Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak, ha idegesít,...

Mit csináljak, ha idegesít, hogy más többet keres, mint mi?

Figyelt kérdés

Annyira mi sem keresünk rosszul a férjemmel, 900e (+ bónuszok évente többször) kb ketten, én 500e nettót, a férjem 400e körül.

De csomó ismerősöm jobban keres nálunk, az összes barátnőmnek eskü IT-s férje van szinte mindnek, programozók, meg külföldi cégnek dolgoznak ki itthonról. Most az egyik másik barátnőm is elhencegett ma, hogy talált új munkahelyet bruttó 900 ezerért. Nem akarok irigykedni másokra, de mégis így vagyok vele. Mi is tanultunk világ életünkben, de munka mellett én is és a férjem is, nyilván nem tudtunk orvosira meg ilyenekre járni, mert el kellett magunkat tartani 16 éves korunktól. Egyszerűen folyton csak az jut eszembe, hogy mi miért nem találunk jobbat? Amúgy nyugis és rugalmas munkánk van mindkettőnknek, nyilván az is szempont. Titeket nem idegesít ez ha mások körülöttetek ennyire jobban keresnek?

2023. nov. 29. 20:06
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként meg akkor mi van autószerelő haverommal aki csak havi 350 ezret kap fizetésként, de évente elad alsó hangon 3 db 4-5 milliós kocsit amit "rendberakott", miután kb 500-800 ezerért jutott hozzá törötten?

Akkor most ki keres jól?

Aki egyetemre járt, vagy aki ért is valamihez?

De pl ott van a "dögvész szervíz" nevű csávó is aki még celebkedik is ezzel...

2023. nov. 29. 23:51
 22/54 anonim ***** válasza:
69%

Az utobbi 10-15 evben oriasi toke csoportosult at nem materialis javak eloallitasaba a gazdasagban. Miert? Mert igeny van ra. Emellett azokra a materialis termekelre, szolgaltatasokra is igeny van, amire 20 meg 40 eve is igeny volt. Ennek az az eredmenye, hogy bizonyos tevekenysegek ertektelenne valnak, mig masok amik nem az alapveto elethez es nem az elmult 50-100 evben kialakult igenyeinkhez tesznek hozza, hanem tobbfajta trendnek, potcselekvesnek, elkenyelmesedesnek adnak zold utat.

Ezert nem tudsz az IT-val versenyezni, ha nem IT-ban dolgozol. Egyszer ez a lufi is kipukkad, csak az meg odebb van.

2023. nov. 30. 00:28
 23/54 anonim ***** válasza:
100%
Az IT-s fizetésekkel nem tudsz versenyezni, meg se próbáld. Ez most az új aranyláz. Sajnos a barátnőid összetétele torzítja a képet, lehet, hogy tényleges lenne másokkal is elbeszélgetned. Az irigység csak neked fog kárt okozni, megmérgez és nem tudod élvezni a javaid. Nem könnyű, tudom.
2023. nov. 30. 07:23
 24/54 anonim ***** válasza:
7%

Nincs “IT rejtély”, vannak szakmák, amelyek több gazdasági értéket termelnek mint mások, illetve nehezebben helyettesíthetők, és ezt megfizeti a piac.

Kérdező szerintem objektíven nézve keveset kerestek, a frissdiplomás lányom keres nettó 600 fölött egy gazdasági diplomával.

De – ha ez megnyugtat – én 2 millió fölött keresek, mégis állandóan pénzügyi gondjaim vannak, és arra vágyom, hogy MINIMUM 5 milliót keressek havonta – ami soha nem fog bekövetkezni, mivel én tipikus alkalmazott típus vagyok, és nem akarok vezető lenni. Így kénytelen vagyok szakértői fizetésből élni, ami erősen korlátos (még ha magas szintű szakértő vagyok is). Ma reggel is azon gondolkoztam, hogy tudnám a bevételeimet sürgősen 3 millióra növelni, mert a feleségem már alig áll szóba velem.

(És nem, nem vagyok troll, ez csak egy pillanatkép egy másik család életéből. Mindenkinek megvan a maga keresztje.)

