Mit csináljak, ha idegesít, hogy más többet keres, mint mi?
Annyira mi sem keresünk rosszul a férjemmel, 900e (+ bónuszok évente többször) kb ketten, én 500e nettót, a férjem 400e körül.
De csomó ismerősöm jobban keres nálunk, az összes barátnőmnek eskü IT-s férje van szinte mindnek, programozók, meg külföldi cégnek dolgoznak ki itthonról. Most az egyik másik barátnőm is elhencegett ma, hogy talált új munkahelyet bruttó 900 ezerért. Nem akarok irigykedni másokra, de mégis így vagyok vele. Mi is tanultunk világ életünkben, de munka mellett én is és a férjem is, nyilván nem tudtunk orvosira meg ilyenekre járni, mert el kellett magunkat tartani 16 éves korunktól. Egyszerűen folyton csak az jut eszembe, hogy mi miért nem találunk jobbat? Amúgy nyugis és rugalmas munkánk van mindkettőnknek, nyilván az is szempont. Titeket nem idegesít ez ha mások körülöttetek ennyire jobban keresnek?
Szerintem is érdekes dolog ez. Komolyan mit tud ez a pénz dolog, amiért ennyire bele lehet pörögni? Értem én, hogy jó ha van, meg kényelmes és van az a szint, ahonnan az ember mindent megtenne, hogy kitörjön, ez rendben. Ugyanakkor cseppet sem tartom egészségesnek, amikor valaki a ló túlsó oldalára esik át...
Itt arról beszélünk, hogy van egy stabil, jó keresetetek, ami mellett azért nem kopik fel az állatok és ezzel sem tudsz elégedett lenni. Én magamban keresném a hibát, mert lehet ezt úgy nézni, hogy "b*sszus mit csinálok én rosszul, hogy nekem nem úgy megy", meg lehet ezt úgy is nézni, hogy büszke vagyok magamra, amiért elértem ezt úgy, hogy onnan jöttem ahonnan és nap végén megtanulok megállni, leülni a kanapéra, egy kicsit vissza- és körbenézni az életemben és hálásnak lenni azért, amim van. Bullshitnek hangzik, de tulajdonképpen erről kéne hogy szóljon az élet, ha az ember anyagi és mindenféle értelemben biztonságban van. Te kreálsz magadnak egy problémát, vagyis te vagy maga a probléma.
Ezen felül nem mindegy milyen társadalmi csoporthoz méred magad. Te tanult IT feleségekhez teszed. Ülj be a kétkezi melósok közé beszélgetni kicsit a pénzügyekről, vagy egy tanári, egészségügyi dolgozói, akármilyen nem túl megfizetett csoportba és hasonlítsd magad hozzájuk. Már is más a leányzó fekvése, ugye?
Van az a szint, ahol már nem annak kéne döntőnek lennie, hogy mennyi az annyi. Persze, tök jó hó végén 300 ezerrel többet félretenni, de ha ez olyan feltételekkel jár, hogy mondjuk kevesebbet látom a gyerekeimet, akkor ilyen szinten ez már nem biztos, hogy nekem megéri... Törekedjetek arra, hogy a kényelmi szintet elérjétek és fenntartsátok, majd dőljetek hátra és tanuljátok meg élvezni.
Ez alapján teljesen világos, hogy ezt csak magadban tudod lerendezni, teljesen mennyi a fizetésetek vagy a vagyonotok. Ha nem változtatsz, sosem leszel elégedett.
Ettől még persze törekedhetsz, hogy többet keress, nincs azzal semmi baj. De a te szinteden, amikor nincsenek megélhetési gondaid, nem megalapozott az érzésed, ezen idegeskedni nagyon ártalmas az egészségre és semmit nem érsz el vele.
#10 egy home offices munka a meglevő mellett beleférne igen, se iskolába eljárkálni nem tudok fizikálisan
Meg nem is az a baj, hanem ötletem sincs, mit tanuljak?
Köszi, van benne valami,így kellene.. :/
Nem hatnak rám ezek a mesterséges szerek, beszedhetek 4 Xanaxot is , nem nyugtat le.
:D
Jó ez az IT "rejtély", de azt nem mondják, hogy a havi 800 ezres nettóhoz évi kétmilliós képzéseket kell elvégezniük (van, hogy saját költségen), szóval van ennek is olyan része ami inkább "MLM" elven működik...
Nyilván vannak kivételek is! (bár én még sosem láttam ismerősök között).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!