók, meg külföldi cégnek dolgoznak ki itthonról. Most az egyik másik barátnőm is elhencegett ma, hogy talált új munkahelyet bruttó 900 ezerért. Nem akarok irigykedni másokra, de mégis így vagyok vele. Mi is tanultunk világ életünkben, de munka mellett én is és a férjem is, nyilván nem tudtunk orvosira meg ilyenekre járni, mert el kellett magunkat tartani 16 éves korunktól. Egyszerűen folyton csak az jut eszembe, hogy mi miért nem találunk jobbat? Amúgy nyugis és rugalmas munkánk van mindkettőnknek, nyilván az is szempont. Titeket nem idegesít ez ha mások körülöttetek ennyire jobban keresnek?

2023. nov. 29. 20:06
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
91%
De, nagyon zavar engem is, főleg a 400 nettómmal sz**ros ügyvédjelöltként. Ráadásul én egyedül vagyok mint az ujjam, nincs barátnőm, se feleségem. Egyedül fizetem a lakbért, konkrétan napról-napra élek. Én sem értek az IT-hoz meg a high level matekhoz, hogy havi 800-at vagy afölött megkeressek, egyedül egy közgazdász végzettséget tudtam összekukázni a jogi mellé, de így sem kellek semmi jó helyre. Valószínüleg a mostani toxikus kis kkv helyemről fogok nyugdíjba menni ugyanennyi pénzzel.
2023. dec. 1. 22:46
 42/54 anonim ***** válasza:
20%
400 nettó sajnos diplomával nem valami sok. Nálunk a vìz-gépeszeti szerelők , gépkezelők jóval fölötte kapnak , teljesen bejelentve 8 órára. Szoval diplomával 400 nettoval sajnos a szakipari bérek alatt vagy, valamit lepni kellene. Megtanulni valami ritkább nyelvet amiért aztán cserébe lehetne jobb bért kérni a jövőben? (Valami Skandináv nyelv pl:svéd , kínai, arab, orosz vagy hasonlót? Angol mellé persze. Vwgy nem is tudom de általában az ilyen ritkabb tudásokra szoktak talán jobb bért adni, de nem is tudom..
2023. dec. 2. 08:37
 43/54 anonim ***** válasza:
90%

42# Szakipari munkásokat összehasonlítani diplomás melósokkal semmi értelme. Igen, a legtöbb jó szaki lazán megkeresi ezt az összeget, mert hiány van belőlük és az építőipar alnagy beruházásai azt a keveset is elszívták az elmúlt években. Aki jó szakit akar, azt meg kell fizetni.

Ezzel ellentétben sok diplomás képzés gyakorlatilag arra elég (sajnos), hogy az ember álla felkopjon. Ez ilyen. Amíg fordított volt a helyzet, addig egyetem felé nyomott a rendszer mindenkit, mert a diplomával mennyit lehet majd keresni. Na ez már nem (feltétlenül) így van.

2023. dec. 2. 08:56
 44/54 A kérdező kommentje:
Aztán ki tudja meddig, az építőipar dől épp be.. Tesómat idén elküldte a Wienerberger is, 60% visszaesésük volt idén, bezárt kb az összes gyaruk, telephelyük.
2023. dec. 2. 15:46
 45/54 anonim ***** válasza:
100%

"Nálunk a vìz-gépeszeti szerelők , gépkezelők "

Jó példát hozol erre, nyilván senki se mászna le a csatornába télvíz idején kevesebbért.

Mocskos egy meló, veszélyes is és még így sincs megfizetve!

2023. dec. 2. 18:47
 46/54 anonim ***** válasza:
77%

Diplomával meg beülsz egy padlószőnyeges fűtött irodába, ahol ingyen van a kávé. Szerintem nem mindegy!

A vizesnek akkor kellene kapnia vagy egymilliót nettóba!

2023. dec. 2. 18:49
 47/54 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, a "ki tudja meddig" az viszonylag kiszámítható. Ez egy nehéz év volt, az építőipar általában egy-két évvel később követi le a gazdasági mélyrepüléseket, majd szépen meg is áll (lásd 2008-as válság után). A felpörgés óta brutális dübörgés volt, így az, hogy egy gyár értékesítése visszaesett idén, még bőven nem katasztrófa helyzet. Azt nem szabad elfelejteni, hogy nagyon sok diplomás is dolgozik az építőiparban. Ha az megáll és leépítések kezdődnek, akkor a kétkezi munkások maszekolni kezdenek és végre az egyszeri kisembernek nem kell várnia fél évet a villanyszerelőre, vagy a burkolóra. Megtalálják a helyüket a piacon, kevesen vannak. A diplomás mérnökök, pénzügyesek, hr-esek, egyebek meg próbálnak más területre átnyargalni, ami vagy sikerül, vagy nem.
2023. dec. 2. 22:20
 48/54 anonim válasza:
100%

Olvasgatom itt, hogy szarul lehet keresni mérnökként. Pont pár napja gondolkoztam rajta, hogy meg kellene próbálnom az egyetemet. Csak gépész technikusim van és anno, el kellett mennem dolgozni, most meg úgy tűnik hogy talán sikerül egy egy műszakos nappali melót szereznem és lenne időm rá legalább levelezőn.

Viszont így nem vagyok biztos benne, hogy megéri.

2023. dec. 4. 01:14
 49/54 anonim ***** válasza:
83%
Gépészt nem vagyok biztos benne, hogy megéri vagy meg tudod csinálni levelezőn munka mellett, de egy informatikai szakot meg tudsz csinálni, és meg is éri.
2023. dec. 4. 05:58
 50/54 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem mérnökként stabil 450-650 ezer forint, kényelmes, rugalmas munkáért nem rossz. Pláne ha befigyel hozzá némi extra juttatás, céges autó, eü biztosítás, szűrési csomag, 13. havi és esetleg egyéb prémium pluszban.

Oké, nem sok, mindig lehetne több, de szerintem megéri, két ilyen fizetésből azért meg lehet élni. Arról nem is beszélve, hogy jó referenciával nem lesz gond a munkakereséssel még mindig.

2023. dec. 4. 07:54
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!