2023. nov. 30. 10:23
 25/54 anonim ***** válasza:
41%
Kellett neked luxi feleseg
2023. nov. 30. 10:26
 26/54 anonim ***** válasza:
16%
Azaz, mini digger.
2023. nov. 30. 10:35
 27/54 anonim ***** válasza:
61%
Igen 24. Az IT szektor több gazdasági értéket termel, mint bármi más, ja, jogos... :D Véletlenül sem az a helyzet, hogy éppen hiány szakma és meg kell fizetni azt, aki benne dolgozik. Megsúgom, ha boldog boldogtalan IT irányba orientálódik, már nem lesz az és ott sem lesznek kiemelkedő bérek. Ez ilyen.
2023. nov. 30. 10:53
 28/54 anonim ***** válasza:
60%

pl. kezdj el tanulni és akkor majd nem csak csicska munkára leszel alkalmas.

Vagy akár meg is verheted őket, hátha attól jobban érzed majd magad...

2023. nov. 30. 11:21
 29/54 anonim ***** válasza:
82%

Változik a világ, és évről évre többet változik, mint az azt megelőző évben. Mondhatni exponenciálisan. Ezt a nagy tőke és annak fogyasztói társadalomra épített iparai, meg mi magunk mint fogyasztók generáljuk. Egyszerűen akkora igény van az információs és technológiai ipar termékeire, hogy szó szerint nem tud betelni velük a társadalom. Egyelőre.

Ez a fejlődési irány elképesztő igényt támaszt az IT iparra.

Mire egy igényt, egy szokást kielégítő ipar felépül és úgymond balanszba kerül a munka alapú társadalomban az idő.

A most 40-60 éves X generáció akik az előző évszázadban kialakult igények és folyamatok kielégítésében születtek és fejlődtek, rendkívül kicsi része (mondok egy számot, 1%) alkalmas abban a rendszerben munkavégzésre amit IT-nak hívunk. A most többségében 30-as Y generációnak ugyan erre szintén csak kis része (~10%) képes és alkalmas. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a fejlődés meredeksége egyelőre nő a legtöbb technológiát illetően, akkor látjuk hogy mi okozza azt az óriási hiányt és már-már indokolatlan(nak tűnő!) jövedelmezést a munkaerő piacon.

A fiatal felnőtt korát már ebben a technológiai rendszerben töltő, most 15-25 éves Z generációnak már akár 40-50%-a is alkalmas lehet rá. Ők még csak most kerülnek ki a munkaerő piacra. És a 2010. után, ebbe a fejlődési irányzatba konkrétan beleszületett alfa generációnak pedig már több mint a fele alkalmas lesz az információs és technológiai ipar elemeinek átlátására, megértésére.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a következő 5-15 évben várható több technológiában a szingularitás megközelítése, vagy akár elérése is, akkor az is látható, hogy a most tapasztalható jövedelmezési arányok balanszba fognak kerülni a munka alapú társadalom többi szakterületével.

Ahogy olvastam olyan 2005-től 2035-ig becsülik ezt a periódust. De ha visszanézel az 1900-as évekre, ott is körülbelül 30 éves periódusokban zajlanak le hasonló munkaerő piaci átalakulások. Fontos kiemelni hogy hasonlók, mivel ilyen mint most (értelem szerűen) még nem volt.

Egyelőre nem tudsz és nem is kell az IT-vel versenyezni. Többen leírták már itt, csak ismételni tudom. A saját jövedelmi viszonyaid között találd meg azt, ami a saját magad által deklarált rendszerben helyes és kielégítő. Két szubjektív élethelyzetet és igényeket kielégítő rendszert meg fölösleges összehasonlítani. Ők abban élnek, ti meg egy másikban, ami a tiétek. Teljesen irreleváns számodra az, hogy a másiknál mi van. Csak ehhez fel kell nőni és meg kell érteni.

2023. nov. 30. 11:29
 30/54 anonim ***** válasza:
30%

27. “ Megsúgom, ha boldog boldogtalan IT irányba orientálódik, már nem lesz az és ott sem lesznek kiemelkedő bérek.”

Nem tud boldog-boldogtalan IT irányba orientálódni, mivel azért az IT nehéz. Másrészt meg ennek is vannak még nehezebb részei, ami nem való mindnekinek. Nem tud boldog-boldogtalan alkalmazott matematikusnak menni, csak a társadalom egy töredéke.

2023. nov. 30. 11:36
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!